شناسهٔ خبر: 34228399 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس سازمان جوانان هلال احمر:

تجربه دادرسان برتر هلال احمر برای آموزش بکار گرفته می شود

تهران- ایرنا- رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر تاکید کرد: تجربه دادرس برتر هلال احمر (دانش آموز آماده در روزهای سخت) برای آموزش و کمک به سایر گروه ها و سنین پایین تر استفاده و بکار گرفته خواهد شد.

صاحب‌خبر -

مرحله کشوری هفتمین دوره مسابقات آماده (المپیاد مهارتهای امدادی دادرسان هلال احمر) امروز (یکشنبه) در اردوگاه شهید باهنر تهران با حضور ۳۱ تیم برتر سراسر کشور در بخش پسران آغاز شد و برترین دادرسان هلال احمر در تیم های ۱۴ نفره از سراسر کشور در این المپیاد حاضر شدند.

شهاب الدین صابونچی، رئیس سازمان جوانان هلال احمر در افتتاحیه این مسابقات اظهار کرد: من امروز با علاقه در این مراسم حاضر شدم تا به دادرسان برگزیده ۳۱ استان کشور خیر مقدم بگویم، همچنین از زحمات دوستانم که از ماه ها قبل برنامه ریزی کردند و چند هفته ای درگیر کارهای اجرایی بودند، تشکر کنم.

وی افزود: همکاری تنگاتنگی میان مسئولان اردوگاه شهید باهنر و آموزش و پرورش وجود دارد و اعضای هلال احمر استان مازندران و سازمان جوانان هلال احمر نیز زحمات زیادی کشیدند تا میزبانی خوبی در اجرای هفتمین دوره کشوری مسابقات داشته باشیم. برگزاری این دوره از مسابقات در اردوگاه شهید باهنر، تجربه جدیدی است؛ سال‌های قبل این مسابقات در اردوگاه مهر انزلی برگزار می‌شد و برای نخستین سال است که در فضا و شرایطی متفاوت انجام می شود. این مساله برای خود ما هم می تواند نکات جدیدی داشته باشد.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر همچنین گفت: هدف ما رقابت نیست و این امتیازدهی برای این است که دادرسان از شرایط خود اطلاع پیدا کنند.

صابونچی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و تاکید بر نقش جوانان نیز گفت: اگر در این بیانیه تاکید می شود که امید کشور به شما نوجوانان و جوانان است، باید شما که برای روزهای سخت آماده شده اید و از برگزیدگان هستید، اطمینان پیدا کنید که آموخته ها را فرا گرفته اید و این امتیازدهی ها به همین منظور است.

وی با پیشنهاد اینکه دادرسان حاضر در این مسابقات خاطرات خود را بنویسند و در پایان جوایزی هم برای این موضوع در نظر گرفته شود. گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، در مقطع متوسطه دوم هم دادرسان در کنار هلال احمر خواهند بود و از تجربه آنها برای آموزش و کمک به سایر گروه ها و سنین پایین تر استفاده خواهیم کرد.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اظهار امیدواری کرد: در این روزهایی که کنار هم هستید، دوستی های خوبی میان شما شکل بگیرد و در نهایت با کوله باری از تجربه و خاطرات خوب، این اردو را ترک کنید و با صحت و سلامت نزد خانواده برگردید.

علی رمضانی، مدیرکل فرهنگی - هنری اردوها و فضاهای پرورشی آموزش و پرورش هم در این مراسم گفت: کشور ما پر از بلایای طبیعی و غیرطبیعی است و بزرگترین مسئولیت هم در بلایای طبیعی و غیرطبیعی، به جمعیت هلال احمر سپرده شده است و شما جوانان و نوجوانان با پتانسیل و توانایی بالفعلی که در وجودتان هست این مسئولیت را پذیرفته‌اید. ما در شرایط سخت کشور نیازمند این هستیم که شما جوانان پویا، آماده و پا به رکابی باشید.

