شناسهٔ خبر: 38489916 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دهانه پل‌ها در استان مرکزی لایروبی و ایمن‌سازی شدند

مدیرکل راهداری استان مرکزی با بیان اینکه دهانه پل‌ها در استان مرکزی لایروبی شدند از ایمن‌سازی پل‌های محل تردد در استان مرکزی خبرداد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فروردین‌ماه امسال شاهد حجم بالایی از نزولات آسمانی در سراسر کشور بودیم به طوری که در بسیاری از استان‌ها حجم بالای بارش‌ها سبب وقوع سیل شد که استان مرکزی هم مستثنی از این بارش‌ها نبود و بسیاری از سدها و بندهای استان به دنبال این بارش‌ها سرریز کرده و شاهد افزایش حجم آب‌های زیرزمینی در استان بودیم.

بعد از بارش‌های غیر قابل انتظار در فروردین‌ماه امسال و پیش بینی ادامه این روند حساسیت و اهمیت امر مدیریت بحران بیش از گذشته برجسته شد و مجموعه نهادها و مسئولان مربوطه به این فکر افتادند که برای مدیریت چنین بحران‌هایی باید عزم ملی به کار گیرند.

مسئله مدیریت بحران با انجام اقدامات و هماهنگی‌های لازم از جمله موارد مهم و اساسی است که در چنین مواقعی باید مورد توجه باشد و اکنون با توجه به اخطارهای هواشناسی در رابطه با ورود سامانه بارشی قوی به کشور و همچنین استان و احتمال وقوع سیلاب در برخی مواقع بار دیگر این مهم در کانون توجه قرار گرفته است.

دهانه پل‌ها و زیرگذرها از جمله موارد حساس در زمان وقوع سیلاب هستند که باید لای‌روبی و اقدامات لازم در راستای رفع مشکلات احتمالی در آنها برای مدیریت بهتر شرایط بحرانی ناشی از وقوع سیلاب انجام شود.

شرحی از حال‌وروز سیلابی لرستان؛ از خانه‌های تخریب‌شده تا شمارش معکوس آغاز سیل + تصاویر

خسارت 400 میلیارد ریالی سیل در ساوه/ تردد از پل‌های در معرض تخریب ساوه ممنوع شد

احتمال بروز خسارت به کشاورزی در اثر وقوع سیلاب و تگرگ

لایروبی 3 هزار و 700 دهانه پل در مدت 10 روز

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: در رابطه با سیل هم طبق اخطاریه‌ای که از 10 روز پیش دریافت کردیم، علی‌رغم لای‌روبی دهانه همه پل‌ها از ابتدای امسال تاکنون، نزدیک 460 دستگاه پل شامل 3 هزار و 700 دهانه را در این مدت مجدد لای‌روبی کرده‌‌ایم.

علی زندی‌فر افزود: یکی دو مورد از پمپ‌های تخلیه آب زیرگذرها هم نواقصی داشتند که در این مدت آماده شدند تا در بارش‌های پیش‌رو باحل مشکلات احتمالی از وقواع هرگونه حادثه در این مناطق جلوگیری کنیم.

وی تصریح کرد: تمام نیروهای راهداری هم از یکشنبه‌شب در راهدارخانه‌ها مستقر هستند و در آماده‌باش کامل قرار دارند و هرگونه خدمات لازم به مسافران و مردم را در سطح جاده‌های استان مرکزی به عنوان کریدور غرب و جنوب را ارائه می‌کنند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی بیان کرد: طبق پیش‌بینی‌ها گفته شد در منطقه شازند احتمال بارش سنگین برف وجود دارد که در این راستا یک دستگاه برف‌بُر را در این منطقه مستقر کرده‌ایم.

زندی‌فر ادامه داد: درحال حاضر هم در جاده‌ها مشکلی نداریم و تردد در تمامی محورها روان است اما از مردم و مسافران درخواست داریم تا حد امکان از انجام سفر غیرضروری در این مدت جدا خودداری کنند.

98 نقطه حادثه‌خیز و سیل‌خیز در استان مرکزی شناسایی شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به نقاط سیل‌خیز استان همچنین اظهار داشت: 98 نقطه حادثه‌خیز و سیل‌خیز در نقاط مختلف استان شناسایی شده تا بتوان اقدامات فوری و دقیق لازم در این موضوع صورت بگیرد.

عزت‌الله آمره‌ای ادامه داد: در شهرستان اراک 300 نقطه در حریم رودخانه وجود دارد که از این 300 ، تعداد 18 مورد در وضعیت حاد قرار دارد که بر این اساس شهرداری باید اخطار تخلیه به ساکنان منطقه دهد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی تاکید کرد: اکنون آب ذخیر شده در سد الغدیر ساوه 220 میلیون متر مکعب است و تا بیش از 250 میلیون مترمکعب نیز ظرفیت دارد و در صورتی که بارش‌ها ظرفیت سد را به بیش از 250 میلیون مترمکعب برساند مازاد آن رها می‌شود، همچنین ذخیره آب سد کمال صالح نیز 80 میلیون متر مکعب بوده و تا 96 میلیون مترمکعب امکان ذخیره دارد.

وی با اشاره به سد کمال صالح گفت: با توجه به این که بخشی از این سد در حوزه لرستان قرار دارد و میزان بارش‌ها در این منطقه زیاد است آب این سد روزانه حدود 50 مترمکعب در ثانیه تخلیه می‌شود.

این مقام مسئول گفت: در سطح استان مرکزی در مجموع دو سد بزرگ داریم که هیچ مشکلی ندارند، بخشی از ظرفیت آنها خالی است و سیلاب‌های پیش رو مشکلی را ایجاد نمی‌کند.

 آمره‌ای افزود: سدهای بزرگ استان هیچ مشکلی به لحاظ تاب‌آوری در مواقع سیلابی ندارد، سدهای کوچک هم باید رصد شود، وضعیت آنها بسته به حجم سیلاب است، در سیل فروردین‌ماه امسال مشکلی خاصی در سدها نداشتیم.

وی تصریح کرد: براساس تجربیات کسب شده در بارش‌های ابتدای سال همه سدهایی که احتمال خطر داشتند با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مربوطه اصلاح شدند.

انتهای پیام/712/ی

نظر شما