شناسهٔ خبر: 39846879 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

دستور پخت خورش ریواس با گوشت قرمز

خورش ریواس یکی از مشهورترین انواع خورشت‌های بهاری، ترش و خوشمزه است که با ساقه ترش ریواس تهیه می‌شود. ریواس از جمله سبزی‌های کوهی مخصوص فصل بهار است که به صورت طبیعی رشد می‌کند و به آبیاری نیاز ندارد. ریواس ساقه‌ای ترش و آبدار و پرخاصیت دارد.

صاحب‌خبر -
ریواس در غذا‌های ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جعفری نیز پخته می‌شود. علاوه بر این از ریواس برای تهیه ریواس پلو، شربت، مربا، ترشی، تارت، کیک، دسر، کمپوت، مارمالاد، تهیه نوشیدنی‌ها و … استفاده می‌شود.

خورشت ریواس به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفند و گوساله است طبخ می‌شود، ولی می‌توان آنرا با گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می‌توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

خورش ریواس با گوشت قرمز:

مواد لازم برای تهیه خورشت ریواس:

گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
ریواس ۳۰۰ گرم
سبزی نعنا و جعفری خرد شده ۲۰۰ گرم (۱۵۰ گرم جعفری ۵۰ گرم نعنا)
پیاز ۱ عدد
کره ۲۰ گرم
آبغوره به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورش ریواس:

برای تهیه‌ی خورش ریواس، ابتدا ریواس‌ها را بشویید و پوست نازک روی ساقه‌های ریواس را جدا کنید و به تکه‌های مساوی خرد کنید. سپس پیاز را ریز خرد کنید و با روغن تفت بدهید، بعد گوشت خرد کرده را به پیاز اضافه کنید تفت بدهید و بعد مقداری آب روی آن بریزید زمانی که آب جوش آمد زیر آن را کم کنید تا گوشت‌ها با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.

جعفری و نعنا را خرد کنید (اگر نعنا تازه نداشتید می‌توانید از مقداری نعنا خشک استفاده کنید) و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند و به گوشت پخته شده اضافه کنید و بگذارید با هم کمی بجوشند. پس از ۳۰ دقیقه ریواس‌های خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه نمایید. ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش جا بیفتد سپس همراه با برنج سرو کنید.

* برای تهیه‌ی خورشت ریواس مجلسی، از ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه و مقداری زعفران به آن اضافه کنید.
 
منبع:بیتوته
ریواس در غذا‌های ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جعفری نیز پخته می‌شود. علاوه بر این از ریواس برای تهیه ریواس پلو، شربت، مربا، ترشی، تارت، کیک، دسر، کمپوت، مارمالاد، تهیه نوشیدنی‌ها و … استفاده می‌شود.

خورشت ریواس به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفند و گوساله است طبخ می‌شود، ولی می‌توان آنرا با گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می‌توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

خورش ریواس با گوشت قرمز:

مواد لازم برای تهیه خورشت ریواس:

گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
ریواس ۳۰۰ گرم
سبزی نعنا و جعفری خرد شده ۲۰۰ گرم (۱۵۰ گرم جعفری ۵۰ گرم نعنا)
پیاز ۱ عدد
کره ۲۰ گرم
آبغوره به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورش ریواس:

برای تهیه‌ی خورش ریواس، ابتدا ریواس‌ها را بشویید و پوست نازک روی ساقه‌های ریواس را جدا کنید و به تکه‌های مساوی خرد کنید. سپس پیاز را ریز خرد کنید و با روغن تفت بدهید، بعد گوشت خرد کرده را به پیاز اضافه کنید تفت بدهید و بعد مقداری آب روی آن بریزید زمانی که آب جوش آمد زیر آن را کم کنید تا گوشت‌ها با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.

جعفری و نعنا را خرد کنید (اگر نعنا تازه نداشتید می‌توانید از مقداری نعنا خشک استفاده کنید) و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند و به گوشت پخته شده اضافه کنید و بگذارید با هم کمی بجوشند. پس از ۳۰ دقیقه ریواس‌های خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه نمایید. ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش جا بیفتد سپس همراه با برنج سرو کنید.

* برای تهیه‌ی خورشت ریواس مجلسی، از ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه و مقداری زعفران به آن اضافه کنید.
 
منبع:بیتوته

نظر شما