شناسهٔ خبر: 45319955 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

لطفی در گفتگو با «دانشجو» مطرح کرد

خلأ موجود درباره عدم فرهنگ‌سازی نسبت به حقوق جنین احساس می‌شود / شیء پنداری یکی از مهم‌ترین عوامل سقط‌جنین

با توجه به آمار بالایی که نسبت به سقط عمدی جنین در جهان و ایران وجود دارد، می‌توان گفت سقط‌جنین از بزرگ‌ترین فجایع انسانی است که بشریت با آن مواجه است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محدثه ایزدی- یکی از پدیده‌های جهان امروز ما، افزایش سقط‌جنین عمدی است. در حال حاضر هرساله در جهان حدود ۴۵ میلیون جنین سقط می‌شود. تعداد اسقاط و قتل جنین در ایران از ۲۵۰ هزارتا ۸۰۰ هزار در سال تخمین زده‌شده است که فقط حدود ۱۰ هزار مورد آن در سال قانونی است. به‌عبارت‌دیگر، در ایران در هرروز حدود ۱۰۰۰ جنین یعنی در هر دو دقیقه و چند ثانیه یک جنین سقط می‌شود و به قتل می‌رسد. بنابر اظهارنظر کارشناسان، عموم جنین‌های به قتل رسیده، در چارچوب خانواده و به‌صورت مشروع، منعقدشده است.


عوامل بسیاری باعث اقدام به سقط در والدین می‌شود


در همین زمینه گفتگویی با پژوهشگر و متخصص رادیولوژی داشته‌ایم که مشروح آن در ادامه می‌آید:
 
 آیدین لطفی آذر با توجه به آمار بالای سقط‌جنین، عوامل مهم وقوع این معضل در جامعه ما به این شرح عنوان کرد: با توجه به آمار بالایی که نسبت به سقط عمدی جنین در جهان و ایران وجود دارد، می‌توان گفت سقط‌جنین یکی از بزرگ‌ترین فجایع انسانی است که بشریت با آن مواجه است و عوامل مختلفی ازجمله اقتصادی، سیاسی، قانونی، فرهنگی و ... برای این فاجعه انسانی وجود دارد که در این میان، عامل اصلی این عمل غیرانسانی، این است که جنین یک شی تصور شده و درنتیجه سقط کردن بسیار ساده در نظر گرفته می‌شود؛ بنابراین بخشی از این آمار به این دلیل است که تصور جامعه ما از جنین، با واقعیت‌ها بسیار تفاوت دارد. بار‌ها در سونوگرافی‌هایی که توسط همکاران ما انجام می‌شود اتفاق افتاده است که بابیان جزئیات شکل‌گرفته در جنین به خانواده‌ها، این‌که جنین تا چه حد حتی ازنظر خصوصیات ظاهری تبدیل به یک انسان شده است برای ایشان غیرقابل‌باور است.


جنین در ۸ هفتگی درد را احساس می‌کند


این متخصص رادیولوژی با توجه به اینکه در اذهان عمومی معروف شده است که جنین تا چهارماهگی هنوز کامل نشده و اجازه سقط کردن آن وجود دارد، از دیدگاه رادیولوژی ویژگی‌های جنین در سنین مختلف بارداری را به این شرح توضیح داد: طبق مطالعات ضربان قلب جنین از حدود ۳-۴ هفته بعد از لقاح دیده می‌شود. اندام‌ها در هفته‌ی ۵ شروع به شکل‌گیری می‌کنند. صورت در انتهای هفته‌ی ۵ شکل‌گرفته است و در انتهای ۸ هفتگی بعد از لقاح ما یک انسان مینیاتوری دارای حرکات و احساسات لامسه و درد راداریم که وقتی محرک دردناک به وی اصابت می‌کند خود را عقب می‌کشد. در جنین‌شناسی نیز ۸ هفته‌ی اول بعد از لقاح را دوران رویانی و بعدازآن را دوران جنینی در نظر می‌گیرند و باور جنین شناسان بر این است که یک انسان مینیاتوری را در انتهای ۸ هفتگی خواهیم دید. یک جنین پس از طی دوره‌ی رویانی و در ۸ هفته بعد از لقاح ازنظر جنین‌شناسی و شواهد ظاهری چشم دارد، دست دارد، حرکت می‌کند، اگر محرک دردناکی به وی بخورد خود را عقب می‌کشد و اگر درحالی‌که جان دارد سقط گردد مثل یک انسان در حال خفه شدن جان می‌دهد.


عدم شناخت نسبت به ماهیت جنین راه را برای سقط بازکرده است


وی با بیان عدم اطلاع مادرانی که اقدام به سقط‌جنین می‌کنند از ویژگی‌های جنینی که می‌خواهند سقط کنند و دلایل والدینی که برای سقط‌جنین مراجعه می‌کنند، عنوان کرد: دفعات بسیار پیش‌آمده است که مادری برای بار اول از جهت سونوگرافی بارداری آمده است و قصد اسقاط جنین ناخواسته را دارد و دیدن این موارد در صفحه‌ی دستگاه سونوگرافی او را منصرف کرده است و یا مادر و پدری که قصد اسقاط جنین را داشته‌اند با دیدن ظاهر انسانی فرزند خود پشیمان شده‌اند. متأسفانه بسیاری از سقط‌جنین‌ها ازآنجا منشأ می‌گیرد که تبیین انسان بودن جنین برای جامعه صورت نگرفته است و خانواده‌ها سقط‌جنین را تا ۴ ماهگی یکی از گزینه‌های پیش روی خود در نظر می‌گیرند و همچون برنامه‌ریزی برای مسافرت رفتن یا نرفتن، درصورتی‌که در زمان غیر برنامه‌ریزی‌شده‌ای بارداری اتفاق افتد به دنبال کنسل کردن آن می‌روند، درصورتی‌که واقعاً قتل یک انسان پاک و بی‌گناه مطرح هست.


خلأ موجود درباره عدم فرهنگ‌سازی نسبت به حقوق جنین احساس می‌شود


باکمال تأسف جایگاه خالی کار فرهنگی در بین جامعه‌ی ما برای احترام به حقوق جنین بسیار احساس می‌گردد و این موضوع از سهل‌انگاری در قانون و آیین‌نامه‌های اجرایی منشأ می‌گیرد که در پیش‌فرض خود جنین را انسان در نظر نگرفته است.

همچنین این مطالبه از طرف پزشکان و کادر درمان متعهد بار‌ها به قانون‌گذار و مدیران مربوطه ارسال گردیده است که تدابیری در جهت جلوگیری از آمار بالای سقط که عمدتاً نیز غیرقانونی صورت می‌گیرد انجام شود که اقدامات انجام‌شده متأسفانه کافی و وافی نبوده است.

نظر شما