شناسهٔ خبر: 58629930 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی صورت می گیرد؛

برخی از تصاویر ماهواره خیام به نمایش در می آید

صاحب‌خبر -
برخی از تصاویر ماهواره خیام به نمایش در می آید
خبرگزاری آریا - رییس سازمان فضایی از به نمایش برخی از تصاویر دریافتی از ماهواره خیام در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی در روز سه شنبه خبر داد و گفت: همچنین در این مراسم از نمونه کیفی ماهواره ناهید 2 و نمونه پروازی ماهواره طلوع 3 نیز رونمایی می‌شود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسن سالاریه رییس سازمان فضایی ایران در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با اشاره به رونمایی از برخی تصاویر ماهواره خیام در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی در روز سه شنبه، گفت: اکنون تمام سنجنده های ماهواره خیام که در مرداد ماه گذشته به فضا پرتاب شده بود، کالیبره شده اند و تاکنون صدها عکس از نقاط مختلف ایران از این ماهواره دریافت شده است که برخی از آنها در برنامه بزرگداشت روز فناوری فضایی به نمایش در می آید.
وی با بیان اینکه در برنامه روز سه شنبه از نمونه کیفی ماهواره ناهید 2 و نمونه پروازی ماهواره طلوع 3 نیز رونمایی می‌شود، افزود: ماهواره طلوع 3 یک ماهواره سنجشی بومی با دقت عکس رنگی 10 متر و عکس سیاه و سفید 5 متر است و ماهواره ناهید 2، یک ماهواره مخابراتی است که با ساخت آن وارد صنعت ارتباط فضاپایه می شویم که بعد از آن باید به یک سکوی استانداردی برای ارسال و دریافت داده های مخابراتی در باندهای مختلف فرکانسی برسیم.
رییس سازمان فضایی با اشاره به پرتاب موفقیت آمیز ماهواره امید که به همین مناسبت 14 بهمن روز ملی فناوری فضایی نامیده شد، تصریح کرد: هم اکنون به قابلیت پرتاب ماهواره های زیر 200 کیلوگرم دست پیدا کرده ایم و در مسیر صنعتی شدن فناوری فضایی از تولید تک سازی ماهواره به سمت انبوه سازی آن در حال حرکتیم.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه در برنامه دهساله فضایی که تا سال 1410 ادامه دارد، چشم انداز تعریف شده دستیابی به صنعتی شدن فناوری فضایی است، خاطرنشان کرد: آنچه که تاکنون به آن در صنعت فضایی دست یافتیم باید تثبیت شود و ضمن افزایش محصولات ساخته شده، هزینه را کاهش دهیم.
وی با اشاره به شروع فرایند ساخت ماهواره های راداری در برنامه دهساله فضایی افزود: استفاده از فناوری فضایی باید برای افزایش بهره وری در حوزه های مختلف گسترش پیدا کند. بنابراین در برنامه دهساله علاوه بر بومی سازی که هم اکنون وجود دارد باید ضریب نفوذ فناوری های فضایی در زندگی مردم افزایش پیدا کند که با حضور بخش خصوصی ضمن افزایش اقتصاد فضاپایه، امکان پذیر است.

نظر شما