شناسهٔ خبر: 41113974 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تماس‌های مصر با«سیف‌الاسلام» برای بهره‌داری از فرصت‌های اقتصادی در لیبی

برخی منابع مصری از تماس مسئولان عالی‌رتبه دستگاه اطلاعاتی این کشور با «سیف‌الاسلام» فرزند رهبر سابق لیبی با هدف اعمال فشارهای بیشتر بر طرف‌های لیبیایی خبر دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، برخی منابع مصری گزارش دادند که در پی پیروزی‌های اخیر دولت وفاق ملی در طرابلس و شکست ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی، مسئولان دستگاه اطلاعاتی مصر تماس‌هایی با «سیف‌الاسلام» برقرار کرده‌اند.

وبگاه «العربی‌الجدید» به نقل از این منابع گزارش کرد که اهتمام مصر به لیبی در حال حاضر فراتر از بحران امنیتی و سیاسی با دولت وفاق ملی است و قاهره اکنون در جستجوی فرصت‌ها و دستآوردهای اقتصادی است همانگونه که دیگر قدرت‌ها در خصوص بحران لیبی به دنبال آن هستند و از جمله پرونده‌های مورد اهتمام نظام مصر مسئله بازسازی مناطق جنگ‌زده است و قاهره در تلاش است تا شرکت‌های مصری به سهم خوبی در این زمینه دست یابند.

فراهم شدن فرصت برای کارگران مصری جهت کار در لیبی و تقویت اوضاع اقتصادی مصر از دیگر مواردی است که قاهره به آن اهتمام دارد و از سوی دیگر نگران آن است که وجود یک دولت متخاصم در لیبی باعث شود که این کشور سپرده‌گذاری دلاری خود در بانک مرکزی مصر را از آن خارج کند. هم اکنون ارزش این سپرده‌ها حدود سه میلیارد دلار است.

بر اساس این گزارش، مسئولان مصر در تماس با سیف‌الاسلام امکان ایفای نقش او در شهر سرت و ایفای نقش سیاسی در آینده لیبی را بررسی کرده‌‌اند و این رویکرد مصر درباره سیف‌الاسلام از حمایت‌های روسیه نیز برخوردار است به خصوص اینکه در صورت برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در لیبی از او حمایت خواهند کرد.

لیبی از سال ۲۰۱۱ و از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی با گسستگی سیاسی مواجه شده و تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند. دو طرف از فروردین سال 98 وارد درگیری‌های شدیدی با یکدیگر شده‌اند که همچنان ادامه دارد.

اخیراً نیروهای دولت الوفاق دستآوردهای میدانی زیادی کسب کرده و نیروهای تحت امر حفتر را از چندین شهر و پایگاه حومه طرابلس به عقب راندند.

دولت السراج از حمایت قطر و ترکیه و نیروهای حفتر نیز از حمایت‌های روسیه و مصر برخوردارند.

انتهای پیام/م

نظر شما