همه‌ی خبرهای امروز
  • # مانتو ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    # مانتو

  • امید محصول گفت‌ و‌گوست و گفت‌ و‌گو محصول امید ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    امید محصول گفت‌ و‌گوست و گفت‌ و‌گو محصول امید

  • پیوندی این بار از نوع گردوی ایرانی ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری]

    پیوندی این بار از نوع گردوی ایرانی

    حسن ابراهیم زاده معبود

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    غصه نخور پیتزا بخور

    سیما کاظمی

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    آب نطلبیده!

    سیما کاظمی

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    قصه دختران دانشجو در خوابگاه

    سجاد تابش بازیگر و کارگردان ایده نمایش‌نامه «در اتاق باد می‌وزد» حدود دو سال قبل شکل گرفت. من و امیر نجفی دغدغه مشترکی برای نگارش متنی داشتیم که در آن نشان دهیم انسان‌ها در شرایط مختلف و بنا به نفع شخصی خود تصمیم‌هایی می‌گیرند که در نهایت نجفی این نمایشنامه را با دو پرسوناژ نوشت.در این اثر قصه یک دختر دانشجوی ترم هفت مامایی روایت می‌شود که در یک خوابگاه دانشجویی تنهاست و مسوول خوابگاه سر می‌رسد و اتفاقاتی در این میان رخ می‌دهد... این اثر به کارگردانی امیر نجفی در جشنواره تئاتر دانشگاهی به صحنه رفت و لوح تقدیر بهترین متن را هم از آن خود کرد. بعد از ۲ سال من تصمیم گرفتم نمایش را کارگردانی کنم که خوشبختانه میسر شد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    سوغاتی‌های خوشمزه تبریز!

    نام تبریز با چند چیز گره خورده،‌ اولین آنها فرش تبریزی است. تیمچه مظفریه در بازار تبریز از جمله محل‌هایی است که در آن خبری از فرش‌های ماشینی نیست و می‌توانید فرش نفیسی را برای خود تهیه کنید. چرم تبریز از دیگر سوغات‌ها و صنایع‌دستی معروف این شهر است. در بازار انواع و اقسام مغازه‌ها هستند که کفش چرم عرضه می‌کنند.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نقش موثر پدرانه

    کوروش نریمانی کارگردان نمایش «شپش» تنها دو هفته روی صحنه خواهد بود. پیش فروش بلیت هفته اول این نمایش با استقبال مخاطبان مواجه شد؛ اما چون این نمایش اثری کمدی است، به دلیل فرا رسیدن ایام محرم و صفر فقط ۲ هفته روی صحنه خواهد بود. اجرای این نمایش تمدید نخواهد شد و ما بعد از حدود ۳ ماه برگزاری دوره سوم کارگاه‌های «کمدی خلاق» و تمرین با شرکت‌کنندگان در کارگاه نمایش را به مدت دو هفته اجرا می‌کنیم. تغییراتی در دراماتورژی و صحنه نمایش نسبت به اجرای سال گذشته در تئاتر مستقل تهران داریم؛ ولی بزرگ‌ترین تغییر حضور سیامک صفری در گروه بازیگری اجرای جدید «شپش» است.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    روایت امیدواری

    فرزین فخریاسری نقاش چهارمین نمایشگاه آثار گروهی از هنرمندان خودآموخته در راستای گسترش رویکرد «هنر برای همه»‌ که از اهداف پیش روی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است برگزار شد تا زمینه‌های ظهور خلاقیت‌های هنری را در دیگر افراد جامعه فراهم آورد. این نمایشگاه دربردارنده آثار نقاشی و حجم از ۱۱هنرمند خودآموخته با ویژگی‌ها و گرایش‌های متنوع و خلاقانه است و تفاوت این رویداد با دوره‌های پیشین در این است که علاوه بر نمایش آثار ۵ هنرمند خودآموخته شناخته شده، آثار ۶ هنرمند جدید نیز با همکاری موزه مکرمه قنبری معرفی می‌شود و آثار این هنرمندان برای اولین بار به نمایش درمی‌آید. مـکرمه قـنبری، عـلیخان عـبداللهی، فـیروزه یـزدانی، صغری عبداللهی، پروین جلالی، لیلا تبریزی(نازی خاله)، آمـنه قنبری(دَدِه آمنه)، هـاجر نـصیری، فـاطـمه عـلیزاده، مـحمدعـلی شـیخی‌عـزیزی و حـسین شـعبانـی از جمله هنرمندان شرکت‌کننده در این نمایشگاه هستند.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بازآفرینی صدای قدیمی نی

