شناسهٔ خبر: 46123523 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سینماپرس | لینک خبر

در آخرین جلسه شورای سیاستگذاری چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمایی مطرح شد؛

بختیاری: از ۲۵۳ اثر دریافت شده، ۶۸ اثر به مرحله داوری راه پیدا کرده‌اند!

سینماپرس: محمد رحمتی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در آخرین جلسه شورای سیاستگذاری جایزه پژوهشی سال بیان کرد که امروز با وجود تامین بودجه رغبتی برای پژوهش وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سینماپرس، آخرین جلسه شورای سیاستگذاری چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمایی عصر دیروز دوشنبه ۱۸ اسفندماه در سازمان سینمایی برگزار شد.

در ابتدا محمد رحمتی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی گفت: متاسفانه پژوهش غربت خاصی در کشور ما دارد و اگر زمانی گفته می‌شد بودجه‌ای برای پژوهش وجود ندارد، امروز با وجود تامین بودجه، رغبت چندانی از سوی دانشگاهیان و پژوهشگران، برای پژوهش وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد، معمولاً سطح کیفی پژوهش‌ها، رضایت بخش نیست. متقابلاً نیز در تولید آثار سینمایی و سمعی بصری، آن‌طور که باید و شاید به پژوهش اهمیت داده نمی‌شود و این مساله بغرنجی است.

وی ادامه داد: ما از خلال این جایزه، برای اولین مرتبه، شروع به تدوین و تالیف کتاب مجموعه مقالاتی به زبان انگلیسی در مورد سینمای ایران با یک انتشارات معتبر بین المللی کرده‌ایم که علاوه بر اینکه پژوهشگرانی مطرح در آن همکاری می‌کنند، داوری آن نیز در داخل کشور انجام می‌شود. بنای ما این بوده که به امید خدا، این کار آغازی برای گفتمان سازی علمی در مورد سینمای ایران در فضای بین الملل شود.

بهروز محمودی بختیاری دبیر جایزه بیان کرد: یکی از تفاوت‌هایی که امسال در بخش آثار داشتیم این بود که از مقالات جدیدی که در جایی منتشر نشده‌اند نیز داشته باشیم و به بخش بین الملل هم نگاه جدی داشتیم. در پی این نگاه شاهد مقالاتی از پژوهشگران برجسته کشورهای مختلف بودیم.

بختیاری با بیان اینکه استقبال در بخش مقاله و پایان نامه بیشتر بود، اظهار کرد: خوشبختانه شاهد حضور مقالات و پایان نامه‌های خوب و متعددی هم از کشور خودمان و هم از کشورهای دیگر بودیم که تا به حال در جایی منتشر نشده‌اند.
وی با بیان اینکه ۲۰ مقاله خارجی دریافت شده است، توضیح داد: از ۲۵۳ اثر دریافت شده، ۶۸ اثر به مرحله داوری راه پیدا کرده‌اند.

در ادامه محمدرضا اصلانی کارگردان سینمای مستند و عضو شورای سیاستگذاری جایزه پژوهش سال سینمایی مطرح کرد: اقدامات خیلی خوبی در این دوره انجام شده که نشانگر تلاش دست اندرکاران جایزه است. خوب است برای پژوهش‌هایمان تاریخ ایجاد کنیم زیرا تاریخ هر جریانی، تفکر پشت آن را مشخص می‌کند. موضوع مهم دیگر این است که از پژوهشگران بزرگمان بخواهیم تا اثر جدید به ما ارائه دهند، دانشجویان و صاحب نظران این حوزه بتوانند از این پژوهش‌ها بهره ببرند و بدین شکل نباشد که خلاصه‌ای از نظرات یک نظریه‌پرداز خارجی را انتخاب کنیم و چند مصداق ایرانی را نیز کنار آن قرار دهیم.

فرشاد فرشته حکمت دیگر کارگردان سینمای مستند و عضو شورای سیاستگذاری جایزه عنوان کرد: در برگزاری جایزه پژوهش سینمایی باید به این نکته توجه داشته باشیم تا مقالاتی که جنبه کاربردی دارند و به رشد سینمای ایران کمک کنند انتخاب کنیم. محصول پژوهش باید به نوعی مورد استفاده تهیه کنندگان و کارگردان‌ها قرار گیرد. جایزه پژوهش سینمایی باید با جشنواره‌های سینمایی دیگر (فجر، کودک، مستند و …) در ارتباط باشد و به واسطه پژوهش‌های کاربردی در سینمای ایران یک گام برداشته شود.

در ادامه محمدباقر قهرمانی از اعضای این شورا بیان کرد: من معتقدم پژوهش‌ها باید به شناخت سینمای ایران و همچنین جریان فیلمسازی کمک کند و تنها به صرف نوشته شدن یک مقاله پژوهشی نباشد.

محمدعلی نجفی کارگردان و دیگر عضو این شورا که در این جلسه حضور داشت توضیح داد: باید شرایط به گونه‌ای باشد که بین تحقیقات و سینمای ایران ارتباطی به‌وجود آید زیرا من معتقدم برخی از تحقیقات و پژوهش‌ها را می‌توان در فیلم‌های سینمایی ببینیم. قطعاً اگر تحقیقات را در بدنه سینما ببینیم نتیجه خوبی به همراه خواهد داشت.

در ادامه احمد الستی پژوهشگر و استاد دانشگاه گفت: همانطور که اشاره شد در این دوره جایزه پژوهش سینمایی، مقالات خارجی از کشورهای مختلفی ارسال شده که خوب است این مقالات ترجمه شود و در اختیار دانشجویان نیز قرار گیرد زیرا پژوهش‌های سینمایی در دانشجویان سینمایی بُرد کمی پیدا می‌کند بنابراین باید تدبیری اندیشیده شود تا این مقالات و پژوهش‌ها در اختیار آنها قرار گیرد.

روح الله حسینی از اعضای شورای سیاستگذاری چهارمین جایزه پژوهش سال سینمایی نیز با اشاره به اینکه هنوز سوالات زیادی در سینما بی پاسخ مانده است، بیان کرد: هنوز پاسخ‌های این سوال مهم و اساسی درباره اینکه مهمترین مشکل سینمای ایران چیست در اختیار پژوهشگران و دانشجویان قرار نگرفته است در حالی که حاصل جمع بندی این سوال می‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: یادداشت‌های تحلیلی که در این دوره طراحی شد با دعوت از پژوهشگران و بزرگان سینما به نگارش درآمد، با این هدف طراحی شده است.

در پایان پوستر چهارمین دوره جایزه پژوهش سینمایی با طرحی از مهدی مهدی سبحانی رونمایی شد.

اختتامیه چهارمین دوره جایزه پژوهش سال ایران در فروردین ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

نظر شما