شناسهٔ خبر: 14124819 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون اول قوه قضائیه:

دفاع از حقوق بشر ابزار سلطه کشورهای استعمارگر غربی است

تهران - ایرنا - معاون اول قوه قضائیه گفت: امروز دفاع از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای نظام سلطه به ویژه کشورهای استعمارگر غربی شده و از آن استفاده می کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای معاون اول قوه قضائیه در دیدار با رئیس موسسه آمبودزمان بین المللی افزود: امروز این کشورها از حقوق بشر با تعریفی که خودشان از بشر و حقوق مطرح می کنند، استفاده می کنند و می خواهند آن را به تمام جهان اسلام تحمیل کنند.
وی تصریح کرد: همچنین بسیاری از تروریست ها در کشورهای همسایه مان شامل عراق، سوریه و بعضی از کشورهای همسایه دیگر که جنایت می کنند، دست پرورده بعضی از کشورهای غربی هستند.
وی با بیان اینکه ایران کشوری بزرگ با تجریبات زیاد و مستقل است، اظهار داشت: این کشور بر اساس قانون اساسی اداره می شود و اعتقاد دارم در هر کشوری که ستمی واقع شود جمهوری اسلامی ایران در حد توان از مظلوم دفاع می کند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: امروز برخی از کشورها مورد ظلم و ستم قرار گرفته اند و چنانچه کشورها با هم همکاری کنند این مشکلات حل می شود، با این حال کشور ایران تجربیات بزرگی در این 37 سال داشته است.
وی خاطرنشان کرد: عضی از کشورهای دارای یک سلطه در کشورهای آفریقایی، سالیان سال است که ظلم کردند و مردم را به استعمار کشانده اند و منابع و ثروت آنها را دست اندازی کردند و به یاری خداوند امروز بعضی از این کشورها مستقل هستند و در مقابل مستعمر گران جدید و گذشته ایستادگی کردند که امیدواریم استقلال آنها روز به روز کامل تر شود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف تجربیات بسیار خوبی دارد و حاضر به کمک است، ادامه داد: بزرگترین ظلم ها را به بشر امروز وارد می کنند و تحت عنوان حقوق بشر بعضی از کشورها را تحت فشار و ستم قرار می دهند و معتقدیم که قوه قضائیه درهرکشوری می تواند در مقابل این ظلم جهانی وجنایاتی که درمورد بشر توسط افراد سلطه گر اعمال می شود با همکاری همفکری یکدیگر درمقابل آنها بایستد و نقش قابل توجهی را ایفا کند.
وی ادامه داد: کار بازرسی چه درایران و چه در نامیبیا به این راحتی هم نیست، بسیاری از گزارشات سازمان بازرسی مبنای تشکیل پرونده قضایی است، بازرسی صرفا توصیه نمی کند بلکه براساس گزارش ها دنبال می کند که اگر خلاف قوانین صورت گرفته باشد و یا حقی ضایع شده باشد به مسیر خود بازگردد و درچارچوب قانون و براساس حق انجام شود.
معاون اول قوه قضائیه اضافه کرد: قبول دارم که کارقضا بسیار سخت و خطیر است و قاضی از زمانی که می خواهد حکمی صادر کند در استرس سنگینی به سرمی برد اما چنانچه انسان برمعیار حق قدم بردارد و رای دهد خیالش آسوده است و احساس می کند که به وظیفه اش عمل می کند.
اژه ای همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری بسیار بزرگ و تجربیات فراوانی دارد و آماده است در هرکجا که لازم باشد تجربیاتش را دراختیار شما قرار دهد.
وی افزود: به طور مشخص قاضی سراج رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز می توانند با تجربیاتشان شما را کمک کنند و در آینده نیز براساس این توافق نامه ای که امضائ کردید امیدواریم همکاری عمیق تر و نزدیک تری داشته باشید.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: یکی از ظلم های بزرگ نظام سلطه این است که افرادی را به عنوان تروریست آموزش داده و مجهز می کنند و در جهت تامین منافع خود بکار می گیرد ولی از طرفی به عنوان اسلام ستیزی به این بهانه علیه کشورهای اسلامی ظلم،خیانت و جنگ و کشتار می کند.
وی در ادامه اظهار کرد: امروز بسیاری از این تروریست ها که در کشورهای همسایه ما مثل عراق، سوریه و بعضی از کشورهای همسایه دیگر که جنایت می کنند دست پرورده بعضی از کشورهای غربی هستند و مخصوصا از طرف امریکایی ها حمایت و تجهیز می شوند و به آنها پول و آموزش می دهند و آن را در جهت منافع خود بکار می گیرند و این امر بهانه ای شده است که علیه اسلام و مسلمین تبلیغات کنند.
جان رابرت والترز رئیس موسسه آمبودزمان بین المللی و رئیس آمبودزمان کشور نامیبیا نیز گفت: تصمیم گیری های شما و قضات در تعیین سرنوشت مردم بسیار اهمیت دارد، مدتی را در دادگاه کار کرده ام و می دانم تصمیم گیری بسیار سخت است و مسئولیت جدید من به عنوان آمبودزمان و بازرس تقریبا همان گونه اما ساده تر است.
رئیس موسسه آمبودزمان بین المللی در ادامه گفت: اگر شهروندی از اداره امور شکایت کند آن را بررسی می کنیم و اگر مشکلی نباشد با جرات آن را اعلام می کنیم تصمیم گیریهای ما قابل تجدید نظر نیست به همین دلیل تا جایی که امکان دارد در گزارش ها اصل صداقت راستگویی مساوات وانصاف را درنظر می گیریم.
وی ادامه داد: گاهی اوقات شاکیان از توصیه های ما راضی نیستند و مشکل داریم که مقامات دولتی را راضی کنیم که توصیه های ما را اجرا کنند و به رغم مشکلات و چالش ها شغل راضی کننده ای را داریم.
رئیس آمبودزمان کشور نامیبیا اضافه کرد: از من پرسیده شد که چرا پست قاضی دادگاه عالی را قبول نمی کنید من گفتم دنبال پول نیستم فقط می خواهم خودمان را به دنیا معرفی کنم.
وی اظهار کرد: در کشورما شهروندان اعتماد کامل به قوه قضائیه دارند و معتقدم که شهروندان شما هم همین گونه هستند. به همین دلیل است که اگر نیازی احساس شود در دادگاه پرونده تشکیل می دهیم.
جان رابرت والترز رئیس موسسه بین المللی آمبودزمان روز گذشته نیز تفاهم نامه همکاری با ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور امضا کرد.
اجتمام**7268 ** 1418

نظر شما