شناسهٔ خبر: 39070469 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

همزمان با رویداد بین المللی ساعت زمین؛

يک ساعت خاموشي براي شنيدن صداي طبيعت

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- وزارت نیرو هم‌زمان با رویداد "ساعت زمین" از مردم خواست تا با خاموش کردن لامپ‌ها و وسایل برقی غیرضروری از ساعت 20:30 تا 21:30 امشب، در این رویداد بین‌المللی شرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، ساعت زمین رویدادی است که از یک ایده ساده شروع شد؛ برای احترام به زمین، یک ساعت لامپ‌ها و وسایل برقی غیر ضروری خاموش. در واقع این کار نمادین بهانه‌ای است برای جلب توجه مردم جهان به وضعیت محیط زیست. آموزش جوامع محلی، کودکان، اجرای برنامه‌ها و مسابقات متعدد زیست محیطی، درختکاری، جلب توجه مقامات سیاسی بخشی از برنامه‌هایی است که هر ساله به مناسبت ساعت زمین در شهر‌های مختلف برگزار می‌شود.
رویداد جهانی ساعت زمین نخستین بار در سال 2007 میلادی (1386 شمسی) در کشور استرالیا آغاز به کار کرد و پس از آن به تدریج در کشور‌های مختلف گسترش پیدا کرد و اکنون به بزرگترین کمپین محیط زیستی جهان تبدیل شده است. رویداد ساعت زمین همه ساله در آخرین شنبه ماه مارچ از ساعت 20:30 تا 21:30 به وقت محلی برگزار می‌شود. به نشانه همراهی با این کمپین، نماد‌های شهری در شهر‌های مختلف جهان در زمان برگزاری این پویش خاموش می‌شوند.
امسال هم‌زمان با ساعت زمین فراخوانی تحت عنوان "صدای خود را برای [حفاظت از]طبیعت بلند کنید" (Raise your voice for nature) داده شده است. از همراهان ساعت زمین دعوت شده صدای طبیعت باشند تا شاید سران کشور‌های دنیا برای روند تغییرات اقلیمی، انقراض گونه‌ها، گرمایش جهانی، ویرانی جنگل‌ها، نابودی منابع آبی و بطورکلی ویرانی محیط زیست کاری بکنند.
نشان (لوگو) ساعت زمین، عدد 60 در کنار نشان «به علاوه» است. این بدان معنی است که یک ساعت، برابر با 60 دقیقه لامپ‌ها راخاموش کنیم و + هم به معنای کار‌های دیگر است، هر کاری که در هر کجا به حفظ محیط زیست کمک می‌کند. در حال حاضر صندوق جهانی طبیعت (WWF) به عنوان بزرگترین سازمان غیردولتی زیست محیطی جهان مجری اصلی این برنامه است. این سازمان امکانات خود در سراسر جهان را در اختیار این طرح گذاشته است، هر چند که این طرح غیر انتفاعی زیست محیطی در انحصار هیچ گروهی نیست و هر شخص و سازمانی می‌تواند در این برنامه مشارکت داشته باشد. رویداد ساعت زمین با در بیش از 180 کشور جهان برگزارخواهد شد.
این روز‌ها ویروس کرونا در کنار همه مشکلات بهداشتی و اقتصادی که برای ساکنان زمین درست کرده، با کاهش موثر گاز‌های گلخانه‌ای، طبیعت فرصت نفس کشیدن بیشتری یافته است. کاری که سران کشور‌های جهان از زمان اجلاس زمین (ریو 1992) آغاز کرده بودند و به‌رغم برگزاری چندین نشست جهانی و صد‌ها جلسه و کنوانسیون، این فرصت محقق نشد.
امروز شنبه نهم فروردین، در روز‌های قرنطینه کرونا، از ساعت 20:30 تا 21:30 شب، فرصتی است برای اهالی زمین تا در این ساعت، بیش از همیشه به سلامت یکدیگر و پایداری زمین فکر کنند.
وزارت نیرو و شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیروی برق نیز طبق روال هر سال، امسال نیز در این پویش جهانی مشارکت می‌کنند و لامپ‌ها و روشنایی‌های غیراضطراری تمامی ساختمان‌های ستادی و اداری نیز در این روز خاموش می‌شود.
 
خاموشی روشنایی همه ساختمان‌های اداری صنعت برق در ساعت زمین
سخنگوی صنعت برق از خاموشی روشنایی غیرضروری ساختمان‌های اداری شرکت‌های برق سراسر کشور همزمان با اجرای مراسم ساعت زمین خبر داد.
مصطفی رجبی با اشاره به این که "ساعت زمین" یک اقدام نمادین جهانی به منظور یادآوری اهمیت صرفه‌جویی در مصرف انرژی است که همه ساله در فاصله ساعت 20:30 الی 21:30 به وقت محلی و در آخرین شنبه ماه مارس هر سال انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: امسال این روز مصادف با 9 فروردین ماه جاری است و ایران نیز در کنار سایر کشور‌ها در این طرح مشارکت خواهد کرد.
رجبی با بیان این که همزمان با اجرای مراسم ساعت زمین در جهان، روشنایی‌های غیرضروری ساختمان‌های اداری شرکت‌های برق در سراسر کشور نیز خاموش خواهد شد، خاطرنشان کرد: به طور معمول در ساعت زمین ساختمان‌ها و سازه‌هایی که نماد هر شهر هستند خاموش می‌شوند.
وی ادامه داد: در تهران نیز برج میلاد و برج آزادی و میادین اصلی شهر به مدت یکساعت، خاموش خواهند شد.
به گفته سخنگوی صنعت برق، ساعت زمین یک اقدام مشترک جهانی در راستای یادآوری اهمیت کاهش مصرف انرژی وسوخت‌های فسیلی است که بر گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی اثر گذارهستند.
رجبی در عین حال با یاداوری این که مشارکت در این طرح اختیاری است، از همه مردم دعوت کرد که در این حرکت نمادین و جهانی مشارکت کنند.
برپایه این گزارش، این رویداد بین المللی از سال 2007 میلادی تاکنون هر ساله توسط صندوق جهانی طبیعت اجرا می‌شود و تاکنون بیش از 100 کشور جهان در اجرای آن مشارکت کرده اند.

نظر شما