شناسهٔ خبر: 31272334 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دانشگاه خوارزمی یکصدمین سالگرد تاسیس خود را جشن می گیرد

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه خوارزمی با تشریح برنامه های جشن صدمین سال تاسیس این دانشگاه گفت: یکصدمین سالگرد آموزش عالی در ایران با محوریت دانشگاه خوارزمی شنبه چهارم اسفند در سالن ابوریحان بیرونی برگزار می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگارگروه دانشگاه ایرنا، عزیزالله حبیبی روز سه شنبه با بیان پیشینه دانشگاه خوارزمی در نشست خبری گفت: نخستین موسسه تربیت معلم کشور برای مدارس ابتدایی با عنوان دارالمعلمین مرکزی با ریاست دکتر میرزا ابوالحسن خان فروغی در سال 1297 شمسی در تهران، ساختمان وزارت فرهنگ واقع در تخت زمرد تاسیس شد.
وی گفت: به دلیل افزایش مدارس و نیاز به آموزگاران تعلیم دیده، در مهر 1307 تبدیل دارالمعلمین عالی با اهداف جدید به تصویب شورای عالی و استخدام فارغ التحصیلان آن به تصویب شورای ملی رسید و دارالمعلمین عالی به دو قسمت علمی و ادبی تقسیم شد.
حبیبی افزود: به دلیل گسترش رشته ها در سال 1311 دارالمعلمین عالی به ساختمان نگارستان منتقل و در سال 1312 نام دارالمعلمین عالی به دانشسرای عالی تغییر یافت و در سال 1342 هیات وزیران، دانشسرای عالی را منحل کرد و سازمان تربیت معلم و تحقیقات تربیتی جایگزین آن شد.
رییس دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: پس از تاسیس وزارت علوم و آموزش عالی در سال 1346، مجددا سازمان یاد شده با عنوان دانشسرای عالی زیر نظر وزارتخانه قرار گرفت و در سال 1353با تصویب شورای گسترش آموزش عالی، نام دانشسرای عالی به دانشگاه تربیت معلم تغییر یافت و اداره آن به صورت هیات امنایی درآمد.
وی اضافه کرد: با تاسیس دانشگاه، توسعه برنامه تربیت دبیر در سطح کشور جزو اهداف آن قرار گرفت و دانشسراهای عالی در شهرهای زاهدان، سنندج و یزد تاسیس شد و مدرسه های علوم اراک و کاشان تحت پوشش دانشگاه تربیت معلم قرار گرفتند. در سالهای 1366 و 1368 شعبه های این دانشگاه در شهرهای سبزوار و تبریز تاسیس شدند و در سال 1369 با تصویب شورای گسترش آموزش عالی، تمام واحدهای وابسته به شعبه های دانشگاه از آن جدا و مستقل شدند.
حبیبی ادامه داد: با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1390 دانشگاه تربیت معلم به دانشگاه خوارزمی تغییر نام یافت و به منظور توسعه و هم افزایی فعالیت های آموزشی- پژوهشی طبق مصوبه سال 1393 شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، دانشگاه علوم اقتصادی به دانشگاه خوارزمی الحاق شد.
حبیبی گفت: در حال حاضر این دانشگاه دارای پنج معاونت، 16 دانشکده، چهار موسسه تحقیقاتی، پنج پژوهشکده، یک قطب علمی و 480 عضو هیات علمی شامل 46 استاد، 98 دانشیار،313 استادیار و 23 مربی است.
وی درباره دانشجویان بین الملل افزود: دانشگاه خوارزمی در حال حاضر از 11 کشور دانشجو دارد که بیشتر آنها در تحصیلات تکمیلی پذیرش شده اند.
رئیس دانشگاه خوارزمی تصریح کرد: بیشتر دانشجویان خارجی ما در مقطع کارشناسی و مربوط به کشور افغانستان هستند و در دوره های تکمیلی از کشورهای ایتالیا ، فرانسه، عراق، تونس و لیبی نیز شرکت دارند.
