شناسهٔ خبر: 39577190 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه گرفتن در ایام کرونایی

خبرگزاری میزان- یک کارشناس ارشد تغذیه گفت: روزه داری برای افراد سالم با وجود ویروس کرونا با رعایت برخی توصیه‌های تغذیه‌ای هیچ منعی ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، علی اشرف رشیدی، کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به شیوع بیماری کرونا و از طرفی نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، گفت: روزه‌داری برای افراد سالم در شرایط شیوع کرونا منعی ندارد و افراد سالم می‌توانند بدون مشکل این فریضه اللهی را انجام دهند و تنها نیاز است برخی نکات تغذیه‌ای را رعایت کنند.

وی با اشاره به سپری کردن روز‌های خانه نشینی و کاهش تحرک افراد، گفت: این عامل طی دو ماه گذشته زمینه ساز افزایش چاقی، قند خون و فشار خون در افراد شده و آمدن ماه رمضان و روزه داری دراین ماه می‌تواند افراد را از خطر چاقی و این امراض نجات دهد و همین امر در تقویت سیستم ایمنی افراد بسیار اثرگذار است.

رشیدی خاطرنشان کرد: توصیه مهم برای روزه داری ماه مبارک رمضان این است که افراد به مصرف ریزمغذی‌ها توجه داشته باشند، چرا که تاثیر این مواد در تقویت سیستم ایمنی ثابت شده و در شرایط شیوع کرونا افراد باید تقویت سیستم ایمنی را داشته باشند، بنابراین توصیه می‌شود در وعده‌های افطار و سحر ماه مبارک حجم مناسبی از ریزمغذی‌ها مصرف شود.

این کارشناس ارشد تغذیه تصریح کرد: در طول ماه مبارک رمضان باید مصرف تمام گروه‌های مواد غذایی شامل نان و غلات، حبوبات، میوه و سبزیجات، گوشت و لبنیات در وعده‌های سحر و افطار لحاظ شود.

وی تصریح کرد: استفاده از منابع پروتئینی در زمان روزه‌داری بسیار حائز اهمیت است و توصیه می‌شود از گوشت کم چرب، لبنیات، حبوبات و دانه‌های روغنی استفاده شود.

رشیدی یادآور شد: غذا‌های مناسب افطار فرنی، حلیم کم چرب و کم شکر، انواع سوپ‌های ساده، خرما به همراه شیرگرم یا آب گرم می‌باشد و با رعایت فاصله نیم ساعت تا یک ساعت افراد باید وعده شام را صرف کنند.

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به تاثیر منفی قند‌های ساده بر روی کارکرد سیستم ایمنی بدن، از افراد خواست ترجیحا مصرف قند‌های ساده بویژه زولبیا و بامیه را در وعده افطار کاهش دهند.

وی افزود: مصرف مواد شیرین و قند‌های ساده همچنین در وعده شام و سحر نیز توصیه نمی‌شود، چرا که استفاده از این مواد موجب افزایش تشنگی افراد می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه غذا‌های مناسب وعده شام را نیز غذا‌های کامل از نظر مواد مغذی و در عین حال کم حجم دانست و افزود: غذا‌های چرب و سنگین و پرنمک برای این وعده توصیه نمی‌شود.

رشیدی از وعده سحر به عنوان مهمترین وعده غذایی در دوران روزه داری یاد کرد وافزود: افراد باید در این وعده غذای کامل صرف کرده و از مصرف غذا‌های چرب و پرنمک و سنگین خودداری کرده و بیشتر غذا‌های حاوی سبزیجات مصرف کنند.

وی تصریح کرد: همچنین مصرف یک یا دو واحد میوه به همراه سبزیجات و مقدار مناسب آب در این وعده توصیه می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: در بحث روزه داری در روز‌های کرونایی افراد در کنار تغذیه باید همانند گذشته نکات مربوط به رعایت بهداشتی فردی را رعایت کرده و از دستکش و ماسک استفاده کرده و فاصله مناسب با سایر افراد را رعایت کنند و نسبت به انجام تحرک بدنی و ورزش‌های ساده نیز اهتمام داشته باشند.

منبع:ایسنا
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

نظر شما