شناسهٔ خبر: 29258066 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

وزیر ارشاد: عشق و محبت به ائمه اطهار(ع) بیش از هر عامل دیگری در ایران وحدت بخش است

صاحب‌خبر -
 

سرویس شهرستان‌ها : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نتایج پیمایش‌های اجتماعی نشان می‌دهد که محبت و عشق به ائمه‌اطهار (س) بیش از هر عامل دیگری، جامعه ایران را زیر یک خیمه دور هم جمع می‌کند و وحدت بخش است.

سید عباس صالحی در آیین پایانی سیزدهمین سوگواره تعزیه در لامرد فارس افزود: اگر بخواهیم ویژگی مردم ایران در طول تاریخ پس از اسلام را بیان کنیم، آنچه که همه مناطق جغرافیایی و قومی، اقشار مختلف از کودک و مسن، زن و مرد و ادیان و مذاهب مختلف مردم را در طول تاریخ پیوند داده، عشق و محبت به ائمه اطهار(ع) است.

صالحی افزود: مهر و محبت به اهل بیت (ع) در قالب‌های گوناگون خود را نشان می‌دهد و تعزیه یکی از این قالب‌ها است. تعزیه به عنوان نمادی از نشان دادن این عشق و علاقه جایگاه خاصی در چند سده زندگی ایرانیان داشته و لامرد به عنوان یکی از پایگاه‌های مهم این رویداد معنوی و الهی مطرح بوده است.‏

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نمونه‌هایی از ابراز محبت به اهل بیت (ع) و ویژگی و ارزش‌های آنها، گفت: تعزیه به اعتبار ویژگی‌هایی که دارد، به عنوان یک اتفاق و سنتی در ایران زمین است که باید قدردان ارزش آن بود؛ تعزیه تجسم بخش حوادث تشیع است و از یک طرف نیز، یک هنر ترکیبی است. هیچ آیینی مانند تعزیه ترکیبی از هنرهای نمایشی، ادبی، تجسمی و آوایی نیست، تعزیه در فضاهای گوناگون هنر سیر می‌کند و هنرهای مختلف را به هم پیوند می‌دهد.

صالحی اظهار داشت: ما در ایران و حتی در حوزه آیینی‌ هنرهای گوناگونی داریم، اما یک رسته‌ای هستند، هنری که بتواند میدان‌های مختلفی داشته باشد و اینها را به هم پیوند بدهد، تعزیه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعزیه هنری مردمی است که در عمق ارادت مردم به اهل بیت (ع) ریشه دارد و این ارادت هم در میان مردم و هم در بازیگران تعزیه به چشم می‌خورد.‏صالحی ادامه داد: ویژگی دیگر تعزیه این است که هم واقعی و هم نمادین و هنری است که واقعیت‌ها را با نمادها پیوند می‌دهد و عین حال که یک روایت واقعی است نمادها در آن موج می‌زند و به همین دلیل یک هنر نامکرر است، چرا که نمادها هر بار به آن تازگی می‌بخشد.

وی با بیان اینکه تعزیه به عنوان یک هنر اسلامی، شیعی و ایرانی ویژگی‌های منحصر به فردی دارد، یادآور شد: در تأثیرات تعزیه می‌توان سخن‌ها گفت و نباید آن را به عنوان یک آیین دست کم گرفت. تعزیه کارکردهای قابل توجه دارد و در بخش‌های مختلف معنوی وجودی تاثیرات قابل توجهی داشته است.‏

وی اظهار داشت: تعزیه سبب عمر افزایی معنوی شده و در نگاهداشت بسیاری از مقولات فرهنگی، هنری و ادبی ما مؤثر بوده است، موسیقی اصیل ایرانی با تعزیه باقی مانده و موسیقی اقوام مرهون تعزیه است. بخش قابل توجهی از فرهنگ عمومی ما را تعزیه زنده نگه داشته و منتقل کرده است، بنابراین تعزیه در حیات اجتماعی ما، هم در حوزه‌های فرهنگی و دینی و هم در حوزه فرهنگ عمومی و هنرهای ایرانی و هم در هویت سیاسی، غیرت دینی، حقیقت جویی، حقیقت خواهی و دشمن ستیری، نقش عظیمی داشته است و همچنان دارد.‏وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به قدمت تعزیه در شهرستان لامرد گفت: به نظر می‌آید اتفاقی که به اعتبار تاریخ چندین سده در این شهرستان دنبال می‌شود، امروز همچنان به تکاپوی خود ادامه می‌دهد.‏

وی ابزار امیدواری کرد: که تعزیه‌ای که به طور پیوسته و مکرر در منطقه و شهر لامرد اتفاق می‌افتد، با شور و شعور ادامه یابد.‏وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این آیین از نمایشگاه عکس تعزیه بازدید کرد. ‏

‏ * تعزیه ایرانیان در جهان بی مانند است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین پایانی دومین سوگواره تعزیه‌خوانی در شهرستان جم استان بوشهر گفت: هنرها در نوع خود، نمایه‌ها و مشابه‌هایی در عرصه جهانی دارند، ولی هنر تعزیه از جمله هنرهای ایرانی بی مانند در جهان است.صالحی افزود: هنرهای تجسمی، موسیقیایی، آوایی و نمایش مشابه‌هایی در هنرهای بشری دارند اما هنر تعزیه تنها هنر بی مانندی است که مختص ایرانیان و نشان دهنده مهر و محبت آنها به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.وی با بیان اینکه هنر تعزیه با مردم پیوند و ریشه دارد و همواره در کنار مردم حرکت می‌کند ادامه داد: یکی از نمایه‌های پیوند ایرانیان با اهل بیت (ع)، هنر تعزیه خوانی است که در ماه‌های محرم و صفر به اوج خود می‌رسد.صالحی اضافه کرد: هنر تعزیه به عنوان سنت هنری، دینی و آئینی قرن‌ها در کشورها دوام داشته و نمایشی از مهر به اهل بیت(ع) است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعزیه نمایش و تصویر سازی از مهر اهل بیت است که می‌تواند تماشاگر را به تاریخ پیوند بزند و اهل بیت(ع) را در زمان معاصر نشان دهد و در این رفت و برگشت جان از مهر، محبت و عاطفه پر می‌شود.صالحی افزود: در ایران شهرستان جم یکی از قطب‌های تعزیه است، به طوری که قدمت تعزیه در این شهرستان به بیش از ۲ قرن می‌رسد.

وی با تاکید بر توجه به حل مشکلات فرهنگی و هنری استان بوشهر گفت: انتظار می‌رود با بررسی مشکلات گوناگون هنری و فرهنگی، زیرساخت‌های این حوزه در مناطق مختلف استان و از جمله شهرستان‌های جنوبی، به خوبی فراهم شود.وی تاکید کرد: مهر و محبت به ائمه‌اطهار(ع) در دل و جان بوشهری‌ها به عنوان یک مشخصه، نماد و هویت جا گرفته است.دومین سوگواره کشوری تعزیه «جم» استان بوشهر با حضور ۱۰ گروه از استان‌های کشور، در دهه آخر ماه صفر به میزبانی هیات تعزیه خوانی شاه نشین شهر جم برگزار شد.

نظر شما