شناسهٔ خبر: 28725138 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مرکز بازدیدکنندگان حیات وحش تالاب بین المللی هامون افتتاح شد

زاهدان - ایرنا - مرکز بازدیدکنندگان حیات وحش تالاب بین المللی هامون امروز /یکشنبه/ با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار سیستان و بلوچستان و شماری از مسئولان این استان در کوه خواجه سیستان افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: مرکز بازدید کنندگان حیات وحش هامون ظرفیتی ارزشمند در حوزه آموزش محیط زیست برای دانش آموزان و دانشجویان به شمار می رود.
وحید پورمردان افزود: در این مرکز گونه های شاخص گیاهی و جانوری منطقه وجود دارد.
وی تصریح کرد: یک بخش در این مرکز به شناخت فرهنگ، آداب و رسوم و صنایع دستی مردم محلی اختصاص دارد.
به گزارش ایرنا عیسی کلانتری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای بررسی اقدامات انجام شده در راستای احیای تالاب بین المللی هامون و کاهش گرد و غبار منطقه سیستان شب گذشته وارد سیستان و بلوچستان شد.
افتتاح مرکز بازدید کنندگان حیات وحش تالاب هامون در کوه خواجه، شرکت در نشست صمیمانه با مردم حاشیه تالاب بین المللی هامون، بازدید از کانون های گرد و غبار در سیستان و حضور در نشست احیای تالاب هامون در زاهدان از مهمترین برنامه های سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به این استان است.
هامون نام دریاچه ای اساطیری در شمال سیستان و بلوچستان است که سبب منفعت کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان می شده و از دیرباز زندگی این منطقه حول این دریاچه شکل گرفته بود، از زمان رستم دستان و حتی قبل از آن نام این دریاچه را می توان در متون بسیار قدیمی مشاهده کرد، اما این موضوع به همان زمان قدیم باز می گردد و اینک هامون حدود 20 سال است خشکیده و تمام مشاغل و فعالیت های اطراف آن نیز دچار نیستی و نابودی شده و جز رنج و درد برای مردم چیز دیگری ندارد.
تالاب بین المللی هامون یکی از تالاب های مهم دنیا و بزرگترین دریاچه آب شیرین در سراسر فلات ایران محسوب می شود که در زمان پرآبی با مساحتی حدود 5700 کیلومتر مربع و دامنه عمقی 1 تا 5 متر در ناحیه کویری و بیابانی شرق کشور، در منطقه سیستان واقع شده است.
این تالاب از سه بخش به نام های هامون پوزک در شمال شرقی، هامون صابُری در شمال و هامون هیرمند در غرب و جنوب غربی سیستان شکل گرفته است.
بخش وسیعی از هامون پوزک و قسمت عمده هامون صابُری در خاک افغانستان و بقیه هامون ها در خاک ایران قرار دارد.
سطح هر یک از هامون ها بسته به میزان آب ورودی ، فصول پر بارش، خشکسالی ها و ترسالی ها تفاوت داشته و تابعی از آب جریان یافته در رودخانه هیرمند، خروجی پشت سدها و رودخانه های فصلی دیگر است که در زمان پرآبی هر سه هامون به هم متصل شده و تالاب بزرگ بین المللی را تشکیل می دهند.
7316**3213 **6081

نظر شما