همهچیز درباره مصرف کربوهیدرات
صاحبخبر - کربوهیدراتها همیشه درمعرض قضاوتهای خوب و بد هستند. یکی از محبوبترین رژیمهای غذایی در قرن بیستویکم رژیم آتکینز است که در آن توصیه میشود افراد مصرف کربوهیدرات خود را کاهش دهند و به جای آن بر افزایش استفاده از پروتئین تمرکز کنند. در این مدت هم میلیونها نفر برای کاهش وزن خود چنین رژیمی را انتخاب کردهاند. اما واقعا سوال اینجاست که حذف کربوهیدرات از رژیم غذایی انتخاب درستی است؟ برای همین در ادامه میخواهیم راجع به کربوهیدراتها به شما اطلاعات بیشتری بدهیم. موضوع نخست و درواقع مهمترین آن این است که کربوهیدراتها سوخت شما برای بدنتان هستند. بدن ما به واسطه گلوکز عمل میکند. کربوهیدراتها یک منبع فوری از گلوکز هستند تا مغز ما فعال باشد و بدنمان حرکت کند. به گزارش fitandnutrition اگرچه چربی هم سوختی است که برای تولید انرژی استفاده میشود اما سوختن مقدار بیش از حد چربی در یک جلسه میتواند تولید کتونها را افزایش دهد که باعث میشود سطح اسیدیته خون ما افزایش پیدا کند. نکته دوم درباره کربوهیدراتها این است که آنها راحتتر از پروتئین تجزیه میشوند. ما پروتئین را از گوشت، تخممرغ و سبزیجات خاص به دست میآوریم. اما بدن ما، پروتئین را هضم و تبدیل به سوخت موردنیاز میکند، در حالی که کربوهیدراتها میتوانند بلافاصله تجزیه و هضم شوند و در زمانی کوتاه یک منبع انرژی ایجاد کنند. در این میان کربوهیدراتها میتوانند به بهبود نیروی جسمانی شما کمک کنند. از آنجا که کربوهیدراتها میتوانند به انرژی تبدیل شوند، برای آنهایی که ورزشهای سنگین انجام میدهند یا برای مدت طولانی اجسام سنگین بلند میکنند نیز بسیار مفید است. بهشدت توصیه میشود قبل از رفتن به سالن بدنسازی کربوهیدرات مصرف کنید. همچنین باید مقدار مناسبی از پروتئین همراه با کربوهیدراتها را قبل از تمرین خود برای گرفتن نتایج مطلوب مصرف کنید. کربوهیدراتها ساده و پیچیده هستند. اصطلاح کربوهیدرات ساده به مولکولهای کوچک قند گفته میشود که فرمول سادهای دارند و به راحتی در بدن شکسته میشوند و به افزایش سطح قند خون بدن کمک میکنند. آبنباتها، شیرینی و دسرها شامل کربوهیدراتهای ساده هستند. اما درمورد کربوهیدراتهای پیچیده وضعیت فرق میکند، چراکه هضم و تبدیل آنها سختتر است. خوردن آنها به سرعت قند خون را افزایش نمیدهد. این بدان معنی است که گلوکز برای استفاده در آینده فورا به چربی تبدیل نخواهد شد. منابع کربوهیدراتهای پیچیده شامل ماکارونی، سیبزمینی و لوبیا هستند. نکته بعدی اینکه برخلاف باور عمومی که خوردن کربوهیدراتها باعث افزایش وزن میشود، میتوانند به سوختن چربی نیز کمک کنند. کربوهیدراتها میتوانند سوختوساز بدن را افزایش دهند و انرژی بیشتری ایجاد کنند. داشتن سطح پایین کربوهیدراتها باعث میشود شما نیاز به کار سختتر و طولانیتر برای عرق کردن و سوزاندن چربی داشته باشید. البته بدن ما میتواند گلوکز ایجادشده از کربوهیدراتها را به صورت چربی برای استفاده در آینده ذخیره کند. به همین دلیل زیادهروی در خوردن آنها میتواند باعث چاق شدن شود. بهترین منابع طبیعی کربوهیدرات مثل انواع توتها، سبزیجات و غلات مواد مغذی حیاتی و ویتامین مهمی دارند که سلامت ما را تضمین میکنند. بنابراین بهتر است از این منابع استفاده کنیم. در این میان کربوهیدراتها میتوانند سلولهای ما را تقویت کنند. کربوهیدراتها ماده حیاتی برای اندامهای سلولهای ما مثل میتوکندری هستند و باعث تقویت آنها و افزایش جرم سلولها میشوند.∎
نظر شما