شناسهٔ خبر: 47563179 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

افراد مستعد فقرآهن از مصرف قهوه و چای پرهیز کنند

یک متخصص تغذیه در خصوص عوامل دخیل در فقر و کمبود آهن بدن توضیحاتی را ارائه کرد.

صاحب‌خبر -

شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: آهن یکی از مواد معدنی بسیار با اهمیت به خصوص در ورزشکاران و خانم‌ها محسوب می‌شود. همچنین اهمیت فیزیولوژیکی آهن نقشی است که در تنفس سلولی کاربرد دارد. کم خونی یکی از دلایل کمبود آهن محسوب می‌شود. در مراحل اولیه از فقر آهن، افراد متوجه این موضوع نخواهند شد؛ چرا که با علائم خفیف همراه است.

او در ادامه افزود: از مهم‌ترین علائم فقر آهن می‌توان به رنگ پریدگی پوست، لب‌ها و ناخن، احساس خستگی و ضعف، سرگیجه، تنگی تنفس، ضربان سریع قلب، عدم تمرکز، خواب آلودگی و بی حوصلگی و در نهایت ریزش مو اشاره کرد. کمبود‌های تغذیه ای، خونریزی، مشکلات ژنتیکی، بیماری‌های مزمن و مسمومیت‌هایی دارویی از علل کم خونی محسوب می‌شوند.

این متخصص تغذیه بیان کرد: آهن از فاکتور‌های لازم در برنامه‌های ورزشی هم محسوب می‌شود. توصیه می‌کنیم ورزشکاران حتما از برنامه‌های غذایی حاوی آهن استفاده کنند. همچنین خانم‌هایی که مستعد کم خونی  ناشی از فقر آهن هستند، با توجه به دفع ماهیانه آهن؛ از جمله افراد در معرض فقر آهن قرار می‌گیرند.

اولیایی گفت: منابع غذایی آهن به دو دسته حیوانی و گیاهی تقسیم بندی می‌شود. با توجه به این موضوع که جذب آهن از منابع حیوانی بسیار راحت‌تر و بیشتر از منابع حیوانی انجام می‌شود؛ توصیه می‌کنیم حتما در برنامه غذایی خود از منابع حیوانی آهن استفاده کنید. انواع و اقسام گوشت، میوه‌های خشک، سبزیجات، تخم مرغ، نان و غلات از جمله منابع تامین آهن هستند. توصیه ما این است در کنار منابع آهن از ویتامین c  استفاده کنید تا باعث جذب بیشتر و بهتر آهن شود. همچنین در افرادی مستعد فقرآهن هستند، بهتر است از مصرف چای و قهوه نزدیک به زمان‌های وعده‌های اصلی غذا خود داری کنند. در واقع سعی کنند نیم ساعت قبل و تا دو ساعت بعد غذا، از مصرف قهوه و چای پرهیز کنند.آهن

او در ادامه افزود: آهن یکی از منابعی است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی دارد. توصیه ما این است در ابتدا از منابع غذایی حاوی آهن و از همه مهم‌تر منابع حیوانی و در ادامه با تشخیص پزشک متخصص از مکمل‌های اهن استفاده کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید مصرف افراطی مکمل آهن باعث رسوب آهن در بافت‌های بدن به خصوص کبد می‌شود. افراد مبتلا به کم خونی به منابع آهن، ویتامین B۱۲ و اسید فولیک توجه ویژه داشته باشند. از نان‌های دارای جوش شیرین استفاده نکنید؛ چرا که می‌تواند باعث قلیایی شدن سیستم گوارش و ممانعت از جذب آهن شود.

اولیایی در پایان تصریح کرد: توجه داشته باشید لبنیات را به همراه غذا استفاده نکنید چرا که کلسیم و آهن بر سر جذب آهن رقابت دارند و معمولا کلسیم با عدم جذب آهن موفق‌تر است.

بیشتر بخوانید:

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما