شناسهٔ خبر: 32992401 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

رئیس ‌سازمان چای خبر داد

افزایش 15 درصدی تولید چای در کشور

رئیس ‌سازمان چای گفت: با خریداری ۴۴ هزار تن برگ سبز چای بهاره از کشاورزان، معلوم شد که تولید این محصول 15 درصد افزایش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، حبیب جهانساز درباره وضعیت تولید چای در کشور اظهار داشت: تاکنون۳۰ میلیارد تومان از بهای چین بهاره برگ سبز چای به چایکاران شمال کشور پرداخت شد. امسال روند پرداخت بهای برگ سبز به چایکاران راضی‌کننده است. ضمن اینکه بهای برگ سبز چای هر پنج روز یک‌بار، به حساب چایکاران واریز می‌شود.
وی افزود: چایکاران شمال از نهم اردیبهشت، آغاز چین بهاره تا امروز ۴۴ هزار تن برگ سبز به ارزش ۱۴۲ میلیارد تومان از باغ‌هایشان برداشت کردند که ۹۸ درصد آن درجه یک بود. امسال به رغم تأخیر ۱۰ روزه در آغاز چین بهاره  برگ سبز از باغ‌های شمال، برداشت این محصول حدود ۱۵درصد افزایش یافته است.
رئیس‌ سازمان چای گفت: چین بهاره برگ سبز چای تا پایان اردیبهشت ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود چایکاران در این مدت سه هزار تن برگ سبز دیگر برداشت کنند. تاکنون ۹ هزار تن چای خشک در ۱۶۰ کارخانه فرآوری گیلان و مازندران تولید شد.
گفتنی است، قیمت هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۳هزار و  ۲۷۵تومان و درجه دو، یکهزار و ۸۴۹ تومان است. برگ سبز چای در سه مرحله بهاره، تابستانه و پائیزه برداشت می‌شود. 90 درصد چای ایران در گیلان تولید می‌شود. باروتی، ممتاز، شکسته، قلم و شکسته قلم از انواع چای خشک تولیدی در کارخانه‌های چایسازی شمال ایران است. ضمن اینکه 150 کارخانه چایسازی در گیلان و مازندران وجود دارد. گیلان و مازندران 55 هزار خانوار چایکار و 25 هزارهکتار باغ چای دارد. استقبال مردم از چای ایرانی در سال‌های اخیر افزایش یافته است، چرا که چای ایرانی سالم و ارگانیک است. مردم برای ارتقای سلامت خود و خانواده‌شان، خوب است که چای داخلی مصرف کنند.

نظر شما