وی افزود: دانشگاه خوارزمی در چهار اتحادیه بین المللی عضو است که در فرآیند شاخص حرکت در حوزه بین الملل در تبادل استاد و دانشجو فعالیت های خوبی دارد.
حبیبی با اشاره به این نکته که توسعه زیر ساخت ها برای بین المللی شدن امری بدیهی است، گفت: ملزومات توسعه و زیر ساخت ها اهمیت دارد؛ به طوری که اگر دنبال خنثی کردن نگاه های منفی در جهان هستیم باید فرهنگ ایران را به دانشجویان بین الملل انتقال دهیم.
وی با اشاره به خدمات دانشگاه خوارزمی در دوران جنگ خاطر نشان کرد که در دوران جنگ این دانشگاه فعالیت زیادی داشت و بازتاب فعالیت دانشگاه از طریق صداو سیما قوتی قلبی برای مردم محسوب می شد.
وی از افتخارات دانشگاه را تقدیم 45 شهید دانشجو به انقلاب عنوان کرد.
دبیر ستاد یکصدمین سالگرد تاسیس دانشگاه خوارزمی با تشریح برنامه های این مناسبت گفت: بازسازی و مرمت ساختمان میراثی پروین اعتصامی و تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری در تهران، تاسیس موزه آموزش عالی در دانشگاه خوارزمی، ساخت مجسمه دانشمند بزرگ ایران محمدبن موسی خوارزمی، ساخت سردیس تنی چند از بزرگان دانشگاه خوارزمی از جمله پروین اعتصامی، شهید رجایی، عبدالعظیم قریب بنیان گذار دستور زبان فارسی نوین، عبدالکریم قریب پدر علم زمین شناسی ایران و پروفسور مصاحب، پدر علم ریاضی ایران توسط استاد گروسیان استاد دانشگاه تهران رونمایی خواهد شد.
رسولی پور ادامه داد: تهیه و تدوین تاریخ شفاهی دانشگاه و تهیه و ساخت کلیپ معرفی دانشگاه که توسط بهادر باقری معاون اجرایی قائم مقام وزارت علوم و تحقیقات تهیه شده از دیگر برنامه های این جشن است.
وی ادامه داد: پیگیری مسئله خواهر خواندگی دانشگاه خوارزمی با دانشگاه UCLA(دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس)، راه اندازی باشگاه دانشگاه های 1919 در دانشگاه خوارزمی، تاسیس نخستین شهر سلول های بنیادی جهان در دانشگاه خوارزمی، تهیه تقویم دانشگاه، چاپ تمبر، تهیه نقشه جغرافیایی دانشگاه، برگزاری کنفرانس بین المللی خوارزمی و ساخت سر در زیبای دانشگاه خوارزمی به عنوان اولین موسسه آموزش عالی کشور از دیگر برنامه های یکصدمین سالگرد تاسیس این دانشگاه است.
دبیر ستاد یکصدمین سالگرد دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: از بین 200 دانشگاه جهان که 100 سال از تاسیس آنها می گذرد از26 دانشگاه دعوت به عمل آمده تا در جشنی که به مناسبت راه اندازی باشگاه دانشگاه های 1919(سال میلادی تاسیس خوارزمی) اردیبهشت ماه در دانشگاه برگزار می شود، شرکت کنند.
وی دانشگاه هامبورگ، باکو، دانشکده حقوق لینکلن در آمریکا، دانشگاه اقتصاد پراگ در چکسلواکی، دانشگاه منسوجات مسکو، مهندسی نظامی و کارگری در مسکو و دانشگاه آمریکایی قاهره در مصر را از دانشگاه هایی عنوان کرد که از آنها در این جشن دعوت به عمل آمده است.
رسولی پورگفت: جشن یکصدمین سالگرد تاسیس دانشگاه روز شنبه چهارم اسفند با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از مقامات عالی رتبه کشوری برگزار می شود.
**8398**1584

نظر شما