دکتر امید عبدی به مناسبت روز "داروسازی"(پنجم شهریور) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وجود 300 داروساز در سطح استان گفت: این داروسازان در بیمارستانها، شرکتهای دارویی و دانشگاه علوم پزشکی مشغول به کار هستند.
عبدی مهم ترین مشکل داروسازان را پایین بودن ارزشگذاری خدمات آنها عنوان کرد و افزود: ارزشگذاری خدمات داروسازان متناسب با خدمت و کار آنها نیست.
وی تصریح کرد: در سیستم موجود به داروساز به عنوان یک فروشنده دارو نگاه میشود، در حالیکه خدمت داروساز سلامت محور و بیمار محور است.
وی تصریح کرد: داروساز نیز یک بخش از چرخه سلامت و درمان است و باید به خدمات این بخش نیز توجه شده و متناسب با خدمتی که ارائه میدهند، خدمات آنها ارزشگذاری شود.
عبدی افزود: داروساز مشاوره دارویی به بیمار میدهد و اطلاعات دارویی را در اختیار بیمار قرار میدهد و به نوعی مشاوره پزشکی نیز میدهد، اما به دلیل پزشک سالاری که در سیستم سلامت جامعه وجود دارد، ارزش خدمات آنها مغفول مانده است.
وی اظهار کرد: چنانچه داروسازان کار خود را به خوبی انجام دهند و مشاورههای لازم دارویی را به بیمار ارائه ندهند، امکان بروز عارضه دارویی وجود دارد و ممکن است سلامت بیماران به خطر بیفتد.
رییس انجمن داروسازان استان کرمانشاه با بیان اینکه ارزش گذاری خدمات داروسازی در کشورهای دیگر به خوبی انجام شده است، گفت: داروسازی هم دکترا دارد وباید مانند پزشکی متناسب با نوع خدمات آن ارزشگذاری شود.
عبدی مشکل دیگر داروسازان را روشن نبودن فضای کسب و کار برای فارغ التحصیلان این رشته عنوان کرد و با اشاره به وجود داروسازان بیکار در استان گفت: جذب داروسازان برای اشتغال زیاد نیست و با این شیوه که پیش برویم در سال آینده با داروسازان بیکار بیشتری مواجه خواهیم بود.
انتهای پیام
نظر شما