شناسهٔ خبر: 37007107 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مناقصه‌مزایده | لینک خبر

گزارشات تحلیلی مناقصه مزایده

میدان «فرزاد B» به پتروپارس واگذار شد

صاحب‌خبر -

وزیر نفت در پاسخ به مناقصه‌مزایده مطرح کرد

میدان «فرزاد B» به پتروپارس واگذار شد

اتکاء به بورس انرژی در فروش فرآورده‌های نفتی

سمیه مهدوی- وزیر نفت درخصوص سرنوشت میدان فرازد B گفت: قرار شد اجرای این پروژه با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۷۵ میلیون دلار از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران در مرحله نخست آغاز شود تا مصوبه شورای اقتصاد را بر مبنای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در قالب بیع متقابل یا آی‌پی‌سی دریافت کنیم.

بیژن زنگنه دیروز (یکشنبه، ۲۴ آذرماه) در حاشیه امضای تفاهم‌نامه تأمین مالی طرح توسعه و تولید کارخانه‌ای و کارگاهی خودروهای دوگانه‌سوز بین شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و بانک ملت در پاسخ به سؤال خبرنگار انرژی مناقصه‌مزایده مبنی براینکه پیش از این دستور تدوین اسناد مناقصه برای میدان فرازدB را صادر کرده بودید در حال‌حاضر میدان فرزادB در چه مرحله‌ای قرار دارد گفت: بخش نخست توسعه این میدان که شامل انجام کار مهندسی، چاه اکتشافی و طراحی پایه می‌شود، تصویب شده و قرارداد آن با شرکت پتروپارس امضاء شده و هیأت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران نیز آن را تأیید کرده است.

به گفته زنگنه بر این اساس قرار شده است تا اجرای این پروژه با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۷۵ میلیون دلار از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران در مرحله نخست آغاز شود تا مصوبه شورای اقتصاد را بر مبنای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در قالب بیع متقابل یا آی‌پی‌سی دریافت کنیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگر مناقصه‌مزایده درخصوص عملکرد بورس انرژی در عرضه فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: در عرضه فرآورده‌های نفتی در بورس انرژی عملکرد بسیار موفقی داشتیم و هم‌اکنون عمده فرآورده‌های نفتی در بورس فروخته می‌شود، به‌تازگی هم مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران با ارسال نامه‌ای از این اقدام قدردانی کردند.

وزیر نفت با اشاره به محموله‌های نفت‌خام نیز اضافه کرد: در زمینه فروش نفت‌خام در بورس انرژی با وجود آنکه هر ماه عرضه داشتیم، تاکنون نتوانستیم فروش جدی داشته باشیم. 

زنگنه درخصوص اینکه استیضاحش به صحن رفته است یا خیر پاسخ داد: اطلاعی ندارم، اکنون اینجا هستم.

وی درباره گازرسانی به استان سیستانوبلوچستان اظهار کرد: گازرسانی به این استان و شهرهای خاش، زاهدان و سراوان فعال و شبکه داخلی زاهدان هم‌اکنون در حال توسعه است. برای خط ایرانشهر - چابهار - کنارک به دلیل مشکلات پیش‌آمده با پیمانکاران جدید قرارداد امضاء شده و همه جبهه‌های گازرسانی در استان سیستان‌و‌بلوچستان فعال است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه سیستان‌وبلوچستان آخرین استانی است که از نعمت گاز بهره‌مند می‌شود، اظهار کرد: همه تلاشمان را برای گازرسانی در این استان انجام می‌دهیم و پس از گازرسانی شهرهای این استان، گازرسانی به روستاهای آن نیز انجام خواهد شد.

زنگنه درباره احتمال افزایش سهمیه بنزین استان سیستان‌وبلوچستان هم پاسخ داد: هنوز درباره این موضوع درخواستی نشده است، ضمن اینکه هر تغییری در این زمینه (تغییر سهمیه‌ بنزین) باید در دولت تصویب شود، زیرا دولت سهمیه‌ها را تصویب کرده است و ما تنها مجری هستیم.