    محمدرضا شرایلی نوازنده و پژوهشگر امروزه سازهایی مثل تار و سه تار از نظر تداوم تکنیک قدیم و داشتن کارگان تخصصی خود مشکل کمتری از حیث بررسی شیوه‌های نوازندگی دارند. کوشش‌هایی نیز برای احیای کارگان تخصصی کمانچه و سنتور، ولو در مقیاسی اندک‌تر، در سال‌های اخیر انجام شده اما نی تقریبا از کارگان قدیم خود جدا مانده است و امروزه تنها راه دسترسی مستقیم به شیوه قاجاری این ساز آثاری است که از نواخته‌های دو استاد مهم در اواخر دوره قاجار به‌جا مانده است؛ نایب اسدالله و صفدرخان.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    سعادت بشر و فراغت تمدن

    آرزو حسینی «در ستایش بطالت» عنوان مقاله‌ای است که برتراند راسل آن را در سال ۱۹۳۲ نوشت و منتشر کرد. او در ابتدای این مقاله از تعریف اخلاق کاری و فضیلت‌مندی آن انتقاد می‌کند؛ چراکه معتقد است نتیجه این امر تنها خسران بزرگی است که جهان مدرن را در برگرفته است. به نظر راسل سعادت بشر نه در گرو سختکوشی بلکه در کاهش نظام‌مند کار است. او رواج ایده فضیلت‌مندی کار را حربه‌ای تاریخی در دست قدرتمندان می‌داند تا به زیردستانشان بقبولانند تنها به سود اربابانشان زندگی کنند نه به سود خودشان. راسل می‌گوید این فکر که فقیران هم باید اوقات فراغت داشته باشند، همواره برای ثروتمندان ناخوشایند بوده و آن را از نظر اخلاقی برای فقرا صلاح نمی‌دیدند؛ زیرا که آنها همیشه بر این باور بودند که فقرا اوقات فراغت ارزشمندی ندارند و نمی‌دانند چگونه از آن استفاده کنند. ثروتمندان سال‌ها برای راضی نگه‌داشتن فقرا در گوششان از کار و زحمت شرافتمندانه و بهشت موعود حرف زده‌اند و خود از فراغت و بطالت حاصل از کار آنها سود برده‌اند.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نخستین قدم‌های عشق

    علی شاهمرادی «منطق عشق» نوشته «تامارا وِبر» در لایه‌های داستانی خود، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، اما دو موضوع اساسی و مهم مطرح شده در آن، یکی موضوع عشق و حضور و آشنایی اولیه این پدیده همیشگی در زندگی انسان‌هاست و دیگری مواجهه با اتفاقات و حوادثی خارج از محدوده اختیار ماست. در سویه اول نویسنده روابط عاشقانه و چالش‌های پیش روی آن را نشان می‌دهد. دختری نوجوان که با تمام حساسیت‌های خاص مربوط به شرایط سنی‌اش، مجبور به تصمیم‌گیری و انتخاب است. از یک طرف اجبار به پشت سر گذاشتن و از سوی دیگر ناتوانی در فراموش کردن و بعد پیشامدها و ماجراهای تازه و تحت‌تاثیر قرار گرفتن‌ها و انکارها. او مجبور است با همان تجربه زیستی کم خود تصمیم‌های مهمی برای زندگی‌اش بگیرد، تصمیم‌هایی که آینده او را می‌سازند. اما همان‌طور که اشاره شد، موازی با این قصه عاشقانه، یک اتفاق مهم هم هست که انتخاب‌ها را برای شخصیت اصلی داستان سخت‌تر کرده است. در مکاتبات انجام گرفته با نویسنده این داستان، تاکید تامارا وبر بیشتر روی این سویه ماجرا بود.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ایده‌های عجیب فیلسوفان بزرگ

    محسن فرجی ریاضیات دشوار نیست؛ این ماییم که از جهان اعداد و معادلات بی‌اطلاعیم و به همین خاطر جبر و ریاضیات را جغرافیای مبهم می‌بینیم. این گزاره درباره فلسفه هم صادق است و اگر ما به جهان اندیشه‌های فلسفی راه نمی‌یابیم، دلیلش این است که زبان آن را بلد نیستیم. حال اگر واسطه‌ای برای آشتی بین ما و هر مقوله ظاهرا دشواری پیدا شود و زبان آن را به ما بیاموزند، خواهیم دید که می‌توانیم به جهان آن مقوله ورود کنیم و حتی پیچ‌وخم‌های فرعی‌اش را بفهمیم. این همان اتفاقی است که با کتاب «سرهم‌بندی نکن» رخ می‌دهد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    چهار واژه کلیدی

