شناسهٔ خبر: 54341122 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

هیچ مورد ثابت شده آبله میمون در کشور نداریم

صاحب‌خبر -
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ۹ مورد مشکوک آبله میمون داشتیم که ۵ تا ۶ مورد منفی قطعی شدند؛ برای بقیه هم منتظر پاسخ آزمایش هستیم و الان هیچ مورد ثابت شده آبله میمون در کشور نداریم. به گزارش ایسنا، کمال حیدری در پاسخ به سؤال ایسنا، درباره وضعیت تشخیص و شناسایی آبله میمون و تعداد موارد مشکوک در کشور، گفت: در زمینه واکسیناسیون علیه آبله نیز پوشش جمعیتی را داشتیم و اکنون هم ثابت شده که افرادی که واکسن زدند تا ۸۵ درصد در برابر آبله میمون ایمن هستند. مشکلی هم در زمینه تأمین واکسن آن در صورت لزوم نداریم.
در خبری دیگر، رئیس انستیتو پاستور ایران از طراحی کیت غربالگری اولیه «آبله میمون» به همت محققان این مؤسسه تحقیقاتی خبر داد. «رحیم سروری» به ایرنا گفت: با توجه به شیوع بیماری آبله میمون در کشورهای مختلف و لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص بهنگام موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری اولیه «اورتوپاکس ویروس» را طراحی کرد که آماده توزیع به آزمایشگاه‌های منتخب شبکه آزمایشگاهی کشور است. وی یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی منتخب در صورت تشخیص موارد مشکوک در آزمایشات غربالگری، نمونه‌ها را برای بررسی تکمیلی به انستیتو پاستور ایران ارسال می‌کنند.
این در حالی است که شماری از کارشناسان بیماری‌های عفونی در کشورهای مختلف از سازمان جهانی بهداشت (WHO) و دولت‌ها درخواست کرده‌اند که اقدامات بیشتری در برابر بیماری آبله میمون انجام دهند.
به گفته متخصصان، در حالی که آبله میمون  به اندازه کووید۱۹ قابل انتقال یا خطرناک نیست اما باید دستورالعمل‌های جامع تر در مورد نحوه ایزوله کردن فرد مبتلا به این بیماری وجود داشته باشد. برخی از کارشناسان برجسته بیماری‌های عفونی بر اقدام سریعتر مقامات بهداشت جهانی به منظور مهار شیوع فزاینده آبله میمون که دست‌کم در ۲۰ کشور جهان گسترش یافته است، تأکید کرده‌اند.
آنان تأکید دارند که دولت‌ها و سازمان جهانی بهداشت نباید گام‌های اشتباه اولیه در مواجهه با همه‌گیری کووید۱۹ را مجدد تکرار کنند، چرا که این اشتباه موجب شد تشخیص موارد ابتلا به تأخیر افتد و به گسترش ویروس کمک کند.
آبله میمون بیماری نادر ویروسی و مسری است که بر اثر آلودگی با ویروس مانکی پاکس (Monkeypox) یا آبله میمون ایجاد می‌شود.
علائم آبله میمون در انسان شبیه یا خفیف‌تر از بیماری آبله و دوره بروز آن، پنج روز است که با تب، سردرد، درد عضلانی، درد کمر، لرز و احساس خستگی شدید شروع می‌شود. تنها فرق علامتی آبله میمون و سایر بیماری‌ها با ظاهر مشابه در این است که می‌تواند غدد لنفاوی را درگیر و متورم کند.
دوره کمون (فاصله آلودگی فرد تا اولین علامت) حدود ۶ تا ۱۴ روز است اما پنج تا ۲۱ روز هم گزارش شده است، بنابراین در صورت تماس قطعی با فرد مبتلا باید دوره قرنطینه را حتی تا ۲۱ روز رعایت کرد. فرد بیمار بعد از بروز تب، سردرد، خستگی، بثورات پوستی آبله‌ای روی صورت و سایر قسمت‌های بدن مشاهده می‌کند و خود به خود درمان می‌شود و به مصرف داروی خاصی نیاز نیست.

برچسب‌ها:

نظر شما