تخصیص قابل‌توجه ال‌پی‌جی به استان‌ها

وزیر نفت درباره مشکل ایجادشده در تخصیص سهمیه گاز مایع (ال‌پی‌جی) در استان سیستان‌وبلوچستان هم گفت: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، رقم قابل‌توجهی را بیش از نیاز استان‌هایی که از ال‌پی‌جی استفاده می‌کنند، به شرکت‌های توزیع‌کننده تحویل داده است و توزیع‌کنندگان نیز اعلام می‌کنند همه آن میان مردم توزیع می‌شود، اما مشکل این است این کپسول‌ها به دست مصرف‌کننده خانگی نمی‌رسد. پیش‌بینی ما این است که بخشی از آن به‌صورت غیرمجاز و خطرناک در خودروها مصرف می‌شود و بخشی هم ممکن است قاچاق شود.

وی با تأکید بر اینکه توزیع ال‌پی‌جی در همه جای کشور نسبت به پارسال بسیار بیشتر بوده است، تصریح کرد: تلاشمان این است با پیاده کردن سیستمی، مطمئن شویم کپسول ال‌پی‌جی به دست خانوار برسد.

وزیر نفت درباره اینکه برای قیمت نفت‌گاز به استناد مندرجات تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۹۹ چه برنامه‌ای دارید، گفت: فعلاً برنامه‌ای نداریم.

وی درباره اینکه از ۲۲ میلیون لیتری که عنوان می‌شود از زمان اجرای سهمیه‌بندی در مصرف بنزین صرفه‌جویی شده است چه میزان آن مربوط به قاچاق می‌شود، توضیح داد: این عددی که درباره صرفه‌جویی بنزین پس از سهمیه‌بندی اعلام می‌شود عدد درستی است، اما باید به این موضوع دقت کنیم که برای ثبت رقم صرفه‌جویی باید چند ماه صبر کرد تا عدد آن تثبیت شود.

وزیر نفت ادامه داد: هنوز نمی‌توان ادعا کرد رقم ۲۲ میلیون لیتری که از زمان اجرای سهمیه‌بندی صرفه‌جویی شده است تا پنج ماه آینده نیز همین رقم باقی بماند. هر تغییر قیمتی با شوک اولیه همراه است. برای نمونه، فروش بنزین سه هزار تومانی به دلیل اینکه هنوز سهمیه در کارت‌ها وجود دارد، بسیار کم است.

زنگنه تصریح کرد: عددی که برای رقم صرفه‌جویی بنزین عنوان می‌شود نسبت به‌ مدت مشابه است، اما بی‌شک می‌دانیم کاهش مصرف خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه سهمیه‌بندی تأثیری در قاچاق ندارد و آنچه در قاچاق تأثیر دارد، قیمت است، تصریح کرد: قاچاق بنزین براساس اطلاعاتی که دارم بسیار کم است و قاچاق گازوئیل بیشتر است.

زنگنه درباره وضع طرح توسعه فاز 11 پارس‌جنوبی اظهار کرد: قرارداد طرح توسعه فاز 11 پارس‌جنوبی اکنون به‌طور کامل به پتروپارس واگذار شده و این شرکت دنبال اجرای این طرح است.

زنگنه درباره اینکه آیا امکان معافیت نفتی ژاپن همزمان با سفر رئیسجمهوری به این کشور وجود دارد، اظهار کرد: این یک بحث سیاسی است، اما فکر می‌کنم اگر قرار باشد اتفاقی در زمینه معافیت نفتی بیفتد منوط به یک کشور نباشد.

وی درباره درخواست اخیر ایران از کره‌جنوبی برای دریافت بدهی خود از این کشور گفت: ما همیشه این درخواست را داشتیم و موضوع تازه‌ای نیست، در واقع هر کشوری که پول‌های ایران در آن قفل شده، باید آن را پرداخت کند و تنها مختص کره‌جنوبی نیست.

وزیر نفت درباره اینکه آیا در شرایط تحریم امیدی به بازگشت پول‌های ایران است، اظهار کرد: بانک‌مرکزی این موضوع را دنبال می‌کند.

نظر شما