به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در هجدهمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت حمل و نقل در شهر تهران اظهار کرد: متاسفانه وضعیت موجود شرایط خوبی را ندارد و این در حالی است که منابع موجود ما نیز متناسب با حوزه حمل و نقل نیست.
وی با اشاره به فرسودگی ناوگان عمومی گفت: برای تغییر و تحول در شبکه حمل و نقل عمومی یک اقدام تحولی نیاز است و این موضوع بسته به تامین منابع مورد نیاز دارد.
وی با اشاره به بدهی 37 هزار میلیارد تومانی شرکت مترو به بانک گفت: این مشکل سبب شده است که بخش خدمات بانکی به مترو نیز دچار مشکلات و چالشهایی شود.
شفیعی در ادامه به تکمیل شبکه حمل و نقل ریلی اشاره کرد و گفت: برای توسعه و انشعابات خطوط مترو به مبلغ 36 هزار میلیارد تومان، تکمیل خط فعلی (6 _ 7) 35 هزار میلیارد، احداث خطوط 8 تا 11، 201 هزار میلیارد تومان، برای خطوط اکسپرس، 70 هزار میلیارد که در مجموع برای تکمیل و توسعه شبکه مترو به 378 هزار میلیارد تومان نیاز داریم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد از ناوگان اتوبوس فرسوده شده است گفت: در حال حاضر باید 6 هزار دستگاه تحت سرویس قرار بگیرند که برای این کار به رقم 30 هزار میلیارد تومانی نیاز داریم.
وی با اشاره به شرایط حوزه حمل و نقل عمومی در پایتخت گفت: برای رفع وضع موجود نیاز به همکاری و مشارکت دولت و همچنین بخش خصوصی داریم و این در حالی است که متاسفانه در دولتهای قبل همیشه بیتوجهی به این مسئله شده است و بار آن به دوش مدیریت شهری بوده است.
شفیعی در ادامه با اشاره به درخواست حوزه حمل و نقل شهرداری تهران از ستاد کرونا خاطر نشان کرد: اخیرا مکاتبهای از طریق این ستاد انجام شده است تا بتوانیم برای نوسازی و بازسازی واگنهای مترو، اتوبوس از ظرفیت موجود استفاده کنیم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اظهار امیدواری کرد که با همکاری بخش خصوصی، دولت و شهرداری اتفاقات بهتری در حوزه حمل و نقل انجام شود. که البته این موضوع نیاز به تصویب شورا دارد که بهزودی لایحه آن از طریق شهرداری به شورا ارسال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در دوره قبل شهرداری تهران امضای واگذاری 630 دستگاه واگن انجام شده است گفت: متاسفانه با گذشت 4 سال هنوز این مسئله عملیاتی نشده است که اخیرا ما جلسه ای را با معاون اول رئیس جمهور داشتیم که قرار شد 15 درصد از هزینه 630 واگن بین دولت و شهرداری انجام شود که این موضوع مورد موافقت ما قرار گرفت و قرار شد 7.5 درصد از سهم هزینهها توسط شهرداری انجام شود اما علیرغم این قول هنوز اقدام موثری انجام نشده است.
شفیعی همچنین با اشاره به بهرهبرداری ایستگاههای جدید در پایتخت گفت: تا پایان امسال در خط 6، 4 ایستگاه و 9 کیلومتر خط میانی به بهرهبرداری خواهد رسید و سالهای آینده 10 ایستگاه در بخش جنوبی به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی با اشاره به راهاندازی ایستگاه جدید خط هفت مترو گفت: تا پایان امسال سه ایستگاه و سال آینده نیز 5 کیلومتر همراه با سه ایستگاه به بهرهبرداری خواهد رسید.
انتهای پیام/
∎
نظر شما