به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، وقتی نوبت به مقابله با استرس میرسد، اغلب به ما گفته میشود بهترین چیزهایی که میتوانیم انجام دهیم ورزش، وقت گذاشتن برای فعالیتهای مورد علاقهمان یا امتحان مراقبه و تمرکز حواس است اما طبق تحقیقات منتشر شده، انواع غذاهایی که ما میخوریم نیز ممکن است راه موثری برای مقابله با استرس باشد.
به گزارش ویفروم،نتایج آخرین مطالعه در این زمینه نشان داده است که خوردن غذاهای تخمیر شده و فیبر بیشتر در روز به مدت تنها چهار هفته تأثیر قابلتوجهی در کاهش سطح استرس دارد.
در طول دهه گذشته، تحقیقات زیادی نشان داده است که رژیم غذایی میتواند تأثیر زیادی بر سلامت روان ما داشته باشد. در واقع، رژیم غذایی سالم حتی ممکن است خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای روانی رایج را کاهش دهد.
مکانیسمهای زیربنای تأثیر رژیم غذایی بر سلامت روان هنوز بهطور کامل شناخته نشده است اما یک توضیح برای این پیوند میتواند از طریق رابطه بین مغز و میکروبیوم ما (تریلیونها باکتری که در روده ما زندگی میکنند) باشد.
در حالی که نتایج تحقیقات قبلی نشان داده که استرس و رفتار با میکروبیوم ما مرتبط است، تا به حال مشخص نبود که آیا تغییر رژیم غذایی و میکروبیوم ما میتواند تأثیر مشخصی بر سطوح استرس داشته باشد یا خیر.
در این تحقیق، ۴۵ فرد سالم ۱۸ تا ۵۹ ساله با رژیمهای غذایی نسبتاً کم فیبر انتخاب شدند که بیش از نیمی از آنها زن بودند. شرکتکنندگان به دو گروه تقسیم شدند و بهطور تصادفی از یک رژیم غذایی طی چهار هفته مطالعه پیروی کردند.
به حدود نیمی از آنها رژیمی داده شد که توسط متخصص تغذیه طراحی شده بود. این رژیم به عنوان یک رژیم سایکوبیوتیک شناخته میشود زیرا شامل غذاهایی است که با سلامت روانی بهتر مرتبط است. به طرز جالبی، افراد در گروه رژیم روانشناختی گزارش کردند که استرس کمتر و کیفیت خواب بهتری داشتند.
مطالعات دیگر نیز نشان دادند که میکروبهای روده در فرآیندهای خواب نقش دارند بنابراین ممکن است این ارتباط را توضیح دهند.
نتایج نشان میدهد که میتوان از رژیمهای غذایی خاص برای کاهش سطح استرس استفاده کرد. این نوع رژیمها همچنین ممکن است در دراز مدت به محافظت از سلامت روان کمک کنند زیرا میکروبهای روده را هدف قرار میدهند.
مطالعه ما شواهد هیجانانگیزی ارائه میدهد که یک راه موثر برای کاهش استرس رژیم غذایی است.
نظر شما