شناسهٔ خبر: 13618351 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

خشم بزرگان اروپا از نتیجه همه پرسی در انگلیس

رای ۵۲ درصدی رای دهندگان انگلیسی به خروج از اتحادیه اروپا خشم دولت های قدرتمند این اتحادیه را بر انگیخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پس از اعلام نتایج همه پرسی انگلیس درباره ماندن یا خروج از اتحادیه اروپا که در آن 52 درصد رای دهندگان به جدایی انگلیس رای دادند، مقامات کشورهای قدرتمند اتحادیه اروپا واکنش های تندی نشان دادند.

آلمان:

زیگمار گابریل، معاون صدراعظم آلمان یکی از تندترین واکنش ها را داشت و امروز را" یک روز لعنتی" توصیف کرد.

پس از آنکه معاون آنگلا مرکل جمعه را روزی شوم برای اروپا دانست، فرانک والتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه  آلمان از شش کشور پایه‌گذار اتحادیه اروپا خواست روز شنبه نشستی فوق العاده برگزار کنند.

اتحادیه های کارگری و اقتصادی آلمان نیز تاکید کردند وقتی انگلیسی ها نمی خواهند با ما شراکت و همکاری کنند، پس دیگر لزومی ندارد آلمانی ها در انگلیس باقی بمانند. این اظهارات نوعی تهدید به اقدام متقابل به شمار می رود و خروج ناگهانی بیش از 6 هزار متخصص و نیروی کار آلمانی از انگلیس می تواند لطمه بزرگی به پیکره صنعتی و اقتصادی انگلیس وارد کند.

* فرانسه
در فرانسه وزیر خارجه این کشور نتیجه همه پرسی را برای انگلیسی ها غم انگیز خواند.

ژان مارک آیرو، رأی انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا را «مایه تأسف» توصیف کرد و گفت این اتحادیه باید اعتماد مردم به خود را جلب کند.

وی گفت: «برای پادشاهی متحد متأسفم. اروپا به حیات خود ادامه می‌دهد، اما باید عکس‌العمل نشان داده و اعتماد مردم را به خود جلب کند. این یک ضرورت فوری است.»

دولت فرانسه برای بررسی پیامدهای این همه پرسی امروز نشست فوق العاده برگزار می کند.

با وجود این، احزاب راست گرا و ناسیونالیست فرانسوی هم که گرایشات متعصبانه دارند، از رای انگلیسی ها استقبال کردند و خواستار برگزاری همه پرسی مشابهی در فرانسه شدند.

مارین لو پن رهبر حزب جبهه ملی فرانسه با اشاره به نتایج همه‌پرسی انگلستان، تصمیم انگلیسی‌ها را یک پیروزی توصیف کرده و از دولت فرانسوا اولاند خواسته ادامه عضویت در اتحادیه اروپا را به رأی عمومی بگذارد.

* هلند

ملی گرایان و متعصبان سایر کشورها، از جمله هلند هم خواهان برپایی همه پرسی برای جدایی از اتحادیه اروپا شدند.

گرت ویلدرز رهبر حزب ضد مهاجرت هلند هم گفت که این کشور نیز باید برای خروج از اتحادیه اروپا همه‌پرسی برگزار کند.

* اتحادیه اروپا

مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا در واکنش به نتایج همه‌پرسی بریتانیا، دیوید کامرون، نخست‌وزیر این کشور را سرزنش کرد و او را در نتایج همه‌پرسی مقصر دانست.

شولتر گفت: خروج بریتانیا، خروج دیگر کشورها از اتحادیه اروپا را در پی نخواهد داشت.

دونالد توسک، رییس شورای اروپا نیز با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به نتیجه همه پرسی در انگلیس اعلام کرد اعضای اتحادیه هفته آینده جلسه‌ای بدون حضور بریتانیا برگزار می‌کنند.


