شناسهٔ خبر: 32303633 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

در سال جاری پیگیری می شود

۸ پیشنهاد وزارت اقتصاد برای جلوگیری از رسوب کالا

معضل رسوب کالا در گمرکات از سال گذشته باعث شد تا دولت و در راس آن گمرک ایران اقداماتی را برای حل آن انجام دهند و در سال جدی برای رفع کامل این مشکل وزارت اقتصاد ۸ پیشنهاد به دولت تقدیم ارائه داد که در سال جاری پیگیری می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، گمرک در سال گذشته فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است. کی از معضلاتی که باعث دستور ویژه از سوی معاون اول رییس جمهوری شده بود موضوع «رسوب و انباشت کالاها» بود.

 

«اسحاق جهانگیری» در جلسه بررسی مسائل گمرکی کشور با اشاره به اهمیت جلوگیری از رسوب و انباشت کالا در بنادر، گمرکات و انبارهای متعلق به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، بر سازماندهی لازم به منظور تسهیل در روند ترخیص کالا و تامین نیازهای اساسی کشور در مقطع حساس کنونی تاکید کرد و به دنبال آن گمرک اقدامات خود را برای ترخیص سریعتر این کالاها آغاز کرد و بنا به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت مهرماه سال گذشته روند ترخیص کالاها سرعت یافته و دیگر تجار و بازرگانان معطل تصمیم‌گیری نمی‌شدند به طوری که تا پیش از آن که روزانه 3هزار و 700 کامیون از گمرکات خارج می‌شد از مهرماه به بعد با همکاری‌های صورت گرفته این تعداد به طور متوسط روزانه به 5هزار دستگاه کامیون رسید.

 

همچنین مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک نیز در دی ماه سال گذشته در شبکه خبر حضور پیدا کرد و درباره اقدامات انجام شده برای کالا‌های دپو شده در گمرک این توضیح را داد که «با اقداماتی که انجام شده روال ترخیص کالا از گمرک روان شده و انباشت کالا به مقدار زیاد در گمرکات نداریم. وضعیت ترخیص کالا از گمرک نسبت به چند ماه گذشته بهتر شده است. از یک ماه قبل از شهریور روال به سمت عادی شدن رفت، اما در بنادر، گردش کالا همیشه وجود دارد که به دنبال سرعت دادن به آن هستیم. ۹۵ درصد کالاها زیر ۳ روز ترخیص می‌شود.»

 

«علی معقولی» ادامه داده بود که گمرک برای پایان سال و سال آینده طرح‌های جدیدی دارد و با این کار روال خروج کالا از گمرک تسهیل می شود و در این راستا به تازگی معاون فنی گمرک ایران از تصویب چندین راهکار مهم در جلسه مشترک نمایندگان وزارت صمت و گمرک برای جلوگیری از رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور خبر داده است.

 

ایبنا به نقل از «مهرداد جمال ارونقی» با اعلام تشکیل کمیته کارشناسی و تحقیقاتی از سوی وزیر اقتصاد آورده است: «در سه ماه پایانی سال، کمیته‌ای از سوی وزیر اقتصاد و رییس کل گمرک ایران به بنادر و گمرکات مختلف کشور اعزام شدند تا از نزدیک در جریان رسوب کالا قرار گیرند و مسائل و مشکلاتی را که باعث دپو شدن کالاهای مختلف در گمرک می‌شود را احصاء کنند و با هماهنگی وزارت صمت و بانک مرکزی تصمیم‌گیری‌های لازم در این خصوص انجام و نتیجه به وزارت اقتصاد اعلام شود.»

 

وی ادامه داده که «۸ پیشنهاد بسیار مهم از سوی وزارت اقتصاد در راستای کاهش رسوب در بنادر و گمرکات کشور به دولت تقدیم کرده است.»

 

بنابراین گزارش، این پیشنهادات به شرح زیر است:

پیشنهاد اول: صدور مجوز ثبت سفارش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کالاهای رسیده به کشور که با وجود دپو شدن این کالاها در بنادر و یا اماکن گمرکی، هنوز مجوز ثبت سفارش برای آنها صادر نشده است.

 

پیشنهاد دوم: ترخیص اقلام اظهار شده به گمرک، بدون نیاز به اصلاح مجوز ثبت سفارش طبق ردیف تعرفه استنباطی گمرک.

 

پیشنهاد سوم: اجازه ترخیص قطعی کالاهایی که با گواهی بانک عامل، ارز آنها تامین شده و مشکل مالکیت ندارند.

 

پیشنهاد چهارم: افزایش مهلت مندرج در مجوزهای ثبت سفارش برای کلیه کالاها و عدم نیاز به تمدید مجوز ثبت سفارش در صورت رسیدن کالا به کشور در مهلت مقرر ثبت سفارش.

 

پیشنهاد پنجم: فراهم نمودن تمهیدات لازم در راستای نمونه برداری از کالاهائی که نیاز به اخذ و ارائه مجوزهای قانونی مانند استاندارد، انرژی اتمی، قرنطینه و… دارند قبل از اینکه این کالاها به گمرک اظهار شوند مثلاً در حین تخلیه در بنادر یا امکان گمرکی.

 

پیشنهاد ششم: ترخیص دارو و محصولات دارویی با حداقل اسناد و نظر مستقیم وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو.

 

پیشنهاد هفتم: نگهداری قسمتی از کالاهای اظهار شده به گمرک در صورت بدهی قطعی قبلی صاحب کالا به میزان بدهی قطعی و اجازه ترخیص مابقی کالا.

 

پیشنهاد هشتم: تسری تصمیم اتخاذ شده برای خودروهای با ثبت سفارش بانکی به خودروهای دارای ثبت سفارش غیربانکی یا فاقد مجوز ثبت سفارش.

 

به نظر می رسد با توجه به عزم جدی و ارائه این پیشنهادات از سوی گمرک شاهد روند سریعتر در ترخیص کالاها در گمرکات و  رفع مشکلات حاصل از آنها باشیم./

نظر شما