شناسهٔ خبر: 32304807 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

آخرین اخبار از سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر

برنامه ﮐﺎرﮔﺎه‌ﻫﺎی ﻋﻤﻮﻣﯽ ﺑﺎﺷﮕﺎه ﺟﺸﻨﻮاره ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻓﺠﺮ اعلام شد/ از پیمان قاسمخانی تا حبیب رضایی

صاحب‌خبر -

۹ کارگاه سینمایی برای اعضای باشگاه سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در محل سینما فلسطین برگزار می‌شود.

به گزارش ستاد خبری سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، کارگاه های عمومی باشگاه سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور سینماگران ایرانی از پنجشنبه 29 فروردین ماه لغایت جمعه 6 اردیبهشت ماه در سالن شماره 3 سینما فلسطین از ساعت 17 الی 19 برگزار خواهد شد.

اعضای باشگاه جشنواره می توانند از طریق سایت جشنواره جهانی فیلم فجر و سایت سینما تیکت بلیت حضور در این کارگاه ها را تهیه کنند.



برنامه کارگاه‌های جشنواره از 29 فروردین تا ششم اردیبهشت به ترتیب، بدین شرح است: «عکاسی فیلم» با حضور امیر عابدی، «از ایده تا پیش فرض» با حضور سعید عقیقی، «برنامه ریزی تولید» با حضور مصطفی احمدی، «انتقال تجربه» با حضور پیمان قاسمخانی، «اقتباس ادبی در سینما: کپی برابر اصل؟» با حضور محسن آزرم، «کارگردانی در سینما» با حضور مصطفی کیایی، «استاکر» با حضور مجید اسلامی، «ژانر در سینما» با حضور علیرضا کاوه و «بازیگری، "حرف" ندارد» با حضور حبیب رضایی.


بزرگداشت علی اکبر صادقی در سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر


مراسم بزرگداشت علی اکبر صادقی هنرمند نقاش، گرافیست، انیماتور و فیلمساز ایرانی در سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار خواهد شد. 

به گزارش ستاد خبری سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، بزرگداشت استاد علی اکبر صادقی روز دوشنبه دوم اردیبهشت ماه در ساعت 17:30 و با حضور این هنرمند، مسئولان جشنواره جهانی فیلم فجر، جمعی از سینماگران، گرافیست ها و انیماتورهای مطرح سینمای ایران در پردیس سینمایی چارسو محل برپایی جشنواره برگزار خواهد شد. 



در این مراسم بزرگداشت که با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود از علی اکبر صادقی برای بیش از 6 دهه فعالیت هنری و تاثیرگذاری بر سینمای انیمیشن تجلیل می‌شود.

پس از مراسم بزرگداشت 6 فیلم انیمیشن کوتاه «من آنم که...»، «گلباران»، «رخ»، «هفت شهر»، «ملک خورشید» و «زال و سیمرغ» در بخش «فیلم های کلاسیک مرمت شده» سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور این هنرمند به نمایش درمی‌آید.

علی اکبر صادقی در سال 1348 از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و در سال 1349 از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از اولین هنرمندانی که واحد فیلم و انیمیشن را راه اندازی کردند در این بخش مشغول به کار شد. او از اعضای هیات داوران بیش از ۱۰ دوره از دوسالانه بین المللی پویانمایی تهران بوده و جوایز متعددی را برای انیمیشن ها و طراحی هایش دریافت کرده است. 

علی اکبر صادقی در سال 1388 از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل خدماتش به فرهنگ و هنر ایران به عنوان چهره ماندگار معرفی شد. 

صادقی جوایز بسیاری را از جمله مدال طلا از هفتمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان تهران در سال 1972، نشان افتخار و تقدیرنامه از جشنواره فیلم کوتاه تامپره در فنلاند در سال 1973، مدال برنز دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم کراکو در سال 1974، تقدیرنامه و نشان افتخار از جشنواره بین المللی فیلم انیمیشن در نیویورک در سال 1975، مدال نقره از یازدهمین جشنواره بین المللی فیلم شیکاگو در سال 1975 دریافت کرده است.

در سال 2018 موزه هنرهای معاصر تهران با اختصاص تمام فضای موزه به آثار و میراث هنری او، از مقام این هنرمند تجلیل کرد.

اکثر فیلمنامه های این هنرمند براساس روایت های فولکور نوشته شده است. 


معرفی چهار نفر از سخنرانان بخش علمی و دانشگاهی جشنواره جهانی فیلم فجر

اسامی چهار نفر از اندیشمندان سینمای جهان که در بخش علمی و دانشگاهی سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر سخنرانی می کنند، اعلام شد.