* بلژیک
شارل میشل، نخست‌وزیر بلژیک که مقر اتحادیه اروپایی در آن قرار دارد، خواستار نشست ویژه‌ کشورهای اروپایی در ماه آینده شد و تصریح کرد: نتیجه این همه پرسی سیلی به پروژه اروپایی بود و من می‌خواهم کنفرانسی در زمینه همکاری‌های ما در ماه جولای برگزار شود.

میشل افزود: «ما باید اولویت‌های خود را تعریف کنیم و آینده‌ای جدید برای اروپا تدوین کنیم. هدف از این اقدام باید ابتکارهایی با توجه به دیجتالی شدن اروپا باشد تا امنیت اتحادیه اقتصادی و مالی از داخل و خارج تامین شود.»

* ایتالیا

«ماتئو رنتسی» نخست‌وزیر ایتالیا امروز پس از اعلام نتیجه همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و رای مثبت مردم این کشور به چنین طرحی از اتحادیه اروپا خواست تا مسیر خود را تغییر دهد.

وی در پیامی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: «ما باید تغییر ایجاد کنیم تا به سمت انسانیت و عدالت بیشتر برویم. اروپا خانه  و آینده ماست.»
 

* انگلیس

دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلیس پس از شکست در همه‌پرسی، اعلام کرد که به زودی از این سمت کناره‌گیری می‌کند.

وی که پیش از این ناچار شده بود برای به دست آوردن دل ملی گراها از همه پرسی حمایت کرده و خواهان اصلاحاتی به سود انگلیس در اتحادیه اروپا شود، در ماه‌های اخیر با جدی شدن موضوع و قدرت گرفتن احزاب افراطی، تلاش زیادی برای متقاعد کردن مردم به ماندن در اتحادیه انجام داد.

بعد از مشخص شدن نتایج همه پرسی، کامرون در نطقی از برابر ساختمان شماره 10، گفت به زودی از این سمت کناره‌گیری می‌کند، چراکه انگلستان به «رهبری جدید» نیاز دارد.

وی گفت در هفته‌‌های آینده مذاکره برای ترک اتحادیه را آغاز می‌کند، اما ظرف سه ماه آینده باید نخست‌وزیر جدیدی قدرت را به دست بگیرد.

به گفته کامرون، روز شنبه هیئت دولت انگلستان برای تعیین تکلیف مسیر پیش رو، تشکیل جلسه می‌دهد.

از بوریس جانسون شهردار سابق لندن که جنبش خروج از اتحادیه را رهبری می‌کرد و از محبوبیت بالایی برخوردار است، به عنوان گزینه جایگزینی کامرون یاد شده است.

کوربین: نتایج همه‌پرسی نشانه خشم مردم بود

رهبر حزب کارگر انگلستان که از مخالفان خروج از اتحادیه بود، نتایج همه‌پرسی را نشانگر خشم مردم این کشور از عملکرد دولت‌ها دانست.

وی گفت که این نتایج نشان می‌دهد «بریتانیایی‌ها تا چه حد از اینکه دولت‌ها یکی پس از دیگری آن‌ها را به حاشیه رانده‌اند، خشمگین هستند.»

فاراژ: امیدوارم دیگر کشورها هم از این اتحادیه رو به مرگ خارج شوند

نایجل فاراژ رهبر حزب استقلال انگلستان که از خروج این کشور از اتحادیه اروپا حمایت می‌کرد، این اتحادیه را «رو به مرگ» توصیف کرد و گفت امیدوار است دیگران هم از این اتحادیه خارج شوند.

وی گفت: «امیدوارم این آغاز بر خروج سوئد، اتریش و حتی ایتالیا باشد. اتحادیه اروپا در حال شکست خوردن است، اتحادیه اروپا رو به مرگ است.»

فاراژ افزود: «امیدوارم که ما آخرین کشوری نباشیم که از اتحادیه اروپا خارج می‌شود. این گام نخست است و اروپا باید به مجموعه‌ای از کشورهای مستقل بدل شود.»