وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سال گذشته با هدف اجرایی شدن سفرهای ارزان، طراحی پلتفرم «ایران سفر» را آغاز کرد که اکنون نام آن به «ایرانبین» تغییر کرده است. طبق اظهارات مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی، که ماموریت اجرای این طرح از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به آن محول شده، قرار بود این پلتفرم تا اواخر سال گذشته رونمایی و قابل بهرهبرداری شود، که این اتفاق هنوز رخ نداده است.
همزمان با آن، پیگیری برای دریافت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ با هدف پرداخت وام سفر به سه دهک پایین جامعه آغاز شد و قرار بود ۳۰ میلیون تومان با عنوان وام سفر با چهار درصد سود به کارمندان دولت یا کسانی که میتوانند گواهی کسر از حقوق دریافت کنند تعلق گیرد، که اجرای این بخش از طرح به تامین بودجه از سوی دولت منوط شد.
ارتباط این دو طرح اینگونه است که افرادی که وام سفر دریافت میکنند میتوانند به سایت «ایرانبین» مراجعه کرده و هر مبلغی که برای سفر در نظر گرفتهاند از جمله وام ۳۰ میلیون تومانی را بارگذاری کنند تا به آنها پیشنهاد شود به کجا با چنین مبلغی میتوانند سفر کنند و خدمات حمل و نقل، اقامت و تور را هم ازطریق این پلتفرم بخرند.
روحالله حسینزاده، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی درباره سرانجام این وام که البته قرار است در قالب یک پلتفرم سفر اجرا شود، به ایسنا گفت: «ایرانبین» با نام قبلی «ایران سفر»، به مدت سه ماه در صدا و سیما و دیگر رسانهها تبلیغ و بازاریابی خواهد شد. تقریبا ۳۶ هزار مقصد در این سامانه کامل بارگذاری شده و لایههای خدماتی آن نیز مشخص شده است. این سامانه هوشمند است و با هوش مصنوعی مدیریت میشود و وب GIS است.
او درباره تاخیر در به سرانجام رساندن این سامانه و وام سفر نیز اظهار کرد: به هر حال کار سخت است و تا پشتوانه و زیرساخت آن مهیا نشود، راهاندازی این سایت مشکل خواهد بود.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی افزود: البته با ۲۲ دستگاه تفاهمنامه بسته شده تا از وام خدمات سفر در قالب تسهیلاتی که از محل تبصره ۱۸ و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ما تعلق گرفته است، استفاده کنند.
او ادامه داد: همزمان، طرح دیگری را بنا به دستور رییسجمهور پیگیری میکنیم که اگر به نتیجه برسد، به سه دهک پایین جامعه از محل یارانهها، وام تعلق میگیرد که در پلتفرم «ایرانبین» مستهلک خواهد شد.
حسینزاده درباره زمان اجرایی شدن وام و تسهیلات سفر ارزان گفت: پلتفرم که سه ماه تبلیغ و مارکتینگ میشود، و احتمالا تا شش هفت ماه دیگر پلتفرم ایرانبین (که وام سفر از طریق آن قابل اجرا خواهد بود) به طور رسمی رونمایی شود.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی اضافه کرد: تا حالا چنین زیرساختی وجود نداشته است و هماهنگی و توافق با دستگاهها و سازمانهای ذیربط و هلدینگها و بخش خصوصی خدماتدهنده زمانبر خواهد بود. هیچیک از این زیرساختها این همه سال اتفاق نیافتاده بود. از طرفی دغدغه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همواره ارزانسازی سفر بوده است و ما هم دنبال این هدف هستیم و میخواهیم تمام برنامههای ما منتهی به ارزانسازی سفر شود.
ایسنا
نظر شما