شناسهٔ خبر: 51598090 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفاف | لینک خبر

تصویر

تسنیم

"تلسکوپ فضایی هابل" تصویر جدیدی از یک ابرنواختر حماسی در کهکشان NGC۳۵۶۸ را رصد کرده است که در فاصله ۵۷ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. یک اَبَرنواَختر زمانی رخ می‌دهد که یک ستاره در حال مرگ، شروع به خاموش شدن کرده و به‌طور ناگهانی منفجر می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شفاف، "تلسکوپ فضایی هابل" یک اَبَرنُواَختَر حماسی را که توسط اخترشناسان آماتور نیز مشاهده شده است را به تصویر کشیده است. بعد از خبر خوشحال‌کننده پرتاب موفقیت‌آمیز تلسکوپ فضایی "جیمز وب" شاید شنیدن اینکه هابل همچنان به رصدها و فعالیت خود ادامه می‌دهد، عجیب باشد.

نکته جالب برای علاقه‌مندان نجوم این است که پرتاب جیمز وب به معنای از بین رفتن هابل نخواهد بود و هابل همچنان برای گرفتن تصاویر زیبا از فضا در طیف نور مرئی استفاده می‌شود در حالی که تلسکوپ جیمز وب اساساً روی گرفتن داده‌ها در طول موج فروسرخ تمرکز خواهد کرد.

اما این تصویر جدید هابل، کهکشان NGC3568 را نشان می‌دهد که یک کهکشان مارپیچی و میله‌ای شبیه کهکشان راه شیری است که در فاصله 57 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی  قنطورس قرار دارد. در سال 2014 نور یک انفجار ابرنواختری در کهکشان NGC3568 به زمین رسید و یک شعله ناگهانی نور ناشی از انفجار همراه با مرگ یک ستاره عظیم در زمین دیده شد.

اخبار هوا و فضا ,

پرجرم‌ترین ستاره‌های گیتی، زندگی خود را با انفجاری عظیم به نام اَبَرنُواَختَر (به انگلیسی: Supernova) (یا زبَرنواختر) به پایان می‌برند. یک اَبَرنواختر زمانی رخ می‌دهد که یک ستاره در حال مرگ، شروع به خاموش شدن می‌کند. آن گاه به‌طور ناگهانی منفجر شده و مقدار بسیار زیادی نور تولید می‌کند.

طی این انفجار، ستاره، ماده خود را به سوی فضا پرتاب می‌کند و ممکن است درخشندگی آن، به مدت چند روز، از کل یک کهکشان هم بیشتر باشد. هنوز هم می‌توان بقایای درخشان ستاره‌های منفجر شده را (که صدها یا هزاران سال پیش از هم پاشیده‌اند) مشاهده کرد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما