شناسهٔ خبر: 66608290 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: گجت نیوز | لینک خبر

حمله شدید موسس تلگرام به واتساپ و سیگنال: جاسوس آمریکا هستید!

صاحب‌خبر -

اخیرا درگیری فوق‌العاده شدیدی بین پیام رسان های مختلف شکل گرفته و تلگرام سیگنال و واتساپ را به جاسوسی برای آمریکا متهم کرده است. حمله موسس تلگرام به واتساپ و سیگنال سبب شده میلیون‌ها کاربر نگران شوند.

در هفته اخیر دنیای تکنولوژی بیشتر تحت‌تاثیر معرفی آیپدهای جدید اپل قرار داشت؛ اما در همین زمان یک درگیری پیش‌بینی‌ نشده نیز بین پیام‌رسان‌های مطرح جهانی شکل گرفت. اتفاقی که سبب شده بسیاری از کاربران با تردید نسبت به امنیت تلگرام، واتساپ و سیگنال نگاه کنند.

موسس تلگرام با حمله به سیگنال و واتساپ امنیت میلیاردها کاربر را زیر سوال برد

حمله تلگرام به سیگنال حمله تلگرام به سیگنال

تلگرام معمولا به‌عنوان یک پیام رسان امن شناخته می‌شود؛ اما مدیرعامل پیام‌رسان سیگنال اخیرا چنین چیزی را زیر سوال برده است. به‌ادعای وی تلگرام به‌شدت ناامن است و پشت صحنه با دولت‌های مختلف همکاری می‌کند. به‌بیانی دیگر ادعاها و صحبت‌های تلگرام در مورد آزادی بیان و حریم شخصی توخالی هستند. مدیرعامل سیگنال این ادعا را در پاسخ به حمله تلگرام به واتساپ و سیگنال مطرح کرده است. پاول دورف پیشتر گفته بود که حتی پیام‌های امن این پیام‌رسان‌ها قابل دسترسی هستند.

اما ماجرای حمله تلگرام به سیگنال از کجا شروع شد؟ ایلان ماسک مرد جنجالی دنیای فناوری بود که با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس آتش در خرمن پیام‌رسان‌ها انداخت. ایلان ماسک ۱۸۲ میلیون فالوور در ایکس دارد و به‌همین‌خاطر کوچکترین صحبت‌های وی بازتابی جهانی در اخبار فناوری پیدا می‌کنند. او گفته بود که پیام‌رسان سیگنال آسیب‌پذیری‌های مشخصی دارد که بررسی نمی‌شوند و این موضوع سبب تعجب وی شده است.

حمله تلگرام به سیگنال حمله تلگرام به سیگنال

ایلان ماسک این صحبت را پس از مقاله جنجالی City Journal مطرح کرد. در این مقاله به ارتباط خاص یکی از اعضای هیئت مدیره سیگنال به‌نام Katherine Maher با مقامات دولت آمریکا اشاره شده بود. ادعا شده است که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در همان روزهای آغازین شکل‌گیری سیگنال در این پیام‌رسان سرمایه‌گذاری کرده بودند. همین نیز سبب شده که تردیدهای جدی در مورد امنیت این پیام رسان مطرح شود.

ظاهرا Maher نیز در طول زندگی حرفه‌ای خود ارتباطات پنهانی با مقامات دولتی و مخصوصا اطلاعاتی آمریکا داشته است. شاید با خود بگویید که من از پیام‌رسان سیگنال استفاده نمی‌کنم و حمله تلگرام به آن نیز برای من اهمیتی ندارد. اما اینگونه نیست. پروتکل رمزنگاری سیگنال با دیگر پلتفرم‌های مطرح بازار مثل واتساپ، فیسبوک مسنجر و گوگل مسجز اشتراکات بسیار زیادی دارد و همین نیز سبب می‌شود که در مورد امنیت آنها هم تردید وجود داشته باشد.

ایمنی پیام‌رسان ایمنی پیام‌رسان

در واقع تلگرام تنها به سیگنال حمله نکرده، بلکه اکثر پیام‌رسان‌های مطرح را هدف قرار داده است. مخصوصا اینکه در میان پلتفرم‌های مطرح بازار تنها iMessage است که از پروتکل دیگری استفاده می‌کند. هرچند چنین چیزی لزوما به معنی امنیت ۱۰۰ درصدی آن نیست.

البته مسئله حمله تلگرام به واتساپ و سیگنال فقط به‌خاطر پیام ایلان ماسک صورت نگرفت. بنیان‌گذار توییتر، جک دروسی نیز به مقاله City Journal لینک داده و گفته بود که از چنین موضوعی خبر نداشته است. ایلان ماسک هم در پاسخ به او گفت که این مسئله نگران‌کننده به‌نظر می‌رسد. همین مکالمه کوتاه سبب شد که بحرانی بزرگ در دنیای تکنولوژی به‌وجود آید.

