شناسهٔ خبر: 58552077 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تأثیر آلزایمر بر عملکرد‌های شناختی انسان

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در باره بیماری آلزایمر گفت: آلزایمر بیماری تحلیل برنده سیستم عصبی مغزی است که عملکرد‌های شناختی انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر «عباس رحیمی جابری» گفت: اختلال شناختی ایجاد شده، حافظه اخیر یا حافظه نزدیک را تحت تأثیر قرار می‌دهد و با پیشرفت بیماری، علائم ایجاد شده به گونه‌ای است که فرد در انجام فعالیت‌های روزمره دچار اختلال می‌شود.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: با پیشرفت بیماری آلزایمر، سایر قابلیت‌های شناختی مثل زبان، قضاوت، تفکر انتزاعی، محاسبه و قابلیت‌های عملکرد اجرایی و فعالیت‌های اجتماعی از دست می‌رود و با پیشرفت بیماری اختلالات خلقی و رفتاری، اختلالات خواب ایجاد و در نهایت با تحلیل سلول‌های مغزی، اختلالات حرکتی نیز ایجاد می‌شود.

دکتر رحیمی جابری گفت: تشخیص زودرس آلزایمر مهم است؛ زیرا در صورت تشخیص زودرس، درمان موجود که شامل درمان‌های دارویی و غیر دارویی است، به نحو اثربخش تری عمل می‌کند؛ بنابراین تشخیص بیماری در مراحل اولیه و زودرس، در پیش آگهی درمانی بیمار، بسیار اهمیت دارد.

* عوامل مؤثر در بروز آلزایمر

دکتر رحیمی جابری گفت: در ایجاد آلزایمر ترکیبی از ژنتیک، سبک زندگی و عوامل محیطی مثل سطح مطالعه و سواد، فعالیت‌های اجتماعی، فعالیت‌های فیزیکی و بدنی، بیماری‌های دیابت و قلب و عروق مثل فشار خون بالا و مصرف سیگار و موارد دیگری مثل سابقه ضربه مغزی، نقش دارد.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: تغذیه مناسب حاوی آنتی اکسیدان‌ها مثل میوه ها، سبزی‌ها و فعالیت‌های ورزشی، کنترل فشارخون و اصلاح سبک زندگی، در پیشگیری از بروز آلزایمر مؤثر است.

دکتر رحیمی جابری گفت: اگر در اطرافیان خود فردی با علائم اختلال حافظه دارید، توصیه می‌شود به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود.

نظر شما