شناسهٔ خبر: 68035241 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

نبی بیدهندی: دانشجویان با حضور در دوره های جدید دانشکده محیط زیست با عملیات آشنا می شوند

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران گفت: دوره های جدید دانشکده محیط زیست می‌تواند به دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا که با عملیات آشنا نیستند، کمک شایانی کند و در کشور با استقبال مواجه شود. عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران گفت: دوره های جدید دانشکده محیط زیست می‌تواند به دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا که با عملیات آشنا نیستند، کمک شایانی کند و در کشور با استقبال مواجه شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا، غلامرضا نبی بیدهندی، عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران گفت: من بسیار خوشحالم که برگزاری دوره‌های آزاد در دانشکده محیط زیست دوباره آغاز شده است. ما در دهه ۹۰ نیز دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدتی در مقوله اچ‌ اس ای داشتیم که برخی از آنها به مدرک تبدیل شدند و بسیاری از شرکت‌کنندگان موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد شدند. در دهه ۸۰ و ۹۰ صنعت توجه زیادی به این دوره‌ها داشت، اما نمی‌توانستند مطالب علمی و تئوری دانشگاهی را به‌درستی در عمل پیاده کنند؛ لذا بهترین کار این بود که دوره‌های صنعتی مختلفی برای علاقه‌مندان، به‌ویژه در صنایع نفت و فولاد، برگزار کنیم. این دوره‌ها با استقبال زیادی مواجه شد و شرکت‌کنندگان توانستند کمک‌های زیادی به صنعت کنند.

وی افزود: این دوره‌ها متوقف شدند و صنایع در بخش‌های آموزشی خود به‌صورت مقطعی این دوره‌ها را برای پرسنل برگزار کردند، اما کاربردی نبود. اکنون که این دوره‌ها دوباره آغاز شده‌اند، خوشبختانه آقای میثم بهلولی، کارگزار مرکز آموزش‌های کاربردی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، برنامه‌های کاربردی مختلفی را مطرح کرده‌اند، مانند مباحث مربوط به کشاورزی با توجه به کمبود آب و عدم حاصل‌خیزی خاک.

نبی بیدهندی ادامه داد: در آینده با مشکلات بیشتری مانند کمبود آب مواجه خواهیم شد که هم بر صنعت و هم بر کشاورزی تأثیر خواهد گذاشت. همچنین تغییرات اقلیمی جهانی نیز این مسائل را تشدید می‌کند. یکی از صنایعی که به آب نیاز دارد، صنعت پتروشیمی است. کمبود آب می‌تواند از طریق اسمز معکوس و دیگر روش‌ها مرتفع شود. همچنین می‌توان به مسائل دیگری مانند تصفیه آب‌های نیتراتی و شوری بالا در آب‌های زیرزمینی نیز پرداخت.

وی تاکید کرد: از جمله برنامه‌های آموزشی می‌تواند راهبری بحث‌های آر او و مدل‌سازی‌های مرتبط باشد که نیاز صنعت است. همچنین مسائلی مانند تبدیل زباله و لجن به انرژی نیز از موضوعات مهم است که شهرداری‌ها به آن نیاز دارند. آموزش‌های مرتبط با تصفیه‌خانه‌ها و مدیریت آب‌های سطحی نیز می‌تواند بسیار مفید باشد.

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: برای موفقیت چشمگیر در این آموزش‌های آزاد و استقبال بیشتر، باید به مسائل راهبری پرداخته شود، چه در تولید آب، تولید کود و کمپوست، و چه در تولید انرژی. این آموزش‌ها می‌تواند به دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا که با عملیات آشنا نیستند، کمک شایانی کند و در کشور با استقبال مواجه شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: