شناسهٔ خبر: 65900649 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

وعده سحری نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود

نخوردن سحری و گرسنه ماندن به مدت طولانی موجب احساس تشنگی، گرسنگی و بی‌طاقتی در برابر روزه‌داری می‌شود، بنابراین وعده سحری از اهمیت خاصی برخوردار است و هرگز نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود.

صاحب‌خبر -

وعده سحری نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، به گفته کارشناسان تغذیه هدف از روزه داری از نظر گوارش حذف یک وعده از رژیم غذایی است و نباید وعده حذف شده را به صورت افزایش حجم غذا در وعده افطار و سحر جبران کرد.

در ماه رمضان برنامه غذایی افراد به ۲ وعده اصلی افطار و سحر محدود می‌شود که بهتر است به سه وعده افطار، شام و سحری تقسیم شود.

 بهترین رژیم برای افطاری کردن دریافت مایعات گرم همراه با قند‌های ساده طبیعی، آب جوش به همراه ۲ یا سه عدد خرما، شیر گرم به همراه یک قاشق عسل و چای کمرنگ و تازه دم به همراه خرما، کشمش و توت خشک است.

نکات تغذیه‌ای وعده افطار و شام

 پرخوری و ورود حجم زیاد غذا به معده در زمان افطار باعث نفخ و سوءهاضمه در افراد می‌شود.

 نوشیدن آب زیاد همراه غذا باعث رقیق شدن شیره معده و سخت هضم شدن غذا می‌شود و نوشیدن مایعات سرد و نوشابه‌های گازدار هنگام افطار باعث تحریک معده و ایجاد عوارض گوارشی می‌شود.

بهتر است ۲ تا ۳ ساعت بعد از شام سه یا چهار واحد میوه و یک تا ۲ واحد انواع مغز‌ها مصرف شود.

 برای جبران کم آبی و رفع عطش در ماه رمضان، آب خالص با دمای مناسب (در اولویت اول) بهترین نوشیدنی است که باید کم‌کم در فاصله بین افطار تا سحر مصرف شود و مصرف مقدار کافی آب (۶ تا ۸ لیوان) در فاصله افطار تا سحری ضروری است.

همچنین آبمیوه‌های طبیعی و شربت‌های خانگی که به صورت کم شیرین یا بدون افزودن شکر و رقیق شده با آب تهیه می‌شوند (مثل شربت آبلیمو، شربت خاکشیر همراه با گلاب یا سایر عرقیات گیاهی) برای رفع تشنگی مناسب هستند.

 بهتر است در وعده سحری، از غذا‌های گوشتی و پرپروتئین کمتر استفاده شود، زیرا سوخت و ساز پروتئین‌ها و دفع مواد زاید آنها از بدن به آب فراوان نیاز دارد.

این مسأله خود باعث کم آبی بدن و تشنگی بیشتر می‌شود، این نوع غذا‌ها را می‌توان در وعده شام میل کرد، پروتئین‌های حیوانی نظیر گوشت بصورت اوره دفع می‌شوند و دفع اوره مستلزم وجود مقادیر زیاد آب است.

 بدن برای دفع مواد زائد حاصل از هضم پروتئین‌های حیوانی مقدار زیادی آب مصرف می‌کند و بدین ترتیب بدن با تشنگی و کمبود آب مواجه می‌شود.

 برای پیشگیری از این مشکل می‌توان از مخلوط پروتئین‌های حیوانی و گیاهی (گوشت و حبوبات مختلف) استفاده کرد تا میزان گوشت مصرفی کاهش یافته و در عین حال پروتئین مورد نیاز بدن فراهم شود.

 در وعده سحری بهتر است از خوردن غذا‌های سرخ‌شده پرهیز گردد تا از تشنگی در طول روز جلوگیری شود.

 خوردن غذا‌های شور و پرنمک و مواد غذایی کنسروی نیز به دلیل داشتن نمک فراوان، در وعده سحری مناسب نیست، چون احساس تشنگی را افزایش می‌دهند.

هنگام سحر از خوردن غذا‌هایی نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب‌زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده خودداری شود چرا که این غذا‌ها به همراه غذا‌هایی که ادویه زیادی دارند، موجب عطش زیاد و ترش کردن معده می‌شوند.

بنابراین بهتر است از غذا‌های آب پز و پخته استفاده شود که ادویه کمتر به ویژه فلفل و نمک کمتری دارند. مصرف غذا‌های شور و تند، کله پاچه و سیرابی می‌تواند عطش را افزایش دهد.

نظر شما