شناسهٔ خبر: 55266260 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

نیاز به افزایش «یارانه» مراکز نگهداری از معلولان

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه یارانه مراکز نگهداری از افراد دارای معلولیت باید در سال جاری افزایش یابد، گفت:

صاحب‌خبر -

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه یارانه مراکز نگهداری از افراد دارای معلولیت باید در سال جاری افزایش یابد، گفت: در حال حاضر یارانه مراکز غیردولتی با رقم ثابت پرداخت می‌شود؛ اما باتوجه به اصلاح سیاست های ارزی، هزینه‌های نگهداری معلولان و سالمندان افزایش یافته است. هرچند که دولت در راستای کنترل و تثبیت قیمت دارو، یارانه تخصیص داده، اما مددجویان هزینه‌های خوراک و پوشاک نیز دارند. اصغر کاظمی با اشاره به میزان یارانه مراکز نگهداری از معلولان بیان کرد: باتوجه به اینکه مراکز نگهداری به صورت روزانه و شبانه هستند، یارانه آنها نیز متفاوت است به‌طوری که سال گذشته به‌طور میانگین یارانه مراکز شبانه‌روزی حدود ۲ میلیون تومان و یارانه مراکز نگهداری روزانه حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان بوده است. او با اشاره اینکه یارانه مراکز نگهداری از افراد دارای معلولیت باید در سال جاری افزایش یابد، گفت: رقم افزایش سالانه یارانه مراکز نگهداری باید طی صورت جلسه‌ای به تایید نماینده سازمان برنامه و بودجه، نماینده سازمان بهزیستی و نماینده انجمن عالی مراکز غیردولتی برسد. باتوجه به میزان اعتباری که امسال داشتیم، پیشنهادمان این بود که درصدی به یارانه سال گذشته اضافه شود، اما هنوز بر روی رقم آن توافقی صورت نگرفته است و در این زمینه باید 

صورت جلسه‌ای پیاده و تنظیم و برای هیات وزیران ارسال شود. معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: این سازمان از ابتدای سال با مراکز غیردولتی درخصوص یارانه افراد دارای معلولیت مستقر در مراکز نگهداری چندین جلسه برگزار کرد. آنها از ما فرصت می‌خواهند و در حال رایزنی برای افزایش اعتبار مربوطه هستند. کاظمی ادامه داد: در حال حاضر یارانه مراکز غیردولتی با رقم ثابت پرداخت می‌شود؛ هرچند دولت به دارو سوبسید می‌دهد، اما مددجویان هزینه‌های خوراک و پوشاک نیز دارند. او در پاسخ به این سوال که سهم پرداختی خانواده‌های مددجویان مستقر در مراکز نگهداری چقدر است؟ نیز گفت: طبق قانون، تقریبا مراکز شبانه‌روزی ماهانه ۷۰۰ هزار تومان و مراکز روزانه ۳۰۰ هزار تومان از خانواده‌ها دریافت می‌کنند اما باتوجه به اینکه ۷۰ درصد مددجویانی که در این مراکز پذیرش می‌شوند در دهک یک تا ۳ قرار دارند، نمی‌توانند سهم‌شان را پرداخت کنند؛ به ویژه در استان‌های مناطق محروم و شهرستان‌ها عمدتا سهم خانواده قابل دریافت نیست و خانواده خود مستحق هستند و برخی از آنها در خط فقر و زیر خط فقر قرار دارند لذا باتوجه به اینکه هزینه‌ها بالاست، لازم است تدابیری برای افزایش یارانه مراکز اندیشیده شود.

 

نظر شما