    شرمین احمدی «اصطلاحات اربعه در قرآن» تالیفی است از ابوالأعلی مودودی، متفکر نامدار شبه‌جزیره هند که تاثیرات بسیاری بر هم‌عصران خود و بعد از خود گذاشت؛ از جمله آنها سید قطب بود. او در دورانی می‌زیست که مدرنیته و قدرت غرب، قرن‌ها بود که به اوج شکوفایی‌اش رسیده بود و اسلام، سال‌ها که نه، بلکه قرن‌ها بود که از رشد و رونق افتاده بود. متفکران به دنبال علت این اتفاق، از سید جمال تا اقبال و از مودودی تا سید قطب به تکاپو افتاده بودند. سوال اصلی این بود که خداوند وعده داده بود مومنان را در زمین یاری خواهد کرد، اما از زمان حمله مغول‌ها به بعد، تا زمان به استعمار درآمدن و به بندگی کشیدن مسلمانان در عصر تکنولوژی، این سوال پرسیده می‌شد که پس وعده خداوند در یاری کردن مومنان چه شد؟

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    انتشار کتاب راهنمای جامع بازی‌های دیجیتال

    دنیای اقتصاد : کتاب «مطالعات بازی؛ بازی و فرهنگ از آغاز تا امروز» نوشته فرانس مائورا با ترجمه حمیدرضا سعیدی منتشر شد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    انتشار کتابی سفید در اعتراض به رئیس‌جمهور

    ویلیام تامس نویسنده برزیلی در اعتراض به رئیس‌جمهور کشورش کتاب خالی منتشر کرد. به گزارش «ایبنا» یک کتاب درباره رئیس‌جمهور جدید برزیل در این کشور با استقبال عجیبی روبه‌رو شده است. نویسنده در ابتدای این کتاب می‌نویسد که چرا مردم باید به رئیس‌جمهور جدید احترام بگذارند و به او اعتماد داشته باشند، ولی در ادامه از ۱۹۰ صفحه کتاب ۱۸۸ صفحه خالی گذاشته شده است.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    دنباله «ماتریکس» ساخته می‌شود

    مهر : قسمت چهارم «ماتریکس» با بازی کیانو ریوز ساخته می‌شود. بنا به گزارش واریتی، لانا واچوفسکی برای نوشتن و کارگردانی قسمت چهارم ماتریکس و ساخت چهارمین فیلم در جهان داستانی «ماتریکس» بازمی‌گردد و کیانو ریوز و کری-آن ماس نیز بار دیگر نقش‌هایشان را در قالب شخصیت‌های نئو و ترینیتی تکرار می‌کنند. وارنر برادرز پیکچرز و ویلیج رودشاو پیکچرز تهیه‌کننده و توزیع‌کننده جهانی این فیلم خواهند بود.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    کوتاه از فرهنگ‌وهنر - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱

  • چادر کردیم رفتیم فرانکفورت ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    چادر کردیم رفتیم فرانکفورت

  • «روسی» در سینماهای ایران ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    «روسی» در سینماهای ایران

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    سلطان کیک شکلاتی

    سیما کاظمی

  • اخبار ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    اخبار

  • صالحی: رعایت حقوق حیوانات دستورنامه حکومت علوی بود ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    صالحی: رعایت حقوق حیوانات دستورنامه حکومت علوی بود

  • سخن روز ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    سخن روز

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فصل بزرگداشت‌های هنری ادامه دارد

    تقدیر خانه سینما از چهار پیشکسوت

    دنیای اقتصاد : بیست و یکمین جشن سینمای ایران شامگاه سه‌شنبه در ایوان شمس با تجلیل از چهار سینماگر پیشکسوت سینمای ایران برگزار شد. کامران ملکی به روال بسیاری از برنامه‌هایی که خانه سینما برگزار می‌کند، اجرای مراسم را برعهده داشت. بیژن محتشم، حسن زاهدی، سیروس الوند و اکبر زنجانپور چهار پیشکسوت فیلمسازی ایران هستند که در این مراسم گرامی داشته شدند. در ابتدای مراسم نیز منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما روی صحنه رفت و گفت: آنچه به ما فرصت می‌دهد در این شرایط سخت باز هم در سینما کار کنیم، تنها این است که در این عرصه پیوسته همه در کنار هم قرار دارند و افق سینمای ایران با همه بخش‌های آن گسترده است و اگر در این عرصه صبوری نکنیم، اوضاع دردناک است. متاسفانه فاصله دارا و ندار در سینمای ایران بسیار وسیع شده و من نمی‌خواهم وارد مسائل اقتصادی شوم اما اگر متوجه همه کسانی که برای سینمای ایران تلاش کرده‌اند، نباشیم برکت از سفره ما می‌رود.

  • شهر چیست و شهروند کیست؟ ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه اطلاعات]

    هاشور

    شهر چیست و شهروند کیست؟

    رضا بابایی

  • ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عکس‌ یادگاری پژمان جمشیدی و آزیتا موگویی با تماشاگران «ایده اصلی»

    خبر آنلاین : پژمان جمشیدی به همراه کارگردان «ایده اصلی» در اکران مردمی این فیلم حاضر شد و با تماشاگران حاضر در پردیس سینمایی آزادی به یادگاری عکس گرفت.

  • عکس نوشت ۱۳۹۸-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    عکس نوشت