حمله تلگرام به سیگنال حمله تلگرام به سیگنال

مدیرعامل سیگنال خیلی زود به ماجرا واکنش نشان داد و به ایلان ماسک گفت که ما هیچ شواهدی مبنی بر وجود آسیب‌پذیری در سیگنال نداریم و کسی نیز شواهدی را ارائه نکرده است. به‌ادعای خانم مدیرعامل تیم سیگنال از پروتکل خاصی برای برطرف کردن آسیب‌های امنیتی بهره می‌برد و خود را موظف به برطرف کردن هرچه سریع آنها می‌داند. وی همچنین از ایلان ماسک خواست که اگر اطلاعاتی در مورد مشکلات امنیتی دارد، حتما به وی اطلاع دهد.

خانم ویتکر سپس جک دورسی را مخاطب قرار داد و گفت که امنیت سیگنال ارتباطی با ماهیت Katherine Maher ندارد. آنها طوری سیگنال را توسعه داده‌اند که هیچکس نتواند به‌صورت پنهانی حریم‌خصوصی کاربران را خدشه‌دار کرده و فرار کند. اینجا بود که موسس تلگرام فرصت را برای حمله به سیگنال غنیمت شمرد. پیشتر نیز تلگرام بارها رقیبان خود را هدف انتقادات تند قرار داده بود.

حمله تلگرام به سیگنال حمله تلگرام به سیگنال

موسس تلگرام در کانال شخصی خود یک استوری از جک دورسی را به‌اشتراک گذاشت. در این استوری گفته می‌شود که سران پیام‌رسان ایمن سیگنال با وزارت خارجه آمریکا برای تغییر رژیم در کشورهای دیگر همکاری می‌کنند. در حالی که این افراد کوچکترین باوری به اینترنت آزاد ندارند. پاول دورف همچنین گفت که دولت آمریکا ۳ میلیون دلار را صرف ساخت سیستم رمز‌نگاری سیگنال کرده است و حالا همان سیستم در واتس‌اپ، فیسبوک مسنجر، گوگل مسجز و اسکایپ استفاده می‌شود.

ظاهرا اینگونه به‌نظر می‌رسد که شرکت‌های مطرح تکنولوژی در آمریکا اجازه ندارند پروتکل‌های رمز‌نگاری خود را به‌صورت مستقل از دولت توسعه دهند. دورف همچنین ادعا کرد که برخی افراد مهم به‌وی گفته‌اند که پیام‌های شخصی آنها در پیام‌رسان سیگنال توسط دادگاه‌ها و رسانه‌های آمریکایی مورد سوء استفاده قرار گرفته‌ است. حمله شدید تلگرام به سیگنال در اینجا پایان نیافت. دورف همچنین یادآور شد که سیگنال همیشه در پاسخ به نگرانی‌های امنیتی گفته است که ما پلتفرمی متن‌باز هستیم و هرکسی می‌تواند متوجه شود که همه‌چیز ایمن است. هرچند ظاهرا چنین جوابی چیزی جز یک دروغ بزرگ نیست.

خانم ویتکر خانم ویتکر

البته مدیرعامل سیگنال نیز ساکت ننشست و پاسخ تلگرام را داد. خانم ویتکر با لینکی به یک مقاله مربوط به سال ۲۰۲۱ یادآور شد که در آن زمان باگ مهمی در سیستم رمزنگاری تلگرام وجود داشته و در سکوت خبری برطرف شده است. هرچند به‌باور وی این باگ اتفاقی نبود و از قصد توسط توسعه‌دهندگان این پلتفرم ایجاد شده بود. وی همچنین گفت که موسس تلگرام در گذشته با مقامات روسیه ارتباط داشته است و فرد مناسبی برای صحبت کردن درباره امنیت کاربران نیست.

حمله متقابل تلگرام و سیگنال سبب نگرانی افراد بسیار زیادی در سرتاسر جهان شده است. درست است که سیگنال چند ده میلیون کاربر دارد؛ اما فراموش نکنید که پروتکل رمزنگاری این پیام‌رسان توسط میلیاردها کاربر استفاده می‌شود. در حال حاضر نمی‌توان گفت که آيا این اتهامات واقعی هستند یا اینکه صرفا برای تخریب رقیب بیان می‌شوند. هرچند اگر واقعی باشند و دولت‌ آمریکا در مخفی برای دسترسی به پیام‌ها داشته باشد، عملا مفهوم پیام ایمن بر باد می‌رود.

بیشتر بخوانید:
تلگرام با ده‌ها قابلیت جدید و جذاب بروزرسانی شد + امکانات تلگرام دارایی های کاربران ایرانی را مسدود کرد زور چین هم به فیلتر کردن تلگرام نرسید آپدیت جدید واتساپ با تغییرات گسترده در رابط کاربری و طراحی منتشر شد قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

نظر شما