به گزارش رکنا، شاهین مستوفی پیرامون مصادیق فرار مالیاتی بزرگ در استان گلستان، گفت: در راستای ایجاد عدالت مالیاتی و با توجه به ظرفیت های موجود در قانون مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و با هدف گسترش بهره برداری از اطلاعات موجود در سامانه های مالیاتی کشور و همچنین استفاده از قواعد هوش مصنوعی در شناسایی ذینفع واقعی حسابهای اجاره ای با همکاری مرکز اطلاعات مالی و از طریق ثبت گراف های روابط سببی و نسبی، سه فقره فرار مالیاتی شناسایی و اقدام مقتضی در راستای مطالبه و وصول مالیات متعلقه از مودیان واقعی، به عمل آمد.
وی در تشریح فرارهای مالیاتی در استان گلستان، گفت: یک رستوران با نشان تجاری معتبر در سال 1401 با سوء استفاده از دستگاه پوز متصل به پرونده مالیاتی یکی از بستگان سببی خود 600 میلیارد ریال کتمان درآمد داشت که پس از طی فرایند قانونی، مالیات متعلقه به مبلغ 83 میلیارد ریال از واحد کسبی مذکور مطالبه و در مرحله وصول قرار گرفت. این واحد صنفی مبلغ 150 میلیارد ریال درآمد ابراز کرده بود.
مستوفی، شناسایی کتمان درآمد 99 میلیارد ریالی یکی از دندانپزشکان فعال را از دیگر فرارهای مالیاتی این استان برشمرد و افزود: وی در سالهای 1399 لغایت 1401 اقدام به سوء استفاده از حسابهای بانکی اجاره ای مرتبط با اشخاص نسبی منشی مطب کرده بود. این مودی صرفا مبلغ 29 میلیارد ریال درآمد ابراز کرده بود. مالیات متعلقه به مبلغ 7 میلیارد ریال در راستای صدور برگ تشخیص متمم از وی مطالبه شده که در مرحله وصول می باشد.
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی درخصوص سومین فقره فرار مالیاتی هم گفت: کتمان درآمد یک واحد شغلی فعال در طب سنتی در استان گلستان که با تشکیل پرونده صوری به نام همسر و فرزندان خود و اخذ دستگاه کارتخوان برای پرونده صوری و بهره برداری از آن در محل فعالیت خود، 70 میلیارد ریال از درآمد خود در سال های 1400 و 1401 را ابراز نکرده بود، شناسایی شد که در همین راستا مبلغ 2 میلیارد و 900 میلیون ریال مالیات از مودی مورد مطالبه قرار گرفت. این مودی صرفا مبلغ 600 میلیون ریال درآمد در اظهارنامه تسلیمی خود ابراز نموده بود.