محمدعلی دهقان دهنوی در گفتوگو با ایلنا درباره بودجه سال 99 و اشکالات وارد آمده بر آن اظهار داشت: کمیسیون تلفیق مجلس به شدت بر روی لایحه برنامه بودجه کار کرده اما حجم اشکالات واردشده هم قابل توجه است. ریشه مسائل پیش آمده را باید در برنامه اصلاحات ساختاری بودجه دنبال کرد.
وی با تاکید بر اینکه از سال 97 وارد فضای اقتصادی جدیدی شدیم، گفت: فشار تحریمهایی که به اقتصاد کشور برگشت باعث شد تا نظام بودجهریزی قبلی جوابگوی شرایط حاضر نباشد و به همین دلیل مقام معظم رهبری دستور اصلاحات ساختاری بودجه را دادند و تمام همت دولت هم طراحی و تدوین بودجهای مناسب با شرایط بود.
معاون وزارت اقتصاد افزود: تا زمانی که در این مسیر به موفقیت نرسیم این اشکالات و اختلافات وجود خواهد داشت و کار را سختتر و پیچیدهتر خواهد کرد. بنابراین باید در اصلاح ساختار بودجه به توافق برسیم تا بدانیم چه اقداماتی در شرایط حاضر میتوانیم انجام بدهیم و یک سند بودجهای داشته باشیم که منابع و مصارف آن واقعی باشد و بتواند نظر همه افراد را پوشش دهد.
دهقان دهنوی درباره بازار سرمایه در شرایط امروز اظهار داشت: بازار سرمایه کشورمان نقش مشخصی در اقتصاد دارد و قابل حمایت است و از جمله بازارهایی است که عملکرد آن برای اقتصاد مفید است.
وی با بیان اینکه ریزش یا جهش در بورس ذات بازار است، تاکید کرد: الزاما بازار بورس همواره نباید مثبت یا منفی باشد. کسانی که وارد بازار میشوند ریسک آن را هم باید بپذیرند و با توجه به آن دست به خرید و فروش سهام میزنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه متغیرهای متعدد جهانی و داخلی بر این روند اثرگذار است، ادامه داد: قیمتها در بازار سرمایه خود را با انتظارات تعدیل میکنند اما در این میان نکته مهم این است که بازار سرمایه باید شفافیت و گردش اطلاعات بالا داشته باشد و دسترسی مخفی به اطلاعات برای کسی وجود نداشته باشد.
دهقان دهنوی در پاسخ به این سوال که آیا هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه میتواند از افزایش تورم جلوگیری کند، گفت: به طور کلی اگر نقدینگی در خرید و فروش دارایی جذب شود میتواند از افزایش تورم جلوگیری کند و این کارکرد مثبت بازار داراییها است که بورس هم یکی از این بازارها محسوب میشود.
∎
نظر شما