شناسهٔ خبر: 29395064 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه درباره آخرالزمان از دیدگاه امیرالمومنین

سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته به موضوع آخرالزمان همزمان با سالگرد شهادت امام حسن عسگری علیه السلام اختصاص داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حشمت الله قنبری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم تحقیقات امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه گفت: موضوع مهدویت و حضور موعود آخرالزمان از محکمات ادیان توحیدی بوده و حتی از آرمان های مکاتب بشرساخته است. از مجموعه اخبار و اسناد در اختیار این گونه دریافت می شود که بیان جزئیات ظهور موعود آخرالزمان به حقیقت تابناک اسلام سپرده شده است و تمام مذاهب اسلامی بر این نکته اتفاق حتمی دارند که شخصیت ممتاز و یگانه ای از آل محمد (ص) به امر خدا غیاب خواهد کرد. با قیام شکوهمند او، سنت حق متعال دایر بر نجات مستضعفین، حکومت صالحین و ظهور استعدادهای بیکران اولاد آدم میسر خواهد شد.
وی با اشاره به روایتی از شیخ صدوق درباره حضرت امیرالمونین (ع) مربوط به دوران انتظار گفت: موضوع انتظار منتظرین، پیوسته در زمره مهمترین و در عین حال ظریفترین عبادت های امت اسلامی مطرح بوده است. همه پیروان ادیان اسلامی با این امید زندگی کرده اند که حضور موعود آخرالزمان را درک کنند و نابسامانی های زندگی انسان در پرتو وجود آن حضرت به سامان برسد. حتی شخصیت ممتاز عالم خلقت و ائمه عصمت و طهارت اسلام در زمره منتظرین او قرار داشته اند.
کارشناس امور مذهبی ادامه داد: دوران غیبت، دوران رها شدن و بی مسئولیتی نیست. ذات اقدس متعال، این دوره را اراده فرمود برای اینکه بندگان خدا و امت اسلامی با معیارهایی که از اولیا خدا در اختیارشان است، خود را آماده و زندگی در تراز موعود آخرالزمان را تمرین کنند. مرحوم سید رضی در نهج البلاغه، عبارت هایی را از امیرالمومنین روایت کرده اند. بر این مبنا تمام اشارات امیرالمومنین به فتنه هایی است که مردم در دوران انتظار به آنها مبتلا می شوند، از جمله اینکه دچار چپ روی و راست روی خواهند شد.
قنبری با اشاره به افتادن مردم در وادی ضلالت و گمرانی تاکید کرد: گروهی از مردم مسیر مستقیم را ترک می کنند و اختلافاتی که به دلیل اختلاف سلیقه به آن گرفتار می شوند، اسباب رشد آنها نخواهد بود، چون تعصب پیش می آید و به تعصب لجاجت اضافه می شود. وقتی تعصب و لجاجت به هم آمیخت، مردم راه مستقیم را گم می کنند.
وی با اشاره به فتنه ها گفت: با تبلیغات و هیاهوی همه جانبه دنبال این هستند که تمرکز مردم را از زندگی بر پایه معارف حقه، هدایت امام و رهبر الهی پراکنده کنند. این هشدار امیرالمومنین است. به همین دلیل طبقاتی از مردم در دوره های مختلف، اصل موضوع مهدویت را انکار می کنند. حتی در بین کسانی که معتقد به این حقیقت مطلق هستند، زندگی به گونه ای جریان دارد که انسان خیال می کند اساسا اعتقادی به غیب و حقایق الهی وجود ندارد.
پژوهشگر تاریخ اسلام افزود: برخی در نقطه مقابل آنچنان در انتساب خود به امام موعود، شتابزده و هیجانی عمل می کنند که گویی خود امام منتظر، قائل به فرج نیست. آنها گروهی هستند که جامعه را با تظاهرات تقلبی، اطلاعات ناقص و نشانه های نامطمئن نسبت به وجود مقدس موعود آخرالزمان مسئله دار می کنند.
قنبری با اشاره به دو هشدار امام متقیان گفت: مردم نباید نسبت به آنچه که تحقق پیدا می کند، عجله کنند چون عجله رفتار رحمانی نیست و باید صبر کرد. حرکت شتابزده از منطق دینی برخوردار نیست. دوم اینکه انسان در کنار عجله نکردن، امر ظهور و فرج موعود را دور نداند. خود و زندگی را آماده کرده باشد. مردمی که تربیت عصر ظهور پیدا نکرده باشند، در دوران ظهور کم می آورند و با امام حق نمی مانند. از طرفی کم نیستند کسانی که رغبت و عجله نشان می دهند، امام وقتی به خواسته خود رسیدند کم می آورند. بنابراین باید ببینیم چه کاری را برای مقدمات زیارت شمس جمال او باید می کردیم که انجام ندادیم.
وی با اشاره به دوران انتظار گفت: خورشید وجود او همیشه حاضر است. این وعده امیرالمومنین بود. او در هر جلسه و مذاکره ای او ناظر است. اگر امروز ظهور کرد، جای ما در خورشید محضر او کجاست؟ مردمی که از حق و باطل شناخته نداشته باشند و زمینه حضور در جبهه حق را پیدا نکرده باشند، در روز ظهور یا در جبهه حق، غایب خواهند بود یا حتی در جبهه مقابل قرار می گیرند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات ادامه داد: مردم باید راه و مسیر را براساس میزان امام حق تعیین کنند و گرفتار راست روی ها و کج روی ها نشوند. تشخیص امام حق و امام باطل کار سختی نیست. اگر انسان مؤمن و آزاده با نگاه عبرت بین و با این انگیزه رفتار کند که به هدایت دسترسی یابد؛ در نهایت با یک نگاه ابتدایی می تواند شعار غلط و فتنه را شناسایی کند. امروز جامعه اسلام به همین بلای فتنه ها مبتلاست.
قنبری با اشاره به ماجرای قتل روزنامه نگار عربستانی گفت: او معاون اطلاعاتی عربستان بوده است. کسی که در جریان قتل شیخ نمر یکی از آرزوهایش این بود جوری با پیکر او برخورد شود که آثاری از او در زمین نماند. این ها دعواهای درون سازمانی آنهاست. آثار فساد آنها بروز پیداکرده و به عامل اختلاف خودشان تبدیل شده است. این نیست که شخص آزاده ای را حذف کرده باشند. نظام سلطه به این نتیجه رسیده است که عمر سیاسی برخی به سرانجام رسیده است و یکی را عامل حذف دیگری قرار می دهد.
وی افزود: در زیر سقف اسلامی مردمان مؤمن و شخصیت های بزرگی هم هستند که همه برنامه های نظام سلطه را در هم می کوبند. اینها چطور اتفاق می افتد؟ به برکت پیروی از راه حق. در هیچ دوره ای آنقدر اسلام و پیروان مکتب حق عزیز نبوده اند. هیچوقت نظام سلطه در مقابل جریان حق به این میزان منفعل نبوده است. فتنه های کور و خدعه های پنهان آشکار شده اند. آن هم به دلیل تبعیت از ولی امر و برنگرداندن نگاه از امام حق است. امروز مردمی در همین کشور اسلامی به اهل بیت مراجعه می کنند که اگر بخشی از اینها در زمان امیرالمومنین حاضر بود، سرنوشت اسلام عوض می شد.

نظر شما