به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس فرهادیه در مورد جزئیات سامانه اطلاعات بازار املاک ایران گفت: سامانه اطلاعات بازار املاک ایران براساس مصوبه سال ۸۷ هیأت وزیران شکل داده شد و سال ۹۱ راهاندازی شد، بنابراین هدف از ایجاد این سامانه این است که کلیه معاملاتی که در مشاوران املاک شکل میگیرد و قرارداد منعقد میشود، اطلاعات آن در این سامانه ثبت شود.
وی افزود: سامانه املاک بین دو وزارتخانه راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت با راهبری وزارت صمت شکل گرفت و مشاوران املاک با توجه به اینکه تحت پوشش وزارت صنعت هستند، این موضوع را پشتیبانی کردند.
فرهادیه گفت: سیستم این سامانه به این شکل است که مشاور املاکی که دارای پروانه است و امکان صدور کد پیگیری و رهگیری برای او تأمین شده است، معامله که شکل گرفت، اطلاعات این معامله در این سامانه ثبت شود و وقتی که اطلاعات ثبت شد، کل اطلاعات جمعآوری و بخشی از این اطلاعات که برای مردم مهم و مفید است، حتی آنهایی که میخواهند مسکن خریداری کنند و یا بفروشند، از این سامانه عملاً استفاده کنند.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و اقتصاد مسکن ادامه داد: این سامانه هم برای خرید و فروش و هم برای رهن و اجاره فعال است و سیستم آن بسیار ساده است و وقتی وارد سامانه میشوید، اول شهر، سپس منطقه و محله را انتخاب و بر روی ملکی که معامله شده است، اطلاعات آن را که شامل نوع ملک، سال ساخت و مساحت و قیمت است مشخص میشود که آن ملک با چه قیمتی معامله شده است.
*مزیتهای سامانه اطلاعات بازار املاک
وی افزود:اتفاقی که در این مورد رخ میدهد که شما عین روشهایی که در دنیا متداول است و اطلاعات مردم را دستهبندی میکنند، روبرو می شوید و سپس آن اطلاعات را به خود مردم برای استفاده ارائه میدهند و از این اطلاعات استفاده میشود. این سامانه از آنجا که معاملههای شکل گرفته را گزارش میدهد موجب شفافسازی در قیمتها شود.
فرهادیه گفت: مزیت این سامانه این است که میتوانید موقعیت ملک معامله شده را به خوبی ببینید و متقاضیان خرید و فروش به راحتی میتوانند با مشاهده ملکهای معامله شده در این سامانه از قیمت ملک خود در هر موقعیتی مطلع شوند و دیگر بازیچه قیمتی برای ملک خود و یا ملکی که قرار است خریداری کنند، نشوند.
*سامانه املاک در تهران و ۶ شهر
وی در پاسخ به این سؤال که این سامانه در کدام شهرها راه اندازی و اجرا می شود گفت: این سامانه در تهران، مشهد، زنجان، رشت، یزد، شیراز و اصفهان میتواند به متقاضیان خدمات بدهد.
فرهادیه در پاسخ بخ این سئوال که چرا تنها در ۷ شهر این سامانه راه اندازی شده است، ادامه داد: قرار بود که در تمام شهرهای بالای ۲۵۰ هزار نفر این سامانه اجرا شود، اما سامانه وقتی با مصوبه هیأت وزیران در سال ۹۱ راهاندازی شد، یک الزامی در آن گنجانده شده بود که دفاتر ثبت اسناد بدون دراختیار داشتن کد رهگیری معامله و قراردادی را ثبت نکنند و شرکتهای خدماترسان (آب، برق، گاز و شهرداری) پاسخ استعلامهایی که کد رهگیری ندارند را ندهند.
به گزارش فارس؛ وی افزود: این اتفاق باعث میشود تا متقاضی به سمت گرفتن کد رهگیری کانالیزه شود و از سوی دیگر کانالیزه میکند که این اطلاعات در این سامانه ثبت شود، بنابراین یک رأی در سال ۹۳ دیوان عدالت اداری صادر شد، مبنی بر اینکه این موضوع نمیتواند الزامی باشد و اختیاری است.
وی افزود: وقتی اختیاری شد، این سامانه ضعیف شد، چون در جامعه آماری هر چقدر که اطلاعات بیشتر باشد، دقت آمار بالاتر میرود، بنابراین سامانه یک مقدار ضعیف شد.
فرهادیه گفت:ما با همکاران خود در وزارت صنعت، معدن و تجارت ،املاک ، حمایت از مصرفکنندگان و بانک مرکزی جلسهای برگزار کردیم تا راهکارهای تقویت این سامانه را و استفاده از ابزار قانونی برای اینکه مشاوران املاک این اطلاعات را وارد این سامانه کنند انجام دادیم و شاید بتوانیم آن را قانون کنیم، چرا که اگر قانون شود و در مجلس مصوب شود، همه مکلف به اجرای آن هستند.
وی افزود: یا استفاده کننده این سامانه وزارت راه و شهرسازی است و خود بانک مرکزی برای رصد این سامانه و استفاده از اطلاعات آن برای دادن گزارش و آمار نیازمند این سامانه است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اتحادیه املاک از این سامانه حمایت و از آن استقبال کرده است، گفت: اتحادیه املاک با جدّیت به دنبال این سامانه است.
انتهای پیام/
نظر شما