شناسهٔ خبر: 66405856 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع نیوز | لینک خبر

رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع:

نام خلیج فارس جعل‌شدنی نیست

به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ دوم مجید فخری روز دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت ماه - در همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس که در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: امروز برای گرامیداشت روز ملی خلیج فارس گرد هم جمع شده ایم که البته از نظر اسناد تاریخی، حقوقی و موضوعات مختلف ملی این روز نیاز به بیان ندارد زیرا در طول تاریخ ایران این

صاحب‌خبر - به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ دوم مجید فخری روز دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت ماه - در همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس که در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: امروز برای گرامیداشت روز ملی خلیج فارس گرد هم جمع شده ایم که البته از نظر اسناد تاریخی، حقوقی و موضوعات مختلف ملی این روز نیاز به بیان ندارد زیرا در طول تاریخ ایران این نام ثبت شده و نیاز به جست و جوی مجدد برای نام تاریخی خلیج فارس نیست.
وی افزود: یک سری واحدهای سیاسی نوپدید در دهه‌های اخیر مسائلی را در مورد خلیج فارس مطرح کرده اند لذا از سال ۱۳۸۴ همراه با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی این روز در تاریخ جمهوری اسلامی ثبت شد.
رئیس سازمان وزارت دفاع با بیان اینکه هر ساله دستگاه‌های مختلفی این روز را گرامی می‌دارند، عنوان کرد: وزارت دفاع در راستای دیپلماسی دفاعی این موضوع را در زمره اهداف خود قرار داده و وزیر دفاع نیز این موضوع را به سازمان جغرافیایی نیروی‌های مسلح واگذار کرده است و این سازمان هرساله برنامه‌های متنوعی در خصوص بزرگداشت روز ملی خلیج‌فارس برگزار می کند.
دکتر فخری با تاکید بر اینکه روز ملی خلیج فارس باید بزرگ تر و در سطح ملی برگزار شود، خاطرنشان کرد: با هماهنگی سازمان های مختلف تصمیم گرفتیم این روز را در راستای ملی برگزار کنیم تا به گوش همه جهانیان برسد و لذا امروز که این برنامه برگزار شده است ۲۵ نهاد و دستگاه حضور دارند.
وی با بیان که موضوعات حوزه خلیج فارس را به چند وجه تقسیم کرده‌ایم، افزود: در راستای دیپلماسی دفاعی، نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه و فرماندهی دریابانی فراجا همکاری داشته اند.
سرتیپ دوم فخری ادامه داد: در حوزه دیپلماسی حقوقی، وزارت امور خارجه کشور حضور جدی داشته‌، در حوزه دیپلماسی علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان هواشناسی و مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و اتاق ایران نیز همکاری داشته اند.
رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع بیان کرد: در حوزه دیپلماسی فرهنگی پژوهشکده حج و زیارت، شهرداری تهران و فرهنگسرای اندیشه پای کار آمدند و این وفاق رقم خورد.
امیر فخری تصریح کرد: این مساله کمک کرده است تا بتوانیم نشست های تخصصی مختلف در سازمان و دانشگاه‌ها برگزار کنیم تا از این طریق نام خلیج فارس برای جهانیان آشکار شود.
وی افزود: در سازمان ملل گروه جغرافیا وجود دارد که نام های جغرافیایی را برای کشورهای جهان تبیین می کند که در بیست و سومین جلسه‌ای که برگزار شد به طور دقیق به نام خلیج فارس اشاره و تثبیت شده است که در دنیا جای شکی را باقی نمی‌گذارد و این نام برازنده‌ترین نام برای این پیکره آبی است.
رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع تاکید کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سال در اسناد تجاری، تاریخی، کتیبه‌ها و نوشته‌ها این نام تکرار شده است، بنابراین برگزاری این نشست‌ها برای جلوگیری از شیطنت های برخی واحدهای سیاسی نوپدید و کشورهای ساحلی جنوب است.
امیر سرتیپ دوم فخری گفت: این وفاق و همدلی در بین تمامی ایرانیان وجود دارد و با این انسجام، اقتدار و هماهنگی هرگز کسی نخواهد توانست از امروز تا آینده تاریخ، نام خلیج فارس را جعل و نام دیگری بر این پیکره قرار دهد.
در این نشست پیام امیرسرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مورد روز ملی خلیج فارس قرائت شد. همچنین نمایشگاهی با موضوع خیلج فارس و با حضور سازمان های وزارت دفاع، نیروی دریایی ارتش و سپاه، وزارت امورخارجه، سازمان هواشناسی کشور ، انجمن ژئوپلتیک ایران، سازمان زمین شناسی و ۱۴ نهاد و سازمان کشوری و لشکری برای بازدید علاقه مندان دایر شده است.

نظر شما