شناسهٔ خبر: 39337486 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فارس من| معتمدی: دلیلی برای منحل شدن ترم جاری دانشگاه‌ها وجود ندارد

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: آموزش مجازی فرصت مناسبی است تا دانشجویان به بررسی پروژه، مطالعات و بحث‌های تئوری خود بپردازند و در حال حاضر دلیلی برای منحل شدن ترم جاری دانشگاه‌‌ها وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سامانه «فارس من» سامانه‌ای است که مخاطبان خبرگزاری فارس می‌توانند از طریق آن مشکلات خود در تمام حوزه‌ها را مطرح کنند تا خبرنگاران این مشکلات را پیگیری کرده و پاسخ آن را از مسؤولان دریافت کنند.

مخاطبان خبرگزاری فارس موضوع «حذف ترم جاری دانشگاه‌ها به دلیل کرونا و چرا حذف ترم تحصیلی صورت نگرفت؟» را مطرح کرده و از خبرگزاری فارس خواستار گفت وگو با مسئولان شدند که خبرنگاران خبرگزاری فارس برحسب وفای به عهد این موضوع را در دستور کار قرار دادند.

سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر در این باره گفت: از اوایل اسفند ماه کلاس‌های آموزشی به صورت مجازی در حال برگزاری است  و امکان دارد در صورت نیاز حدود یک یا یک ماه و نیم ماه از تابستان نیز به ترم جاری اضافه شود. زمان مناسبی است که دانشجویان بتوانند درس بخوانند و  یکسری از دانشجویان به بررسی پروژه، مطالعات، مقالات و بحث‌های تئوری خود بپردازند و دلیلی برای منحل شدن ترم نمی‌بینیم. 

معتمدی اضافه کرد: در حال حاضر دروس عملی مثل آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها ارائه نشده و با توجه به شرایط این دروس یا همزمان با بازگشایی دانشگاه‌ها و یا در تابستان ارائه خواهند شد. 

در برگزاری آموزش‌های مجازی جزء نخستین‌ کشورها بودیم

وی افزود: دانشگاه‌های ما جزء نخستین کشورها بودند که آموزش‌های مجازی با اینگونه تدریس و جزئیات را شروع کردند و حتی نشنیدیم که چین آموزش مجازی برگزار کرده باشد. 

رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: بعد از ایران، اروپا، آمریکا، کانادا و دانشگاه‌های معتبر نیز آموزش مجازی را با ۱۰ درصد کم و یا زیاد شروع کردند و باز تاکید می‌کنم حتی یک دلیل قانع‌کننده برای حذف ترم دانشگاهی نمی‌بینیم.

وی افزود: اگر دانشجویی عذری دارد و می‌خواهد حذف ترم داشته باشد مانعی وجود ندارد، اگر حذف ترم بدون سنوات هم بخواهد باید به کمیسیون موارد خاص ارجاع داده شود. 

رئیس دانشگاه امیرکبیر یادآور شد: منابع و کتاب‌های فراوانی در فضای مجازی وجود دارد و زمانی نیست که با بسته بودن کتابخانه‌ها دانشجویان و جوانان بخواهند گله‌مند باشند. کتابخانه برای مقالات و تحصیلات تکمیلی تسهیلاتی قرار داده که دانشجویان بتوانند به راحتی سرچ کنند و به مطالعه خود ادامه دهند. 

دانشگاه‌ها در برگزاری آموزش‌ها مجازی باید پیش‌قدم باشند

معتمدی ادامه داد: دانشگاه‌ها باید اولین جایی باشد که بتوانند به صورت مجازی فعالیت داشته باشند. تمام دانشگاه‌های معتبر دنیا به سوی تدریس مجازی رفته‌اند و حال ما بیائیم و بگوییم توان انجام چنین کاری را نداریم و ترم دانشگاهی را تعطیل کنیم. به نظر من موقعیت بسیار خوبی فراهم شده به طوری که بعضی از اساتید در ابتدا موافق نبودند و من نیز به شخصه نخستین باری بود که به صورت مجازی تدریس داشتم ولی در حال حاضر می‌بینیم که با همان کیفیت قبلی می‌توانیم ارائه دروس داشته باشیم. 

وی افزود: در حال حاضر این دانشگاه‌ها هستند که می‌توانند در چنین شرایطی از امکانات فضای مجازی استفاده کنند و بحث دولت و آموزش الکترونیک را پیش ببرند و استاد، دانشجو و زیرساخت‌ها آماده‌تر از بخش‌های دیگر کشور هستند. 

معتمدی با اشاره به برگزاری سمینار رؤسای دانشگاه‌ها که به صورت مجازی برگزار شد، افزود: حتی یک نفر در وزارت علوم، مجموعه رؤسای دانشگاه‌ها و مدیریت دانشگاه‌ها بر این باور نیستند که تعطیلی ترم دانشگاهی داشته باشیم و همه صحبت‌ها این بود که چطور ارائه دروس بهتر شود و به هیچ وجه تعطیلی دانشگاه‌ها مطرح نیست و وزارت علوم و دولت هم مخالف تعطیلی دانشگاه‌ها نیستند. 

 انتهای پیام/