به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیرکل جشنواره ضمن معرفی بخشهای مختلف این رویداد مردمی گفت: جشنواره جهادگران در سه بخش تخصصی، هنری و ادبی پذیرای آثار شرکت کنندگان و جهادگران است، طراحی سه گانه بخشهای جشنواره مبتنی بر هدف والای ترویج و گفتان سازی حرکتهای جهادی است.
امیرحسین حیدرپور افزود: سیاست ستاد برگزار کننده این جشنواره در سالهای اخیر تقویت بخش ادبی خود میباشد چرا که این عرصه نقش بسزایی در روایت اقدامات تاثیرگذار جهادگران در اردوهای جهادی و ترویج فرهنگ خدمت رسانی دارد.
دبیر بخش ادبی ششمین جشنواره جهادگران گفت: رویکرد این بخش از جشنواره سوق دادن جهادگران به سمت تولید آثار ادبی و همچنین آشنایی بیشتر اهالی ادبیات با فرهنگ غنی خدمت رسانی حاکم در گروههای جهادی و روایت این جریان اثربخش میباشد.
فروغ زال افزود: اهم محورهای موضوعی بخش ادبی جشنواره شامل تجربیات حضور جهادگران در اردوهای جهادی، جهادگران آسمانی و شهدای عرصه خدمت رسانی و گسترش امید و پیشرفت در مناطق کم برخوردار میباشد. با نظر به ظرفیت گروههای جهادی و موضوع جشنواره قالبهای داستان کوتاه، روایت، شعر، و طنز برای پذیرش آثار انتخاب شده اند.
وی با اشاره به تحولات منطقه در سال اخیر و حضور گروههای مردمی در حمایت از محور مقاومت افزود: با توجه به نقش آفرینی اخیر گروههای جهادی در حمایت از جریان جبهه مقاومت بخش ویژهای تحت عنوان اردوی جهادی و همسنگری با جبهه مقاومت در عرصه ادبی جشنواره تعریف گردیده است. یکی از اصلیترین اهداف امسال این جشنواره شناسایی افراد مستعد و تشکیل باشگاه ادبی جهادگران و ادامه مسیر با برگزیدگان این حوزه است.
محمدرضا سرشار نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبی گفت: در میان همه هنر ها، ادبیات اصیلترین و غنیترین هنر است. برای رسیدن به ادبیات فاخر جهادی باید زیست جهادی داشت، چرا که تجربه زندگیست که داستان یک نویسنده را پخته میکند.
عبدالرحیم سعیدی راد استاد شعر و داور ادوار گذشته جشنواره نیز گفت: نهال جدیدی با عنوان جهادگران در حوزه ادبیات کاشته شده که این نهال به مرور شد خواهد کرد و ما به سبک مستقلی تحت عنوان ادبیات جهادی خواهیم رسید.
حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: ایرانیها یک ملت فرهنگی هستند، واکنش ما به اتفاقات پیرامون یک نوع واکنشی فرهنگی است، وقتی حرکات جهادی در قالبهای ادبی مستند سازی بشوند ماندگارتر خواهند شد.
مبین اردستانی شاعر و داور پارسال جشنواره گفت: اصلیترین آفتی که به جان آدمی میافتد، غفلت است. غفلت باعث میشود یادمان برود از کجا و برای چه آمدیم. عزیزان جهادگر شاعر و نویسنده، درنگی دارند که بهتر میتوانند به این مسیر و سرانجام ان فکر کنند.
محمدرضا شهبازی طنزپرداز و فعال جهادی هم گفت: استفاده درست از بخش طنز در اردوهای جهادی، استفاده نقادانه از آن است. در مناطق کم برخورداز افرادی هستند که استعداد ادبی فراوانی دارند و، چون تبعیض امکانات را با پوست و استخوان حس کرده اند، خیلی بهتر میتوانند به طنز نقادانه بپردازند. این افراد باید پیدا شوند و مورد حمایت قرار بگیرند.
جواد کامور نویسنده و پژوهشگر گفت: روایت، کارکرد جدی از منظر تجربه زیستی برای آیندگان دارد و روایت نویسی جهادی باعث ماندگاری آن برای آینده و تاثیر گذاری آن برای نسل جوان جهادی میشود
در پایان این گردهمایی، پوستر بخش ادبی جشنواره ششم به دست اساتید ادبیات، نویسندگان، شعرا و فعالین جهادی رونمایی شد. گفتنی است ششمین جشنواره جهادگران تا پایان آذر در بخش ادبی میزبان آثار مکتوب جهادگران با موضوع روایت هنرمندانه حرکتهای جهادی بود و آیین پایانی این جشنواره در بهمن امسال برگزار میگردد.