به گزارش خبرنگار تجسمی موج، مراسم بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران عصر پنجشنبه 9 بهمن ماه با سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، تعدادی از سفرای کشورهای خارجی و جمعی محدودی از هنرمندان در محل سینماتک موزه برگزار شد.
در ابتدای مراسم، احسان آقایی با خیر مقدم و خوش آمد گویی به هنرمندان و مهمانان گفت: هنرمندان و علاقمندان بسیاری ازمرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران به عنوان بزرگترین مرکز هنری ایران، که 30 ماه طول کشید به حق نگران شده بودند اما موجب خرسندی است این مرکز هنری در حالی بازگشایی میشود که در شبیهترین حالتش نسبت به روز اول افتتاحش قرار دارد و الحاقاتی که طی سالهای متمادی به آن اضافه شده بود، حذف شدند.
وی در ادامه اظهار کرد: در زمانی که موزه درگیر مرمت بود، مطالعات وسیعی روی گنجینه موزه هنرهای معاصر صورت گرفت که حاصل آن در قالب 6 عنوان کتاب به چاپ رسید که به فراخور رونمایی خواهند شد. همچنین برنامههای متعددی را برای موزه پیش رو داریم که آنها نیز اعلام خواهند شد.
آقایی در پایان صحبتهایش به رسم مهر و سپاس از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که نقش موثری در بازسازی و مرمت موزه داشتند و همچنین مدیران هنری و هنرمندان تشکر کرد.
پس از آن جمشید ناصری همسر زنده یاد منیژه میرعمادی در سخنانی به چگونگی جمعآوری آثار هنری توسط همسرش طی 34 سال توضیحاتی ارائه کرد و بعد از آن، بهرام کلهرنیا که به نمایندگی از هنرمندان در شورای نظارت بر روند بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران حضور داشت پشت تریبون قرار گرفت و اظهار داشت: بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران، آرزوی بزرگی بود که سالها به دلایل مختلف که از جمله آنها بیتوجهی مدیران نسبت به آن بود، پشت گوش میافتاد و ارادهای برای عمل به آن وجود نداشت.
وی با اشاره به روند بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران، از سختی های این کار با بیانی ادبی گفت و افزود: بیماری ساختمان و سازه درمان شد و حتی چیزهای به آن برای بهروز شدن افزوده و سیستمهای قدیمی، معاصر شدند به منظور حفاظت و نگهداری آثار و حتی افزایش گنجایش فضا مورد نظر قرار گرفت. این اقدامات یکی از یکی دشوارتر بود اما با حساسیت کامل اجرایی شد.
کلهرنیا با ابراز تاسف از حضور کمرنگ جامعه هنری در این مراسم، گفت: متاسفم که امروز از جامعه هنری را در جمع کم میبینم و فکر میکنم باید حضوری پررنگتری میداشتند اما به عنوان نماینده آنها، اعلام میکنم که موزه به سامان شده است و همچنان مستندسازی زندگانی ایرانی و جهانی را ادامه خواهد داد.
در ادامه سعید اسلامزاده مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای تجسمی اعلام کرد که به دلیل شرایط ناشی از کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی، شاهد حضور محدود هنرمندان در این مراسم هستیم اما موزه هنرهای معاصر تهران طی روزهای آتی پذیرای هنرمندان خواهد بود.
سیدمجتبی حسینی هم در ادامه پشت تریبون قرار گرفت و از متنی که از رو می خواند فجر انقلاب اسلامی ایران را تبریک می گویم و افزود: موزه هنرهای معاصر تهران در منظومه هنرهای معاصر ایران و جهان دارای جایگاه ممتازی است و یکی از وجوه امتیاز آن، سرمایه اجتماعی ارزشمند آن شامل دوستان وعلاقمندان این مجموعه است که در چهل سال گذشته با نهایت مهر و مسئولیت به موزه توجه کردند. میتوان گفت موزه مانند تمامی موزهها که یادخوان هستند، یادخانهای از ایران و هم خاطرهخانهای برای مخاطبان و علاقمندان پیگیر است.
وی در ادامهبه موانع بر سر راه بازسازی موزه هنرهای معاصر و اقتضائات آن اشاره کرد و گفت: اصولا مسئولان به تاسیس علاقه بیشتری دارند تا استقرار؛ اما فرض ما بر این بود که ضرورت بر استقرار است و راه پرتلاطمتر بازسازی را برگزیدیم و با همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون توسعه و عمرانی و همکارانم در معاونت هنری و اداره کل هنرهای تجسمی کار آغاز شد و طی 32 ماه فعالیت، کارها به سرانجام رسید.
حسینی همچنین از اهدای آثار منیژه میرعمادی به موزه هنرهای معاصر تهران تشکر ویژهای کرد و آن را نمادی از وطن دوستی دانست و بیان داشت: قطعا گردش و نمایش مجموعه «ارمغان» که ارمغانی از سوی خانم میرعمادی و همسرشان است، در سالهای آینده تحسین و ستایش بیشتری را برخواهد انگیخت.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که با انتقادهایی از حضور کمرنگ هنرمندان در مراسم بازگشایی موزه مواجه شده بود، نیز در این مورد بیان کرد: براساس آماری که بنده داده اند، 42 نفر از اساتید صاحب نام در تماس های تلفنی بابت شرایط کرونایی از حضور در این برنامه عذرخواهی کرده و اعلام کردند در فواصل زمانی و به تدریج به بازدید از موزه هنرهای معاصر خواهند آمد.
در انتهای این برنامه مهمانان حاضر به تماشای آثار در نمایشگاه ارمغان که به عنوان نمایشگاه افتتاحیه بازگشایی موزه در نظر گرفته شده بود رفتند.
نظر شما