شناسهٔ خبر: 39083648 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

تراز کرونا، منفی یا مثبت؟ / باید خود را برای زندگی با این ویروس آماده کنیم!

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آریا- آمار رو به افزایش مبتلایان به کرونا نتیجه ترددهای غیر ضروری در سطح شهر و جدی نگرفتن توصیه‌ها است .
به گزارش خبرگزاری آریا،فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران با اشاره به افزایش مبتلایان کووید 19 طی روزهای اخیر اظهار کرد: به‌دلیل تراکم جمعیت و افزایش ترددها در هفته‌های واپسین اسفند ماه، این بیماری پس از دوره نهفتگی در حال بروز و رو به افزایش است.
دکتر علیرضا زالی با بیان اینکه مردان 64 درصد از مبتلایان و فوت‌شدگان‌اند، گفته که تا زمانیکه موارد جدید در کشور گزارش شود، در دوره تب اپیدمی کرونا قرار داریم.
وی معتقد است که آمار رو به افزایش مبتلایان نتیجه ترددهای غیر ضروری در سطح شهر و جدی نگرفتن توصیه‌ها است.

در دوره تب اپیدمی قرار داریم
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران با تاکید بر این که پیش‌تر نیز هشدارهای لازم داده  شده بود و این آمار به هیچ عنوان دور از انتظار نیست، تصریح کرد: تا زمانی که موارد جدید در کشور گزارش شود، در دوره تب اپیدمی قرار داریم و صرفا زمانی که موارد جدید مشاهده نشود، می‌توانیم اعلام کنیم تراز کرونا منفی شده است.
زالی ادامه داد: تا زمانی که موارد جدید ابتلا اعلام می‌شود با رشد ویروس کووید 19 روبرو خواهیم بود.

آیا ما از نقطه اوج و پیک کرونا عبور کرده‌ایم؟
اما روحانی رئیس‌جمهور در جلسه امروز (یکشنبه، 10 فروردین 99) هیئت دولت با اشاره به آخرین اقدامات انجام‌شده برای مقابله با کرونا، گفت: پرسیدیم که ما کجای داستان هستیم در ماجرای کرونا، در ایران آیا ما از نقطه اوج و پیک عبور کرده‌ایم، در نقطه‌ای هستیم که به‌سمت شرایط بهتر داریم حرکت می‌کنیم، پاسخ دوستانی که صحبت کردند این بود که در بعضی از استان‌ها، از پیک عبور کرده‌ایم و در شیب پایین قرار گرفتیم، اما در بعضی استان‌ها هنوز نمی‌توانیم با اطمینان صحبت کنیم.برخی از آنها هم می‌گفتند باید منتظر پایان تعطیلات عید نوروز باشیم و بعد قضاوت کنیم که ما در چه وضعیتی هستیم، اما یک نکته بسیار مهمی بود که می‌خواهم خدمت مردم عزیز کشور عرض کنم این است که، ماجرای کرونا این نیست که ما یک هفته و یا 10 روز دیگر به زمانی برسیم که ویروس کرونایی در عالم و یا ایران نباشد، این ویروسی است که آمده و وارد جامعه شده و هست، البته ممکن است، یک سال و یا دو سال دیگر باشد، اما باید شرایط جامعه را برای نوعی مواجهه شدن با این ویروسی که، به هر حال شرایطش ضعیف می‌شود و اکثریت جامعه ما قدرتمند می‌شوند و بدن‌ها در برابر این ویروس توانمند می‌شود، قابل تحمل کنیم.
به گفته روحانی پیک بیماری کرونا بعد از تعطیلات مشخص می‌شود و معتقد است که باید خود را برای زندگی با این ویروس آماده کنیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه پیک بیماری کرونا بعد از تعطیلات مشخص می‌شود، می گوید:ما باید شرایط را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که دستگاه درمان ما بتواند آنها را درمان کند و به‌تدریج از این مسئله عبور کنیم.


93 هزار نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند

شایع‌ترین راه انتقال ویروس کرونا
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران در مقایسه درصد مرگ و میر و ابتلا در زنان و مردان خاطرنشان کرد: بر اساس الگوهای کشوری، میزان مرگ و میر و ابتلا در مردان بالاتر است به نحوی که مردان 64 درصد از مبتلایان و فوت‌شدگان را به خود اختصاص داده‌اند. وی با اشاره به ادعای احتمال ماندگاری ویروس کووید 19 در هوا خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات جهانی هنوز هیچ یافته و مستنداتی بر تایید این که ویروس کووید 19 می‌تواند از راه هوا منتقل شود و یا در هوا زنده بماند وجود ندارد؛ بنابراین این موضوع بر قوت خود باقی است که ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی به افراد منتقل می‌شود.
زالی با بیان این که ویروس کرونا از چگالی و وزن بالایی برخوردار است، یادآور شد: این موضوع امکان غوطه‌وری این ویروس را در هوا کاهش می‌دهد، بنابراین به دلیل نیروی جاذبه، بدیهی است که بر روی زمین و سطوح قرار گیرد.
وی تاکید کرد: شایع‌ترین راه انتقال ویروس کرونا از طریق قطرات و ترشحات تنفسی است.
او با بیان اینکه مردان 64 درصد از مبتلایان و فوت‌شدگان‌اند، گفته که تا زمانیکه موارد جدید در کشور گزارش شود، در دوره تب اپیدمی کرونا قرار داریم.

باید به‌تدریج از این مسئله عبور کنیم
اما رئیس‌جمهور با بیان مثالی به نقل از یکی از پزشکان گفت: این هم مثل یک آنفلوآنزاست که به هر حال هست، اوج‌ می‌گیرد، تمام می‌شود و دوباره می‌آید، بنابراین ما باید خودمان را برای زندگی با چنین ویروسی تا زمانی که معالجه و یا واکسن قطعی برای آن پیدا شود، آماده کنیم. البته هیچ‌کدام اینها هنوز نشده، بنابراین تلاش‌ها باید این باشد نگذاریم در یک شهر و یا استان، یک‌مرتبه، اوج و یا پیک پیشِ‌روی ما قرار گیرد که دستگاه درمان ما را با اضطراب و مشکل مواجه کند.
روحانی گفته که  ما باید شرایط را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که دستگاه درمان ما بتواند آنها را درمان کند و به‌تدریج از این مسئله عبور کنیم.

نظر شما