به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر وحید مفید با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با اسید فولیک و آهن در گذشته اجرا شده است، افزود: طبق بررسیهای انجام شده بسیاری از افراد در کشور با کمبود ویتامین D نیز مواجه هستند و غنی سازی مواد غذایی از برنامههای وزارت بهداشت است که با همکاری سازمان بهداشت جهانی و یونیسف انجام میشود.
وی گفت: غنی سازی ویتامین D در مواد غذایی مانند روغن، آرد و شیر مطرح است، در سالهای گذشته شیر مدارس با ویتامین D غنی سازی میشد و هم اکنون نیز برخی از کارخانجات بزرگ تولید لبنیات، محصولات خود را با این ویتامین غنی سازی میکنند.
مدیرکل غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه سه کارخانه تولید روغن، محصولات تولیدی خود را با ویتامین D غنی سازی میکنند، افزود: البته این برداشت که استفاده بیشتر از این روغنها ویتامین D مورد نیاز بدن را تامین میکند، اشتباه است و مردم باید در میزان مصرف روغن دقت کنند.
وی با اشاره به انتخاب آرد به عنوان یکی از حاملهای اصلی غنی سازی با ویتامین D، گفت: این طرح در مرحله آزمایشی قرار داشته و به زودی مرحله آزمایشی در استان منتخب پیاده سازی میشود.
دکتر مفید افزود: سازمان غذا و دارو براساس طرحی مشترک با وزارت کشاورزی، پایش میزان فلزات سنگین گندم از قبیل: سرب، آرسنیک و کادمیم را در دستور کار قرار داده است، همچنین بناست که سموم گندمهایی که در داخل کشت میشوند، اندازه گیری و پایش شوند.
نظر شما