شناسهٔ خبر: 50145690 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مهم‌ترین کاربردهای پوست پیاز و سیر

پوست سیر و پیاز، ارزش غذایی بالا و کاربرد‌های خانگی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، سیر و پیاز ممکن است جزو پرمصرف‌ترین سبزیجات در همه دستور پخت‌های دنیا باشد، اما اغلب ما پوست بیرونی آن‌ را دور می‌ریزیم. این پوشش کاغذی ممکن است دور ریختنی به نظر برسد، اما وقتی از ارزش غذایی بالا و کاربرد‌های خانگی آن‌ آگاه شدید، شگفت‌زده می‌شوید.

 

مهم‌ترین کاربردهای پوست پیاز و سیر

 
گیاهان به‌طور طبیعی، ساکن هستند و هر چیزی که برای حمایت و محافظت از خود نیاز دارند، تولید می‌کنند. از این‌رو، منطقی به نظر می‌رسد که تمرکز خواص محافظتی خود را در لایه بیرونی که بیشتر در معرض آسیب‌های محیطی است، بگذارند.
 
پوست بیرونی سیر و پیاز، منبع غنی از ویتا‌مین‌های A ,C ,E و سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است؛ پوست سیر، منبع فلاونوئید، به‌خصوص نوع کوئرستین بوده که آنتی اکسیدان و آنتی بیوتیکی قوی است.
 
پوست کندن سیر، آنتی اکسیدان فنیل پروپانوئید را از بین می‌برد که می‌تواند از قلب محافظت کند و همزمان با مبارزه با فرایند پیری، سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و کلسترول خون را پایین می‌آورد. بنابراین، چنان‌چه پوست سیر را بین محصولات سلامتی در بازار دیدید، تعجب نکنید.
 
نکته مهم: برای استفاده بیشتر از فواید سیر و پیاز، تا جایی که ممکن است از نوع ارگانیک آن‌ها استفاده کنید تا از سموم آفت‌کش که بر روی لایه بیرونی سبزیجات استفاده می‌شوند، دوری کنید.
 
 
مهم‌ترین کاربرد‌های پوست پیاز و سیر
 
 
 
 
پوست پیاز، مواد مغذی بیشتری به سوپ و خورشت اضافه می‌کند
برای اضافه کردن مواد مغذی بیشتر به سوپ، خورشت و آب گوشت از پوست پیاز و سیر استفاده کنید. پس از مدتی، پوست کاغذی را از غذا خارج کنید.
 
برشته شدن بهتر سیر با پوست نکندن آن
 
وقتی که سیر را کبابی می‌کنید، پوست آن را نکنید. این لایه محافظتی، سیر را نرم نگه می‌دارد و مواد مغذی بیشتری به آن اضافه می‌کند.
 
برنج مغذی‌تر با اضافه کردن پوست پیاز
 
هنگام پخت برنج، به آن پوست پیاز اضافه کنید تا ویتا‌مین‌های آن را زیادتر کنید. اجازه دهید تا زمان پخت کامل برنج با هم بپزند و در پایان، به‌راحتی پوست را جدا کنید.
 
کاربرد پوست پیاز برای پخت نان
 
یک قاشق چای‌خوری پوست پودر شده پیاز را به خمیر نان خانگی اضافه کنید تا طعم ملایم و مواد مغذی بیشتر به آن بدهید.
 
 
خواص دمنوش پوست پیاز
 
پوست پیاز، گرفتگی ماهیچه را التیام می‌دهد
 
پوست پیاز را ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا یک دم‌کرده تهیه کنید. محلول را صاف کنید و پیش از خواب بنوشید تا گرفتگی ماهیچه‌ها بهتر شود.
 
دم‌کرده پوست پیاز خواب‌آور است
 
به‌دلیل خاصیت خواب‌آوری، یک فنجان چای پوست پیاز دم کنید. بسیار راحت، آب جوش را روی مقداری پوست پیاز بریزید و درپوش ظرف را بگذارید. اجازه دهید که ۱۵ دقیقه همان‌گونه بماند. چای را صاف کنید و از نوشیدن آن، لذت ببرید.
 
پوست سیر و پیاز، مواد مغذی به کود اضافه می‌کند
 
پوست سیر و پیاز، برای اضافه کردن مواد مغذی به کود، خوب است که می‌تواند رشد گیاهان را سرعت دهد.
 
رنگ کردن تخم مرغ رنگی، پشم و پارچه با پوست پیاز
 
از پوست پیاز قرمز برای رنگ کردن تخم مرغ استفاده کنید. همچنین می‌توانید از پوست قرمز یا قهوه‌ای برای رنگ کردن پارچه و پشم، استفاده کنید.
 
کاربرد پوست پیاز برای رنگ مو
 
پوست پیاز به مو، رنگ زیبای قهوه‌ای طلایی می‌دهد. بسیار راحت، پوست پیاز را به ظرف آب اضافه کنید و ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بجوشانید. اجازه دهید که یک شب خنک شود و آب را صاف کنید و روی موی تمیز بریزید. اجازه دهید ۳۰ دقیقه روی مو بماند، سپس آب بکشید.
 
پوست سیر و پیاز، خارش پوست را کاهش می‌دهد
 
خاصیت ضد قارچی پوست سیر و پیاز، خارش پوست، مانند خارش پای ورزشکاران را کاهش می‌دهد.
 
هم‌اکنون نمی‌توانید از پوست سیر و پیاز استفاده کنید؟ بنابراین، آن‌ را فریز کنید؛ به این روش که داخل پلاستیک یا ظرف فریزر بگذارید تا بعد از آن استفاده کنید.
 

برچسب‌ها:

نظر شما