شناسهٔ خبر: 33108463 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت جهاد کشاورزی | لینک خبر

تامین 1.2 میلیون تن شکر برای تنظیم بازار/ 1.8 میلیون تن گندم و 130 هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد

صاحب‌خبر -

مدیرعامل شرکت بازارگانی دولتی ایران اعلام کرد: با تامین شکر تولید داخل و یک میلیون و 200 هزار تن شکر وارداتی توسط بخش خصوصی و دولتی، بازار این محصول از آرامش نسبی برخوردار است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مهندس یزدان سیف امروز شنبه در نشست خبری با بیان این که جریان تجارت و تامین کالاهای اساسی در دو ماهه سال جاری یک میلیون و 200 هزار تن بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده است، گفت: با تمهیداتی که در بخش دولتی دیده شده ما هیچ مشکلی در تامین شکر مورد نیاز کشور نداریم.

وی افزود: 400 هزار تن واردات شکر برای تنظیم بازار توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران انجام شده و بخش خصوصی نیز 800 هزار تن برای واردات این محصول ثبت سفارش انجام داده و کشتی های تامین شکر بخش خصوصی از هفته گذشته وارد بندر شده اند.

سیف اظهار داشت: پیش بینی می شد تا اواخر آذرماه، شکر مورد نیاز کشور از محل کشت چغندر قند در کشور و پس از آن از محل نیشکر تامین شود، اما به علت بارندگی های دو ماه آخر سال 97 امکان برداشت نیشکر وجود نداشت و با توجه به وقوع سیلاب در فروردین ماه امسال، روند برداشت نیشکر متوقف و آنچه که برداشت شده بود در انبارها محبوس شد.

وی ادامه داد: از این رو با پیش بینی که انجام دادیم روند واردات شکر را آغاز کردیم به طوری که اکنون میزان ذخایر استراتژیک این محصول از وضعیت خوبی برخوردار است و ما توانستیم نیاز بازار را تامین کنیم.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: از ابتدای اردیبهشت امسال تا 31 همین ماه حدود 349 هزار تن پیش فاکتور به عنوان حواله دریافت شکر به مراکز مختلف اعم از فروشگاه های زنجیره ای، اتحادیه های قنادان و ستادهای تنظیم بازار استان ها ارایه داده ایم.

وی افزود: برای رفاه حال شهروندان ظرف یک ماه گذشته شکر به صورت روزانه در میادین میوه و تره بار کشور توزیع می شود و روزانه توزیع 2 هزار تن شکر فقط برای تهران در حال تامین می باشد که رقم بی سابقه ای است.

سیف درباره قیمت شکر نیز اذعان داشت: قیمت هر کیلوگرم شکر فله ای در میادین میوه و تره بار 3400 تومان، واحدهای خرده فروشی 3500 تومان، واحدهای صنف و صنعت 3400 تومان و در سوپر مارکت ها 3500 تومان است.

وی افزود: شکرهای بسته بندی شده به وزن 900 گرم با قیمت 4 هزار تا 4200 تومان در فروشگاه های زنجیره ای صورت می گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی میزان عرضه شکر در فروشگاه های زنجیره ای تهران را روزانه 500 تن عنوان کرد.

وی گفت: کانال های مطمئن برای خرید شکر با قیمت مصوب در کشور وجود دارد و مصرف کنندگان می توانند از این کانال های مطمئن شکر مورد نیاز خود را خریداری کنند.

سیف در عین حال از مردم خواست گزارش های مربوط به گرانفروشی شکر را به سامانه 124 وزارت صمت و سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کنند.

وی همچنین از تمام اتحادیه های مصرف کارمندی و کارگری کل کشور نیز خواست برای دریافت شکر به شرکت بازرگانی دولتی ایران مراجعه کنند تا این محصول از طریق کانال مطمئن به دست کارمندان و کارگران برسد.

سیف درباره خرید گندم اظهار داشت: تا چهارم خرداد امسال یک میلیون و 800 هزار تن گندم از کشاورزان تحویل گرفتیم که 15 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.

وی با بیان این که 90 درصد وجوه گندمکاران به حساب شان واریز شده است، تصریح کرد: تا امروز نزدیک به 29 هزار و 600 میلیارد ریال از وجود گندمکاران پرداخت شده است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: دولت تصمیمات جدی در زمینه پرداخت وجود گندمکاران کشور از محل یارانه نان، منابع شرکت بازرگانی دولتی ایران و تسهیلات بانکی دارد.

وی پیش بینی کرد: امسال 11.5 میلیون تن گندم از کشاورزان خرید تضمینی صورت گیرد.

سیف از حمل داخلی بخشی از گندم کشور با کشتی خبر داد و گفت: در سال جاری در راستای صرفه جویی در هزینه ها و مصرف سوخت، کاهش استفاده از ناوگان جاده ای و رونق بندر چابهار بیش از 50 درصد گندم مورد نیاز استان سیستان و بلوچستان از طریق کشتی حمل می شود.

وی درباره خرید دانه های روغنی نیز اذعان داشت: تا کنون 130 هزار تن دانه کلزا از کشاورزان تحویل گرفته ایم که حدود 3 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: تا فردا یکشنبه 100 درصد وجوه کلزاهای تحویلی به مبلغ 3400 میلیارد ریال و وجوه گندم تحویلی، پرداخت می شود.

وی درباره قیمت نان های داخلی گفت: قیمت هر گیلوگرم گندم عرضه شده برای مصارف نانوایی های پریارانه 665 تومان است و تمام نانوایی های سطح کشور از طریق سامانه بانک سپه گندم یارانه ای دریافت می کنند.

سیف افزود: با توجه به این که هیچ تغییر قیمتی در حوزه آرد و گندم رخ نداده است، نانوایی ها اجازه تغییر قیمت نان را ندارند.


نظر شما