به گزارش ستاد خبری سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، پروفسور جان هیل استاد دپارتمان هنرهای رسانه در رویال هالووی دانشگاه لندن به عنوان سخنران در کارگاه های «سیاست گذاری سینمایی در عصر جهانی‌شدن»، «سینما و سایر رسانه ها» و «جایگاه سینمای ایران در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی» در بخش علمی و دانشگاهی سی و هفتیمن جشنواره جهانی فیلم فجر حضور خواهد داشت.


وی دکترای خود را از دانشگاه یورک دریافت کرده و از سال 2004 تا 2014 مدیر پژوهش در دپارتمان هنرهای رسانه رویال هالووی بوده است. از میان آثار وی می توان به کتاب «رویکردهای انتقادی در مطالعات فیلم» (انتشارات دانشگاه آکسفورد) تالیف مشترک با پاملا چرچ گیبسون که توسط علی عامری مهابادی به فارسی ترجمه و توسط انتشارات سوره مهر (1388) منتشر شده است، اشاره کرد.

دیگر مهمان بخش علمی و دانشگاهی سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر پروفسور سویونگ کیم عضو هیات موسس و بنیانگذار چندین جشنواره سینمایی در کره جنوبی است که در کارگاه های «سیاست گذاری سینمایی در عصر جهانی‌شدن»، «مطالعات جشنواره سینمایی»، «مطالعات سینمای جهان» و «جایگاه سینمای ایران در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی» به عنوان سخنران حضور خواهد داشت.

وی فارغ التحصیل مطالعات سینمایی از دانشگاه نیویورک و استاد مطالعات سینمایی در دانشگاه هنرهای ملی کره جنوبی است. پروفسور سویونگ کیم در دانشگاه های یو. سی برکلی، دانشگاه دوک و دانشگاه کالیفرنیا ایرواین و دانشگاه آزاد برلین تدریس کرده و همچنین به عنوان پژوهشگر در انیستیتو پژوهش آسیا و دانشگاه ملی سنگاپور به مطالعه و تحقیق مشغول بوده است.

از تالیفات پروفسور کیم می توان به آثاری همچون «اشباح مدرنیته: سینمای فانتاستیک کره» (2002)، «سینما: گل آبی در سرزمین تکنولوژی» (1997) اشاره کرد.



همچنین پروفسور ماریکه دِوالک دانشیار مطالعات رسانه و مدیر «برنامه هنرها و جامعه» در دانشگاه اوترخت هلند برای سخنرانی در کارگاه های «سیاست گذاری سینمایی در عصر جهانی‌شدن»، «تلویزیون و رسانه های جدید»، «مطالعات جشنواره سینمایی» و «جایگاه سینمای ایران در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی» مهمان جشنواره جهانی فیلم فجر در بخش علمی و دانشگاهی خواهد شد.

وی دکترای خود را از دانشگاه آمستردام اخذ کرده و حیطه تحقیقی وی بر اشتراکات مطالعات فیلم، مطالعات فرهنگی، نظریه انتقادی و مطالعات جهانی شدن با محوریت مطالعات جشنواره­های فیلم متمرکز است.

پروفسور دِوالک عضو شورای مشورتی مجله مطالعات فیلم (انتشارات دانشگاه منچستر) و سری کتاب های «بازنقشه­بندی سینمای جهان: تغییرات منطقه­ای و جهانی» (انشارات راتلج) است. وی به تازگی کتاب «جشنواره­های فیلم: تاریخ، تئوری، روش و عمل» (2016) را به همراه برنارد کردل و اسکادی لویست ویراستاری کرده که توسط انتشارات راتلج منتشر کرده است.

پروفسور تیاگو دو لوکا دانشیار مطالعات فیلم و تلویزیون در دانشگاه وارویک در بخش علمی و دانشگاهی سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در کارگاه های «سینمای آهسته» و «جایگاه سینمای ایران در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی» سخنرانی خواهد کرد.

وی کارشناسی ارشد خود در مطالعات فیلم را از دانشگاه یو سی ال و دکترای خود در مطالعات سینماهای جهان را از دانشگاه لیدز دریافت کرده است. از تالیفات این استاد دانشگاه می توان به «رئالیسم و حواس در سینمای جهان: تجربه واقعیت فیزیکی»(انتشارات آی. بی. تاریس، 2014) اشاره کرد.

همچنین این استاد دانشگاه به همراه نونو باراداس جورجه، ویراستار کتاب «سینمای آهسته» (انتشارات دانشگاه ادینبورو، 2016) بوده است که به واکاوی مفهوم سینمای آهسته در مطالعات فیلم با بررسی نمودهای مفهوم «آهستگی» در تاریخ سینما می پردازد و در ضمن می کوشد این مفهوم را به عنوان یک گرایش در سینمای معاصر جهان مورد بررسی قرار دهد.

نظر شما