شناسهٔ خبر: 65875428 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

کاهش ۵۰ درصدی سود سهام عدالت روندسرمایه گذاری را نزولی کرد

کارشناس اقتصادی گفت: با کاهش ۵۰ درصدی سود سهام عدالت انگیزه سرمایه گذاری در کشور از بین رفته است.

صاحب‌خبر -

امشب گفت وگوی ویژه خبری به بررسی راهکارهای تحقق شعار سال با به کارگیری ابزارهای مالی با حضور محمودی اصل کارشناس اقتصادی، بالسینی کارشناس اقتصادی و نعمتی اقتصاد دان بحث وبررسی شد.

محمودی اصل کارشناس اقتصادی  با بیان اینکه  ما در سال ۹۹ حاشیه سود سی و شش درصد داشتیم گفت:  امسال سود سهام عدالت پنجاه درصد کاهش پیدا کرده است و انگیزه های سرمایه گذاری در تولید کاهش پیدا کرده است و ما باید فشار بر تولید را با برنامه های کارشناسی حداقل کنیم.

وی افزود:  در ایران  مالیات بر سودا گری را نداریم  این در حالی که سوداگری در کشور ما باید تنبیه شود. رانت خوار و سوداگر مشوق دارند و فشاری بر آنها نیست.

وی در پاسخ به  این سوال راهکار اصلی برای جلوگیری از سودا گری چیست  گفت:   زمانی محدودیت در معادلات اجرایی شود  و تمامی  معاملات رصد شود دیگری انگیزه ای برای سوداگری وجود نخواهد داشت .همچنین زمانی که مالیات نجومی از سوداگر  اخذ کنیم  حاشیه سود تولید نصف خواهد شد.

محمودی اصل با بیان اینکه  برای اینکه منابع به سمت تولید برود باید حاشیه سود بیشتر شود گفت: در مرحله اول باید تولید و سرمایه گذاری توجیه داشته باشد  اما در حال حاضر  شاهد آن هستیم که حاشیه سود  توجیه مناسبی ندارد. 

وی افزود: اکنون صادرات باید تقویت شود چراکه انگیزه صادرات کاهش پیدا کرده است و واردات اکنون در حال تشویق شدن است که این یک سیکل معیوب است.

او گفت: نرخ خوراک ما دو و نیم برابر جهانی است. تمامی  این موارد بر تولید و صادرات فشار خواهد آورد.

محمودی اصل با  بیان اینکه اکنون برای ایجاد اطمینان ساز و کار باید معقول باشد‌ و اقدامات کارشناسی باید صورت گیرد افزود: ما میتوانیم کالا های همگن مانند شمش را در بازار بورس وارد کنیم همچنین طلا و دلار اگر در جای امنی باشد میتواند  وارد این بازار شود  بنابراین برای ورود به این بازار باید  ابزارهای تشویقی قرار دهیم و اعلام کنیم سپرده گذاران در این بازار از مالیات معاف می شوند.

محمودی اصل گفت: ما اکنون در وضعیتی هستیم که تولید کننده ها به بازار طلا و مسکن وارد میشوند و نقدینگی  کافی برای وارد شدن به بازار بورس وجود ندارد.

در ادامه بالسینی کارشناس اقتصادی گفت: هر چه که کمک کنیم  طلا های موجود در خانواده ها وارددسیستم بانکی و بازار سرمایه شود به اقتصاد کشور کمک می شود چراکه  آنچه که در کشور ما به عنوان ارز خانگی از آن یاد میشود حجم قابل توجهی است.

بالسینی افزود: آنچه که کمک خواهد کرد دارایی های با ارزش وارد بازار شود  آن  است که چشم انداز های خوبی  ايجاد شود و چشم انداز اقتصادی ما مثبت شود.

وی گفت: باید بتوان ساز و کاری  تهیه کرد که منابع خرد وارد بازار سرمایه شود و اگر این اقدام انجام شود ما خواهیم  توانست  بخشی از ارز را وارد بازار کنیم.

در ادامه نعمتی اقتصاد دان گفت: بخش زیادی از مردم برای حفظ قدرت خرید خود  به سمت کنز میروند  بنابراین ما باید ابتدا پول خود را  که ارزش خود را از دست داده است اصلاح کنیم.

وی افزود: ورود به صندوق های طلا میتواند به تولید کننده های طلای کشور کمک کند  چراکه  در چند وقت اخیر با مشکلاتی  مواجه بودند.

او گفت:  اگر ما بتوانیم نظام پرداختی بر اساس طلا مطرح کنیم و این اطمینان خاطر برای مردم به وجود آید بخس عمده ای از دارایی های مردم وارد این بازار خواهد شد.

 

نظر شما