شناسهٔ خبر: 43007547 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

النشره: فشار آمریکا و عربستان تشکیل کابینه لبنان را ناکام گذاشت

پایگاه خبری النشره تحریم‌های آمریکا علیه دو وزیر سابق لبنانی و فشار‌های آل سعود برای حضور نداشتن حزب‌الله در دولت لبنان را عامل انصراف مصطفی ادیب از تشکیل کابینه عنوان کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه خبری النشره نوشت «مصطفی ادیب» که سفیر لبنان در آلمان بود و پس از استعفای حسان دیاب به دلیل مشکلات ناشی از انفجار بندر بیروت از نخست وزیری این کشور استعفا داده بود، در دهم شهریور مأمور به تشکیل کابینه جدید لبنان شده بود که دیروز (شنبه) در دیدار با میشل عون، رئیس جمهور لبنان انصراف خود از تشکیل کابینه دولت جدید را اعلام و از مردم این کشور معذرت خواهی کرد.

النشره در این گزارش نوشت: در نشست اخیر ادیب با «علی حسن الخلیل» از جنبش امل و «حاج حسین خلیل» از حزب‌الله که دیدار موفقی نبود، دوگانه شیعی همچنان شاهد مخالفت سرسختانه مصطفی ادیب در انتخاب یک وزیر شیعه به‌عنوان وزیر دارایی از میان لیست ده نفره ارائه شده از سوی حزب‌الله و امل بودند و ادیب از پذیرفتن این لیست خودداری کرد.

در این گزارش آمده است: از نظر جنبش امل و حزب الله، نخست‌وزیران سابق یعنی «فؤاد السنیوره»، «نجیب میقاتی» و «تمام سلام» همان کسانی هستند که در پشت پرده به هم خوردن تشکیل کابینه و اعمال فشار بر ادیب برای ندادن امتیاز به طیف شیعه لبنان قرار دارند.

النشره درباره نظر فرانسه در انصراف ادیب نوشت: فرانسه تا لحظات آخر انصراف ادیب را رد کرد، زیرا آن را یک سیلی به «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور، ملت لبنان، طبقه سیاسی و به‌ویژه جریان هشت مارس و متحدان حزب‌الله می‌دانست چرا که آن‌ها از حجم فشار‌های مستمر بر لبنان و خودشان آگاه هستند.

این پایگاه افزود: تلاش برای شکست طرح فرانسه برای لبنان از روز دهم ارائه این طرح و با اعمال تحریم‌های آمریکا بر دو وزیر سابق یعنی علی حسن خلیل وابسته به امل و «یوسف فینانوس» وابسته به جریان «المرده» از متحدان مقاومت آشکار شد و عربستان سعودی نیز یک روز پس از اعلام طرح «سعد الحریری» نخست‌وزیر سابق، برای جلوگیری از تشکیل دولت لبنان وارد عمل شد؛ زیرا از نظر محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی تشکیل یک دولت با حضور متوازن و مستقیم حزب‌الله را مجاز نمی‌دانست بدین دلیل سخنرانی پادشاه عربستان در سازمان ملل نیز هشداری واضح برای الحریری، ادیب و سه نخست‌وزیر سابق لبنان بود مبنی بر اینکه تشکیل دولت با این شروط ممنوع است.

این پایگاه لبنانی معتقد است که آنچه امروز لبنان شاهد آن است انفجار بمبی سیاسی در مقابل دوگانه شیعی یعنی امل و حزب الله و همچنین در مقابل مردم لبنان است که همگی بهای اقتصادی، مالی و اجتماعی سنگینی ناشی از کاهش ارزش پول ملی و توقف حمایت از مواد غذایی، سوخت و دارو خواهند پرداخت.

النشره با اشاره به شرایط کنونی هشدار داد که تیم ضرر دیده از ابتکار عمل فرانسه برای شعله ور کردن مجددا خیابان‌ها و ایجاد تنش و اختلاف افکنی میان مردم و دولت تلاش خواهد کرد.

انتهای پیام/

نظر شما