مدیرکل فرهنگی - هنری اردوها و فضاهای پرورشی آموزش و پرورش با اشاره با الگوبرداری آموزش و پرورش از سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: طرح جدید اردوی توانمند دختر و پسر را بر اساس الگوی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر تدوین کرده و تصمیم به انجام کاری بسیار بزرگ که از شما الگوبرداری شده، گرفته‌ایم. در مسیر راه اندازی اردوی توانمند دختر و پسر، آقایان صابونچی و بابائی کمک زیادی به ما کردند و هدف هم این است که بعد از دوره آموزشی که به اتفاق هم انجام خواهیم داد، این دانش آموزان را در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه در وزارت آموزش و پرورش چهار تشکل دانش آموزی مشغول خدمت هستند و سخت ترین مسئولیت نیز به حوزه شما سپرده شده است، گفت: در کنار آموزشی که مربیان برای شما در نظر گرفته اند، انتظار دارم که شما هم هر لحظه به این نکته فکر کنید که کشور در شرایطی سخت در حال واگذاری به شما است و انتظار دارم از نظر جسمی و روحی خودتان را برای این راه آماده کنید.

مدیرکل فرهنگی - هنری اردوها و فضاهای پرورشی آموزش و پرورش همچنین از میزبانی استان مازندران تشکر کرد و گفت: از این استان که مسئولیت برگزاری این مسابقات را به عهده گرفته است تشکر می کنم.

سعید بابائی، معاون پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان هم در مورد برگزاری مرحله کشوری هفتمین دوره مسابقات آماده گفت: بعد از رقابت بیش از ۱۶ هزار تیم ۱۴ نفره دادرس در سراسر کشور، امروز شما ۳۱ تیم به عنوان نماینده ۸ هزار تیم در بخش پسران به مرحله کشوری راه پیدا کردید.

وی افزود: هر کدام از دادرسانی که در مرحله کشوری حضور پیدا می کنند به نوعی نماینده فرهنگ، پیشینه و آداب و رسوم ایران اسلامی هستند و امیدوارم تا پایان مسابقات بتوانیم بیشتر با هم آشنا شویم. دادرسی، دادرس نمونه ما است که بعد از اینکه خواست از اردو خارج شود با بچه های ۳۰ استان دیگر آشنا شده باشد و دوستانی پیدا کرده باشد.

معاون سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر همچنین گفت: از همکارانمان در هلال احمر استان مازندران که میزبانی این دوره را در اردوگاه شهید باهنر تهران به عهده گرفتند، تشکر می‌کنم. همچنین از همکاران وزارت آموزش و پرورش که امکان برگزاری هفتمین دوره را در تهران فراهم کردند، تشکر می کنم.

در پی برگزاری هفتمین مرحله طرح ملی دادرس (دانش آموز آماده در روزهای سخت) در هشت هزار مدرسه برای بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز پایه هشتم و برگزاری مرحله شهرستانی و استانی هفتمین دوره المپیاد آماده (المپیاد مهارتهای امدادی دادرسان هلال احمر) در سراسر کشور، مرحله کشوری این دوره در دو بخش پسران و دختران و در بخش های پناه گیری و خروج ایمن، حمل مصدوم، حمایت حیاتی پایه (BLS)، کنترل خونریزی، پانسمان و بانداژ، شکستگی و آتل بندی، احیاء قلبی و ریوی (CPR) و اسکان اضطراری (چادر زنی) و اطفاء حریق به میزبانی جمعیت هلال احمر استان مازندران در حال برگزاری است.

طرح ملی دادرس یا مهارت آموزی دانش آموزان در روزهای سخت، هفت سال است که به صورت مستمر در حال برگزاری است.

هدف از برپایی این دوره های آموزشی برای دانش آموزان این بوده است که در هنگام خطر آمادگی لازم را داشته باشند و در وهله ی اول محافظ جان خود باشند و تواناتی نجات جان همکلاسی ها و خانواده هایشان را داشته باشند.
«سازمان جوانان هلال احمر نهادی مردمی و تخصصی در امور جوانان است که با انجام مطالعات راهبردی در زمینه اصول، اهداف و ارزش های نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، برای ارائه خدمات آموزشی، هدایتی و تربیتی جوانان را جذب، توانمند و در قالب تیم های ورزیده سازماندهی می کند تا بتوانند از طریق انجام فعالیت های خداپسندانه، بشردوستانه، امدادی، عام المنفعه و داوطلبانه با دیگران تعامل و امور خود و جامعه را به شکل موثر اداره و هدایت کنند.»

نظر شما