شناسهٔ خبر: 13198726 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه عصررسانه | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -

جراح و متخصص بیماری‌های لثه مطرح کرد
دلایل مختلف بوی بد دهان
جراح و متخصص بیماری‌های لثه با بیان اینکه مصرف مواد قندی در ماه رمضان باید محدود شود، گفت: برای بهداشت دهان و دندان از مسواک زدن بعد از افطار و سحر غافل نشوید.
رضا فکرآزاد اشاره به بهداشت دهان در ایام ماه مبارک رمضان اظهار کرد: به طور کلی بو ناشی از میکروارگانیسم‌های بی‌هوازی بوده که شرایط رشد آنها در داخل حفره‌ بیشتر است و این موضوع در داخل دهان نیز به صورت گازهایی متصاعد و به صورت بوی بد استشمام می‌شود. رئیس انجمن علمی لیزر پزشکی ایران افزود: زمانی که غذا می‌خوریم یا صحبت می‌کنیم بزاق دهان شروع به ترشح می‌کند که قابلیت شویندگی داشته  و با داشتن آنزیم بر علیه میکروب‌ها عمل می‌کند که البته در هنگام شب ترشح آن کاهش می‌یابد. جراح و متخصص بیماریهای لثه گفت: در حین روزه‌داری به دلیل اینکه به مدت طولانی از خوردن و آشامیدن پرهیز می‌کنیم میکروب‌های دهان فعال‌تر و باعث بوی بد دهان می‌شوند.فکرآزاد با بیان توصیه‌های لازم در این خصوص ابراز کرد: مصرف مواد قندی در ماه رمضان باید محدود شود در غیر اینصورت حساسیت و آسیب به بافت مینای دندان بیشتر خواهد بود. وی گفت: در این ایام نگران بوی بد دهان نباشید و برای بهداشت دهان و دندان از مسواک زدن بعد از افطار و به ویژه سحر غافل نشوید.
این جراح و متخصص بیماری‌های لثه با بیان دلایل مختلف بوی بد دهان تشریح کرد: دندان پوسیده، لبه روکش دندانپزشکی که به صورت مناسب انجام نشده باشد، بیماری لثه پیشرفته، زبان شیاردار، لوزه‌های عفونی در انتهای حلق، سینوزیت‌ها مزمن، مشکلات گوارشی‌، بیماری دیابت و کنترل نشدن این بیماری و ناراحتی‌های کبدی از عوامل مختلف این موضوع به شمار می‌آید.

عوارض ریتالین بر قلب
کارشناسان در بررسی جدید خود هشدار دادند یک نوع از داروی تجویز شده برای کودکان مبتلا به اختلال‌های کم توجهی-بیش‌فعالی بروز مشکلات قلبی را در آنان به دنبال دارد.
گروهی از متخصصان از استرالیا، کانادا و کره جنوبی در بررسی انجام شده دریافتند: داروی ریتالین که در درمان کودکان مبتلا به اختلال‌های کم توجهی-بیش فعالی تجویز می‌شود می‌تواند به سلامت قلب آنان آسیب وارد کند. در این بررسی آمده است داروی ریتالین در دوماه نخستی که به کودک و نوجوان مبتلا به این اختلال داده می‌شود افزایش احتمال نامنظم شدن ضربان قلب بیمار را به دنبال دارد.
متخصصان در این بررسی تعدادی کودک و نوجوان مبتلا به اختلال کم توجهی-بیش فعالی که از داروی ریتالین مصرف می‌کردند مورد مطالعه قرار دادند که نشان داد 60 درصد آنان در دو ماه نخست شروع مصرف این دارو با نامنظم شدن ضربان قلب روبرو شده‌اند. همچنین این خطر در سه روز نخست مصرف این دارو بالاتر بوده‌است.
با وجود نتایج بدست آمده متخصصان اظهار داشتند: این یافته نگران کننده نیست چرا که خطر جدی مشکلات قلبی-عروقی در کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی-بیش فعالی ناچیز است.
 

نظر شما