شناسهٔ خبر: 50262874 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت آموزش و پرورش | لینک خبر

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشریح کرد:

تصمیم کمیته علمی کرونا درباره بازگشایی مدارس/ ضرورت بازگشایی منطقی و معقولانه

معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برگزاری جلسه کمیته علمی کشوری کرونا درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، و با بیان اینکه بسته بودن و ادامه تعطیلی مدارس، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به دانش‌آموزان وارد می‌کند و لازم است که برای بازگشایی تصمیم‌گیری شود، گفت: اولویت بازگشایی مدارس باید با استان‌هایی باشد که کمترین میزان بار بیماری را دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از ایسنا، قاسم جان‌بابایی؛ در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کنترل و مقابله با کووید۱۹، گفت: این جلسه چهل‌وپنجمین جلسه‌ای است که  برگزار شده و مباحث مختلفی مورد ارزیابی قرار گرفت. یکی از موضوعات در زمینه بازگشایی مدارس و مؤسسات آموزشی بود که انجام شد. موضوع دیگر درباره ارزیابی روش هوشمندسازی قرنطینه بود که در سه استان قزوین، آذربایجان غربی و کردستان  به صورت آزمایشی شروع به اجرا شده است.

وی افزود: مسأله دیگر بحث مسائل ارزیابی آزمایشاتی است که روی بیماران کرونا انجام می شود؛ یعنی خدمات آزمایشگاهی بود که هم روش‌های مولکولی و هم روش‌های آنتی‌ژنی که با سرعت انجام می‌شود و مسأله بررسی ژنی مورد بحث قرار گرفت. همچنین «عفونت‌های قارچی» و «قارچ سیاه» مورد بحث قرار گرفت. بحث استفاده از «طب ایرانی» به عنوان طب مکمل نیز مبحثی بود که مورد بحث قرار گرفت.

جان بابایی درباره بحث بازگشایی مدارس، گفت: کمیته علمی، تصمیم‌گیری نهایی را با درنظرگرفتن جوانب کار انجام می دهد. به هر حال سود و زیان بسته بودن و باز بودن را باید در کنار یکدیگر قرار دهیم. بسته بودن و ادامه تعطیلی مدارس، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به دانش‌آموزان وارد می‌کند و لازم است که برای بازگشایی مدارس تصمیم‌گیری شود.

جان‌بابایی گفت: اولویت بازگشایی مدارس باید با استان‌هایی باشد که کمترین میزان بار بیماری را دارند. زیرا مهمترین فاکتور، بار بیماری در هر منطقه است. به عنوان مؤثرترین مؤلفه «میزان بار بیماری» باید لحاظ شود، نه اینکه یکباره کل جاهایی که قرمز و زرد و نارنجی است را باهم باز کنیم. مسأله مهم تر این است که چه دروسی باید به صورت حضوری باشند و آن دروس که کارایی مجازی برایشان مؤثر نیست، حضوری شوند و باید این ملاحظه در در نظر بگیریم.

وی گفت: نکته دیگر زیرساخت‌هایی است که وزارت آموزش و پرورش در مدارس ایجاد کرده است. بالاخره واکسیناسیون اطفال یک قسمت کار است تا بتوانیم زنجیره انتقال بیماری را بشکنیم، اما برای اطفالی که قرار است به مدرسه روند، اصولی مانند تأمین ماسک، شست‌وشوی مکرر دست‌ها در مدارس و فضاهایی که باید مشخص شود تا دانش‌آموزان با فاصله از هم باشند، باید لحاظ شود. مجموعاً همه این عوامل را کنار هم بگذاریم تا بتوانیم این اقدام را انجام دهیم. ضرورت دارد که مدارس به صورت منطقی و معقولانه بازگشایی شوند و به گونه‌ای پیش رویم که هم بچه ها بتوانند از مدارس استفاده کنند و هم باعث انتقال زنجیره بیماری نشوند.

جان‌بابایی همچنین درباره ضرورت تزریق واکسن در کودکان، گفت: اولویت اول واکسیناسیون افراد بالای ۱۲سال است. نکته‌ای که وجود دارد، این است که طبق مطالعاتی که انجام دادیم و آمارهایی که داریم، واکسن هم میزان مرگ‌ومیر را به ویژه در سالمندان کاهش داده و هم میزان بستری افراد میانسال را کاهش داده است. در سالمندان به طور فاحشی بیش از ۲۰درصد مرگ‌ومیرمان کاهش یافته است.

برچسب‌ها:

نظر شما