شناسهٔ خبر: 45045970 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری:

دستگاه شبیه‌ساز جراحی چشم ایران‌ساخت به چین صادر شد

چندی پیش با تلاش محققان شرکتی دانش‌بنیان شبیه‌ساز آموزشی عمل جراحی چشم مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی ایران‌ساخت شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، حال خبری دیگر از این دستگاه دارای فناوری پیشرفته به گوش می‌رسد. آن هم خبر صادراتش به چین. البته به گفته مدیر توسعه بازار شرکت دانش‌بنیان آتیه پردازان شریف اقدامات برای صادرات آن به روسیه، هند و الجزایر نیز در حال انجام است. برای انعقاد قرارداد صادرات به چین مرکز فناوری‌های پیشرفته ایران چین از این فناوران حمایت کرد.

فعالان فناور در شرکت دانش‌بنیان آتیه پردازان شریف این دستگاه را ساخته اند. شرکتی فعال در حوزه شبیه سازهای پزشکی مبتنی بر واقعیت مجازی.

 

اهمیت ساخت دستگاه شبیه ساز چیست

اما اهمیت ساخت این دستگاه چیست؟ بهبود کیفیت در آموزش عالی از رویکردهای مورد توجه در سال های اخیر است. از سویی آموزش پزشکی برای پاسخگویی به تغییرات و تحولات سریع تر این حوزه ناگزیر به تغییر است و باید از روش های نوین استفاده کند. یکی از این روش ها آموزش مبتنی بر شبیه سازی است.

همچنین در مراقبت بهداشتی تأکيد بر ارائه‌ مراقبت صحيح و ايمن است و شبيه‌سازی و شبيه‌سازها با کمترين تهديد محيطی، اجازه‌ تمرين را به فراگيران برای رسیدن به اين هدف می دهند. بنابراین، آموزش و ارزيابی بر پايه شبيه‌سازی، نقش مهمی در تأمين ايمنی بيمار ايفا می کند. ضمن اينکه در اين روش، فراگيران برای عملکردی مطمئن و موثر در آينده آماده می شوند.

شبیه‌سازی پزشکی، یک رویکرد نوین برای آموزش حرفه‌ای در حوزه‌ سلامت است که به متخصصان کمک می‌کند تا شرایط واقعی را از طریق مدل‌های فیزیکی یا واقعیت مجازی (VR) در شرایطی کاملا کنترل شده، تجربه کنند و بر مهارت خود بیفزایند. امروزه در صنعت سلامت، شبیه‌سازی، پلی میان کلاس‌های درس و اتاق‌های عمل، تلقی می‌شود.
 

شبیه سازهای آموزشی و ورود به دنیای پزشکی

شبیه‌سازهای آموزشی پزشکی در دنیا بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. از پیچیده‌ترین این شبیه‌سازها، شبیه‌سازهای مورد استفاده در حوزه‌ چشم‌پزشکی است. اغلب عمل‍‌های جراحی موجود در چشم‌پزشکی، از نوع عمل های جراحی در مقیاس میکرو هستند. این عمل‌های جراحی، نیاز به مهارت بالایی دارند. چراکه نیاز است تا هماهنگی میان دست و چشم جراح برای کار با ابزار و میکروسکوپ مربوطه بسیار بالا باشد و جراحی با بیشترین دقت ممکن انجام شود. اشتباه کوچکی در این عمل جراحی، ممکن است به نابینا شدن بیمار یا عوارضی جبران‌ناپذیر منجر شود.

شرکت دانش‌بنیان آتیه‌پردازان شریف، یکی از شرکت های ایرانی فعال در حوزه‌ شبیه‌سازهای پزشکی مبتنی بر واقعیت مجازی است. این شرکت توانسته است محصول شبیه‌ساز آموزشی عمل جراحی چشم را با نام تجاری OpSim با دو ماژول عمل های جراحی سگمان قدامی و عمل های جراحی سگمان خلفی روانه‌ بازار کند و باعث شود تا ایران، در بین دو  کشور دارنده‌ این فناوری قرار گیرد (در کنار کشور آلمان). قیمت این دستگاه شبیه‌ساز ایرانی، تقریبا نصف قیمت نمونه مشابه آلمانی آن است.

معاونت تجاریسازی معاونت علمی و فناوری از ساخت این دستگاه حمایت کرد. همچنین آخرین نسخه نرم افزاری این دستگاه در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رونمایی شد.

نظر شما