بیش از ۴۰ یخچال برقی در سال ۱۳۳۳ در تهران تولید یخ را برعهده داشتند.
بیش از ۶ هزار نفر از فروش و توزیع یخ امرار معاش میکردند. بزرگترین یخچال تهران یخچال شمشیری در محله وصفنارد قرار داشت. اکثر یخچالهای جدید در اکبرآباد و وصفنارد (جنوب غربی تهران) ساخته شده بودند.
توزیع کنندگان هر روز صبح قالبهای یخ را با قاطر تحویلگرفته و راهی اماکن فروش مانند دکههای یخ فروشی در معابر شلوغ شهر میشدند. واحد فروش یخ در یخچالها ری نامیده میشد.
هر ری ۱۲ کیلو و هر ری در محل یخچال ۸ ریال و هنگام تحویل به فروشنده ۱ تومان و برای مصرف کنندگان بین ۱۵ ریال تا ۲ تومان فروخته میشد.
در فصل گرما در تهران برخی فرشندگان عمده روزی ۱۰ هزار تومان یخ توزیع میکردند. هفته نامه اطلاعات هفتگی شماره ۶۷۴ مورخ ۸ خرداد ۱۳۳۳ در گزارشی از کارگاهای صنعتی یخ تهران نوشته است.
عکسهای این گزارش را تماشا کنید.
نظر شما